Όταν η τριποντάρα του Πάξον «κλείδωσε» το πρώτο «three peat» των Μπουλς (vids)

Όταν η τριποντάρα του Πάξον «κλείδωσε» το πρώτο «three peat» των Μπουλς (vids)

bet365

Πριν από ακριβώς 29 χρόνια οι Σικάγο Μπουλς κατακτούσαν το τρίτο σερί πρωτάθλημα δια χειρός Τζον Πάξον και ύστερα από μια συγκλονιστική σειρά με τους Φοίνιξ Σανς.

Ήταν 20 Ιουνίου 1993. Στην «America West Arena» διεξάγονταν ο 6ος τελικός του ΝΒΑ μεταξύ των Φοίνιξ Σανς και των Σικάγο Μπουλς.

Ο Μάικλ Τζόρνταν και η παρέα του είχαν το προβάδισμα με 3-2 νίκες και ήθελαν μία ακόμα για να κατακτήσουν το 3ο σερί τους πρωτάθλημα και το πρώτο «three peat» της ιστορίας τους. Παρόλα αυτά οι Σανς του (MVP της regular season) Τσαρλς Μπάρκλεϊ αποδείχθηκαν πολύ... σκληροί για να πεθάνουν!

Στα 2:22 πριν από το τέλος είχαν το προβάδισμα με 98-94 και έμοιαζαν να βρίσκονται πολύ κοντά στην ισοφάριση της σειράς σε 3-3. Μόνο που έκτοτε δεν... κατάφεραν να πετύχουν ούτε πόντο! Για την ακρίβεια δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν ούτε τα λάθη των Μπουλς, καθώς πρώτα ο Ντέιβιντ Γουέστ υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ, ενώ στη συνέχεια αστόχησαν σε διαδοχικά σουτ οι Μάρλι και Τζόνσον.

Το σκορ παρέμενε στο 98-94 ώσπου ο Μάικλ Τζόρνταν με coast to coast διαμόρφωσε το 98-96 στα 36 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Στα 15'' ο Μάρλι αστόχησε σε ελεύθερο σουτ και η τελευταία επίθεση ήταν για τους Μπουλς. Η μπάλα στα χέρια του Τζόρνταν. Παρόλα αυτά δεν πήρε την προσπάθεια. Πάσαρε στον Πίπεν, εκείνος στον Χόρας Γκραντ και την ώρα που οι Σανς είχαν «κλείσει» προς τα μέσα, ο Τζον Πάξον ήταν ολομόναχος έξω από τη γραμμή του τριπόντου.

Ο Γκραντ του έδωσε την ασίστ και ο ξανθομάλλης γκαρντ έστειλε τη μπάλα στο καλάθι για το προβάδισμα των Μπουλς με 99-98 στα 4''! Στη συνέχεια οι Σανς προσπάθησαν να κάνουν την τελευταία επίθεση αλλά και πάλι ο Χόρας Γκραντ με τάπα στον Κέβιν Τζόνσον «σφράγισε» το 3ο πρωτάθλημα των Μπουλς!

ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ (Π. Γουέστφαλ): Μάρλι 21 (2), Κ. Τζόνσον 19 (10ασ.), Μπάρκλεϊ 21 (17ριμπ.), Ντούμας 8, Ουέστ 4, Έιντζ 9 (2), Μίλερ 4, Τσέιμπερς 12, Φ. Τζόνσον.

ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ (Φ. Τζάκσον): Τζόρνταν 33 (3), Πίπεν 23 (12ριμπ.), Άρμστρονγκ 18 (4), Γκραντ 1, Καρτράιτ 2, Πάξον 8 (2), Ουίλιαμς 5, Τάκερ 9 (1), Κινγκ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα