Κάρι vs ΛεΜπρόν: Ποιος θα φτάσει πρώτος τα πέντε πρωταθλήματα; (poll)

Νίκος Καρφής
Κάρι vs ΛεΜπρόν: Ποιος θα φτάσει πρώτος τα πέντε πρωταθλήματα; (poll)

bet365

Το Gazzetta ζητά από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν ποιος εκ των ΛεΜπρόν και Κάρι θα πάρει πρώτος το πέμπτο του πρωτάθλημα.

Οι Γουόριορς κατέκτησαν τον τίτλο και έτσι μετράνε πλέον τέσσερα πρωταθλήματα τα τελευταία οκτώ χρόνια. Φυσικά σε όλους αυτούς τους τίτλους πρωταγωνιστής ήταν και ο ηγέτης τους, το πρόσωπο του franchise, ο Στεφ Κάρι.

Ο κορυφαίος σουτέρ της ιστορίας πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο το 2015 κόντρα στους Καβς του ΛεΜπρόν Τζείμς, ενώ απέναντι στον Βασιλιά πήρε και τα δαχτυλίδια του 2017 και του 2018, με τον Κέβιν Ντουράντ να αναδεικνύεται MVP των τελικών. Για να φτάσουμε στη φετινή σεζόν, όπου ο Στεφ πήρε για πρώτη φορά στα χέρια του MVP τελικών, υπογράφοντας το τέταρτο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Από την άλλη έχουμε το αντίπαλο δέος, τον ΛεΜπρόν Τζέιμς που επίσης έχει τέσσερα πρωταθλήματα. Ο Βασιλιάς κατέκτησε δύο σερί τίτλους με τους Χιτ, το 2012 και το 2013. Στη συνέχεια πανηγύρισε το 2016 απέναντι στο Γκόλντεν Στέιτ με τη μεγαλύτερη ανατροπή της ιστορίας σε τελικούς, όταν το 3-1 έγινε 3-4. Για να φορέσει το τέταρτο δαχτυλίδι του με τους Λέικερς το 2020 σε μια ιδιαίτερη σεζόν στη... φουσκά.

Αναμφίβολα Στεφ Κάρι και ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι τα πρόσωπα της τελευταίας δεκαετίας στο ΝΒΑ, απο πλευράς συνέπειας, ατομικών διακρίσεων και τίτλων. Είναι δικαιωματικά η εποχή τους και συνεχίζουν να ανεβαίνουν σκαλιά στη λίστα με τους κορυφαίους της ιστορίας. Η κόντρα τους όταν Καβς και Γουόριορς διασταύρωναν τα ξίφη τους στους τελικούς του ΝΒΑ από το 2015 μέχρι το 2018, άφησε εποχή και άνετα χαρακτηρίζεται και ως κλασική..

Πολλοί αναρωτιούνται ποιος από τους δύο παιχταράδες θα καταφέρει να φτάσει πρώτος στο πέμπτο του πρωτάθλημα. Και επειδή το Gazzetta βάζει πάντα στην... εξίσωση τους αναγνώστες του, εδώ είμαστε εμείς για να σας δώσουμε την ευκαιρία να ψηφίσετε. Θα το κάνει ο Στεφ Κάρι με τους Γουόριορς μέσα στα επόμενα χρόνια ή ακόμα και αν πετύχει το repeat του χρόνου; Η μήπως ο ΛεΜπρόν θα επιστρέψει στον... θρόνο με τους Λέικερς ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα μέσα στα επόμενα χρόνια. Δύο θρύλοι του αθλήματος, δύο ιερά τοτέμ του ΝΒΑ που ισοβαθμούν στα πρωταθλήματα και θέλουν σαν... λυσσασμένοι να βάλουν άλλο ένα δαχτυλιδάκι στο χέρι τους τα επόμενα χρόνια.

Έφτασε η ώρα να ψηφίσετε

Loading...

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα