Γουίγκινς: Η εκδίκηση είναι ένα... πιάτο που τρώγεται κρύο (vid)

Γουίγκινς: Η εκδίκηση είναι ένα... πιάτο που τρώγεται κρύο (vid)

Νίκος Καρφής
Γουίγκινς: Η εκδίκηση είναι ένα... πιάτο που τρώγεται κρύο (vid)

bet365

O Άντριου Γουίγκινς είναι ο x-factor των Γουόριορς στους τελικούς, παίζοντας το πιο ώριμο μπάσκετ της καριέρας του.

Οι Γουόριορς βρίσκονται μια ανάσα από το πρωτάθλημα μετά τη νίκη τους στο Game 5, σε ένα ματς όπου έλαμψε το άστρο του Άντριου Γουίγκινς. Ο περιφερειακός των πολεμιστών ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του στο ματς και τελείωσε με 26 πόντους, 13 ριμπάουντ, 12/23 σουτ εντός παιδιάς και εξαιρετική άμυνα πάνω στον Τέιτουμ, τον οποίο ανάγκασε να κάνει μέχρι και airball στο τελευταίο δωδεκάλεπτο.

Το Gazzetta γράφει για τον x-factor των Γουόριορς στους φετινούς τελικούς και τον δεύτερο πιο σταθερό παίκτη του Γκόλντεν Στέιτ μετά τον... εξωγήινο (πλην Game 5) Στεφ Κάρι. Ο Γουίγκινς βρίσκεται μια... ανάσα από το πρωτάθλημα και την εκδίκηση του για όλα αυτά που άκουσε τα τελευταία χρόνια.

Η ηχηρή απάντηση του Άντριου

Ο Άντριου Γουίγκινς μπήκε στο ΝΒΑ και υπήρχε μεγάλη προσμονή από τους ειδικούς του ΝΒΑ, οι οποίοι έκαναν λόγο για ένα σπουδαίο prospect. Όμως έγινε ανταλλαγή στους Τίμπεργουλβς, εκεί όπου έμεινε πέντε χρόνια και δεν μπόρεσε να παίξει μπάσκετ πρωταθλητισμού, δεν γινόταν να διεκδικήσει κάτι μεγάλο. Πολλοί τον κατηγορούσαν ότι νοιάζεται περισσότερα για τα νούμερα του παρά για την ομάδα του. Στη Μινεσότα είχε 21.8 πόντους μέσο όρο σε πέντε σεζόν, όμως το περιβάλλον δεν μπορούσε να τον βοηθήσει να κάνει το βήμα παραπάνω. Αρκετές φορές αδιαφορούσε για την ομάδα του, ενώ αρκετοί τον αποκάλεσαν ακόμη και bust, αφού ποτέ δεν έπαιξε σύμφωνα με αυτά που μπορούσε.

Στη σεζόν 2019-20 έγινε ανταλλαγή στους Γουόριορς και είχε την ευκαιρία για πρώτη φορά στην καριέρα του να παίξει σε μια ομάδα με DNA πρωταθλητισμού. Ανέλαβε το μαρκάρισμα του κορυφαίου αμυντικού της αντίπαλης ομάδας όταν ο Γκριν ήταν off. Επίσης με τον Κλέι παροπλισμένο για μεγάλο διάστημα, έδειξε την κλάση του στην επίθεση και βελτίωσε το ποσοστό του από το 44.7% στο 47.7%.

Κόλλησε τέλεια στην τριάδα των Κάρι-Τόμπσον-Ντρέιμοντ, όταν γύρισε ο Κλέι, ενώ μαζί με τον Πουλ έγιναν ένα δίδυμο που έδινε και δίνει σημαντικές λύσεις σε μια ομάδα που έχει μπολιαστεί στον πρωταθλητισμό. Ψηφίστηκε ακόμα και σαν βασικός στο All Star Game.

Και πλέον αποτελεί τον δεύτερο πιο σταθερό παίκτη του Γκόλντεν Στέιτ στους τελικούς μετά τον σπουδαίο Στεφ Κάρι. Ο Άντριου, γιος του Μίτσελ Γουίγκινς, μετρά 18.4 πόντους, 9.4 ριμπάουντ, 1.2 κλεψίματα και 1.2 τάπες κατά μέσο όρο στους τελικούς, ενώ η άμυνα του... τσακίζει κόκκαλα, ειδικά πάνω στον Τζείσον Τέιτουμ. Κόντρα στον Γουίγκινς, ο Τέιτουμ μετρά 23.2 πόντους με 36% στα σουτ και 3.6 λάθη. Τα έχει βρει σκούρα κόντρα στον Γουίγκινς, ο οποίος αποδεικνύεται πως είναι o x-factor των τελικών για το Γκόλντεν Στέιτ.

Η... εκδίκηση του κόντρα στον Τέιτουμ

Το 2012 o Tζέισον Τέιτουμ είχε κάνει ένα tweet και έγραψε πως ο Τζαμπάρι Πάρκερ είναι καλύτερος παίκτης από τον Άντριου Γουίγκινς. Βέβαια στη συνέχεια το 2014 ο Γουίγκινς βρέθηκε στο Νο.1 του draft και ο Τζαμπάρι στο Νο.2 (επιλογή των Μπακς), ενώ ο Άντριου έκανε καλύτερη καριέρα από τον συναθλητή του. Δεν ξέρουμε αν ο φόργουορντ των Γουόριορς έχει στα υπόψιν του για το συγκεκριμένο tweet, αλλά στους τελικούς παίζει σαν να ξέρει.

Έχει αναλάβει το μαρκάρισμα του Τέιτουμ σε πολλές φάσεις και τον δυσκολεύει πολύ, του χαλάει το μυαλό, δεν τον αφήνει να βρει την ορμή και την ψυχολογία για να οδηγήσει σε νίκη τους Σέλτικς. Οι εμφανίσεις του Γουίγκινς στους τελικούς είναι και μια είδους απάντηση κόντρα στον άνθρωπο, ο οποίος τον είχε αμφισβητήσει πριν καν τον δει να παίζει στο ΝΒΑ. Ο Άντριου περίμενε την κατάλληλη στιγμή και στους τελικούς εντυπωσιάζει, τόσο σε επίθεση όσο και στην άμυνα. Ειδικά στα δύο τελευταία παιχνίδια, τα οποία τελείωσε με double double. Στο τέταρτο ματς είχε 17 πόντους και 16 ριμπάουντ σε μια έξοχη εμφάνιση, ενώ την καλύτερη του στιγμή, την κράτησε για το πέμπτο παιχνίδι, εκεί όπου με 26 πόντους και 13 ριμπάουντ, ήταν ο κορυφαίος του παρκέ στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν για το Γκόλντεν Στέιτ, μέχρι το επόμενο.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα