Τζόρνταν: Όταν ο GOAT έκανε ρεκόρ καριέρας με 69 πόντους (vid)

Τζόρνταν: Όταν ο GOAT έκανε ρεκόρ καριέρας με 69 πόντους (vid)

Νίκος Καρφής
Τζόρνταν: Όταν ο GOAT έκανε ρεκόρ καριέρας με 69 πόντους (vid)

bet365

Σαν σήμερα στις 28 Μάρτη του 1990, ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιρνε φωτιά, κάνοντας ρεκόρ καριέρας στο ΝΒΑ με 69 πόντους.

Είναι ο GOAT, ο άνθρωπος που δεν έχασε ποτέ σε τελικούς και οδήγησε τους Μπουλς σε 6 πρωταθλήματα και 2 three-peat. Ξεχωριστή ημέρη η σημερινή για τον Μάικλ Τζόρνταν. O Air σαν σήμερα στις 28 Μάρτη του 1990, βρέθηκε σε τρελά κέφια και την... πλήρωσαν οι Καβς. Ο Τζόρνταν σταμάτησε στους 69 πόντους και έτσι πετύχαινε ρεκόρ καριέρας στο ΝΒΑ, το οποίο δεν μπόρεσε να σπάσει στη συνέχεια, μέχρι να τελειώσει την μπασκετική του σταδιοδρομία.

Ο σταρ των Μπουλς είχε 21/31 δίποντα, 2/6 τρίποντα και 21/23 ελεύθερες βολές σε 50' συμμετοχής, ενώ έκανε ρεκόρ καριέρας και στα ριμπάουντ μαζεύοντας 18 «σκουπίδια». Επιπλέον μοίρασε έξι ασίστ και έκανε 4 κλεψίματα. Όλος ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο τον αποθέωσε.

Το ματς είχε τελείωσει με 117-113 στην παράταση, ενώ η κανονική διάρκεια πήγε στο 105-105. Ο Τζόρνταν δεν ήθελε να χάσει με τίποτα και το κατάλαβε όλος ο κόσμος εκείνο το βράδυ. Δεύτερος σκόρερ με 16 πόντους ήταν ο Χόρας Γκραντ.

Το... έπος αυτό δεν θα το ξεχάσουν ποτέ οι φίλοι του Τζόρνταν και των Μπουλς, όπως και δεν θα ξεχάσουν τα ένδοξα χρόνια της ομάδας τότε, αφού από το 1998 που πανηγύρισαν τον τελευταίο τίτλο τους με το περίφημο Last Shot του Μάικλ κόντρα στους Τζαζ, η ομάδα δεν έχει ξαναφορέσει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

 

NBA Τελευταία Νέα