Αντετοκούνμπο: Κι όμως, Κάρι και Γιάννης είχαν το ίδιο ποσοστό στα τρίποντα τον Ιανουάριο

Γιώργος Κούβαρης
Αντετοκούνμπο: Κι όμως, Κάρι και Γιάννης είχαν το ίδιο ποσοστό στα τρίποντα τον Ιανουάριο

bet365

Θα μπορούσε να πιστέψει κάποιος ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είχε το ίδιο ποσοστό με τον Στεφ Κάρι στα τρίποντα; Πιθανόν όχι, αλλά... συνέβη τον Ιανουάριο!

To Gazzetta παρουσιάζει τα τρίποντα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Στεφ Κάρι τον Ιανουάριο. Και... μαντέψτε! Αμφότεροι σούταραν με το ίδιο ακριβώς ποσοστό!

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά μια ματιά στους αριθμούς του μήνα που φεύγει αποδεικνύει ότι οι δύο παίκτες είχαν 31,3% έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων. Από τη μία, ο Έλληνας σούπερ σταρ σούταρε λίγο καλύτερα ωστόσο η... ισορροπία ήρθε από την αστοχία του Στεφ Κάρι! Βέβαια να σημειωθεί ότι οι προσπάθειες του Κάρι είναι σχεδόν... τριπλάσιες από αυτές του Γιάννη καθώς επιχείρησε 147 τρίποντα έναντι 48 του Αντετοκούνμπο.

Λίγες εβδομάδες μετά το προσπέρασμα του Ρέι Άλεν ως ο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην ιστορία του ΝΒΑ, άρχισε η... κάτω βόλτα για τον ηγέτη των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Είναι χαρακτηριστικό ότι έριξε πολύ τα ποσοστά του με αποτέλεσμα να έχει 46/147 τρίποντα τον Ιανουάριο, ενώ αντίστοιχα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 15/48 προσπάθειες έξω από την περίμετρο.

Στα παιχνίδια του Ιανουαρίου ο Κάρι είχε 1/10 τρίποντα απέναντι στους Χιτ, 1/9 τρίποντα κόντρα στους Μάβερικς, 1/13 με αντίπαλο την Γιούτα και άλλη μια φορά 2/10 απέναντι στο Ντάλας. Όπερ και σημαίνει σε τέσσερα από τα 14 παιχνίδια του μήνα, μέτρησε 5/42 τρίποντα! Από την άλλη ο Γιάννης... έφτιαξε κάπως τα ποσοστά του χάρη στα 2/4 τρίποντα κόντρα στους Πέλικανς την Πρωτοχρονιά, τα 3/6 τρίποντα στη Σάρλοτ και τα 2/4 τρίποντα με αντίπαλο το Μέμφις.

Ο Έλληνας ηγέτης των Μπακς προτιμάει να σουτάρει από τη κορυφή τα περισσότερα τρίποντα (είχε τις 21 από τις 48 προσπάθειες) σε αντίθεση με τον Κάρι που προτίμησε τις 45 μοίρες έχοντας επιχειρήσει τα 101 από τα 147 τρίποντα του Ιανουαρίου.

Το Shot Chart του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα τρίποντα τον Ιανουάριο

Το Shot Chart του Στεφ Κάρι στα τρίποντα τον Ιανουάριο

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

NBA Τελευταία Νέα