Κόμπι: Ήταν ένας... ένδοξος "Girl Dad"

Κόμπι: Ήταν ένας... ένδοξος "Girl Dad"

Σταυρούλα Μουστακάτου
Κόμπι: Ήταν ένας... ένδοξος "Girl Dad"

bet365

O Κόμπι μπορούσε να είναι υπερήφανος για κάθε ένα από τα κατορθώματά του στο παρκέ. Τίποτα, όμως, δεν ήταν ικανό να συγκριθεί με την ιδιότητα του… “Girl dad”. Ένας θρυλικός παίκτης, ένα χαρισματικός σκόρερ, ένα GOAT, μα πάνω από όλα «κοριτσομπαμπάς».

Η αρχή της οικογενειακής αλυσίδας του Κόμπι Μπράιαντ, πήρε μορφή τον Ιανουάριο του 2003, όταν ήρθε στον κόσμο η πρώτη του κόρη, Νατάλια. Τρία χρόνια αργότερα, το 2006 γεννήθηκε η Τζιάνα ή Τζίτζι -όπως την αποκαλούσαν- και ακολούθησαν η Μπιάνκα το 2016 και η Κάπρι το 2019, μερικούς μήνες πριν το μοιραίο συμβάν με το ελικόπτερο.

Το οποίο έγινε η αφορμή για να μετατραπεί σε viral το #girldad, κάνοντας τον γύρο του κόσμου στα social media ως φόρος τιμής. Ωστόσο, για να το εξηγήσουμε χρειάζεται να αναφερθούμε στην προέλευσή του, η οποία έχει τη βάση της στα λόγια του ίδιου του Κόμπι.

Στην είδηση του χαμού του Κόμπι Μπράιαντ και της μικρής Τζιάνα, η κεντρική παρουσιάστρια του Sports Center, Έλε Ντάνκαν, θέλησε να μοιραστεί την δική της εμπειρία με τον μετέπειτα Hall of Famer. Αναπολώντας μία συνάντηση…

Είχαν βρεθεί στα παρασκήνια ενός event όταν η Έλε ήταν ακόμη 8 μηνών έγκυος. Ο Mamba πλησιάζοντάς την, την ρώτησε αμέσως σε ποιον μήνα βρίσκεται και τί φύλο είναι το παιδί που περιμένει. «Είναι κορίτσι» απάντησε η Ντάνκαν και αμέσως το πρόσωπο του Κόμπι έλαμψε. Σήκωσε το χέρι του, της ζήτησε high-five και της είπε: «Τα κορίτσια είναι τα καλύτερα!».

Γνωρίζοντας την… προϋπηρεσία του ως πατέρας τριών (τότε) κοριτσιών η Ντάνκαν του ζήτησε συμβουλή για την ανατροφή του παιδιού της και εκείνος αρκέστηκε στην απλή φράση του «να είσαι ευγνώμων που σου δόθηκε αυτό το δώρο γιατί τα κορίτσια είναι φανταστικά».

Η συζήτηση συνεχίστηκε και ο Κόμπι αποκάλυψε πως με την Βανέσσα θέλουν και άλλο παιδί, καθώς η γυναίκα του πίστευε πως θα έρθει το αγόρι της οικογένειας. «Τι θα κάνεις αν είναι και αυτό κορίτσι;» ήταν η φυσιολογική απορία της Ντάνκαν. «Θα είχα πέντε ακόμη κόρες αν μπορούσα. Είμαι… κοριτσομπαμπάς» δήλωσε ο Κόμπι με μία δόση… καυχησιολογίας. Η παράδοση δεν χάλασε και η Κάπρι έκλεισε τον πιο όμορφο κύκλο της ζωής του.

Μία μικρή… συμμορία από κυρίες που έκλεψαν την καρδιά του Κόμπι Μπράιαντ και δεν του άφησαν περιθώριο να σκεφτεί πως θέλει και έναν γιο. Οι δύο μεγαλύτερες βίωσαν για τα καλά την εμπειρία του ΝΒΑ, αφού έκαναν συχνά την εμφάνισή τους σε πανηγυρισμούς μετά από την κατάκτηση πρωταθλημάτων από τους Λέικερς.

Η Νατάλια, βέβαια, έμεινε μακριά από τον χώρο, ασχολούμενη με το βόλεϊ, ενώ η δεύτερη κατά σειρά, Τζιάνα, ήταν εκείνη που ήθελε να δώσει μία άλλη… διάσταση στην κληρονομιά του «Black Mamba», αγωνιζόμενη ως «Mambacita». Και το κατάφερε. Προτού καν φύγει από τα όρια της μπασκετικής γαλούχησης από τον μπαμπά της.

Οι δυο τους ήταν αχώριστοι. Από το γηπεδάκι του σπιτιού τους όπου η Τζιάνα αποτύπωνε κάθε κίνηση του μπαμπά Κόμπι στο παρκέ, στους αγώνες του ΝΒΑ που η μικρή λάτρευε να παρακολουθεί. Χέρι-χέρι, με τις απαραίτητες οδηγίες για όσα έβλεπαν εντός των γραμμών.

ξ

Και πάλι πίσω… Εκείνη υπήρξε ο λόγος που ο Μπράιαντ επέστρεψε στα μπασκετικά δρώμενα και θέλησε να πάει δύο βήματα πιο πέρα το μπάσκετ γυναικών ξεκινώντας από τις ακαδημίες. Ήταν το «beast» όπως έλεγε, με περισσότερο ταλέντο από τον ίδιο στην ηλικία αυτή.

Παρόλα αυτά ποτέ δεν παραμέλησε τις υπόλοιπες κυρίες της ζωής του. Κάτι που αναγνώρισε και η Βανέσσα μιλώντας μετά τον θάνατό του και χαρακτηρίζοντάς τον MVP των GirlDads ή MVD!

Ο Κόμπι έφυγε από τη ζωή παρέα με την Τζίτζι κάνοντας αυτό για το οποίο «καυχιόταν» περισσότερο… Να είναι πατέρας. Να είναι Girl dad!

 

NBA Τελευταία Νέα