Καρνισόβας: Ο δημιουργός των Μπουλς που πέτυχε γρήγορα

Καρνισόβας: Ο δημιουργός των Μπουλς που πέτυχε γρήγορα

Καρνισόβας: Ο δημιουργός των Μπουλς που πέτυχε γρήγορα

bet365

Ο Μάικλ Ράινσντορφ, γιος του Τζέρι Ράινσντορφ, και πρόεδρος των Σικάγο Μπουλς μίλησε για την πρόσληψη του Αρτούρας Καρνισόβας και την άμεση επιτυχία που έφερε στους έξι φορές πρωταθλητές.

Ο Τζέρι Ράινσντορφ έχει συνδέσει το όνομά του με τη Δυναστεία των Σικάγο Μπουλς. Και τη διάλυσή της. Ο γιος του, Μάικλ, ανέλαβε μία ξεπεσμένη αυτοκρατορία. Η οποία, με ελάχιστες αναλαμπές, δεν μπορεί να ξεφύγει από την κληρονομιά που άφησαν πίσω τους ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Σκότι Πίπεν και ο Φιλ Τζάκσον.

Η φετινή σεζόν μοιάζει με εξαίρεση. Θυμίζει τα χρόνια της ελπίδας που είχε προσφέρει στο Σικάγο ο Ντέρικ Ρόουζ. Μέχρι που ο πρώτος τραυματισμός του έφερε μία ακόμη μπασκετική κρίση στην πόλη των ανέμων.

Φέτος, οι Σικάγο Μπουλς (που έχουν χάσει τα playoffs στις 6 από τις 7 τελευταίες σεζόν) επιχειρούν να πάρουν την Ανατολή. Κόντρα στους πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς, τους Μπρούκλιν Νετς, τους Μαϊάμι Χιτ.

Και η επιστροφή των Μπουλς διαθέτει ονοματεπώνυμο. Λιθουανικής καταγωγής. «Οταν έγινε η πρόσληψη του Αρτούρας Καρνισόβας, ήμουν σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει να αλλάξουμε την κατάσταση. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι θα το έκανε τόσο γρήγορα. Δεν υπάρχουν προβλήματα, δεν υπάρχουν δράματα. Όλοι θέλουν να πάνε στο επόμενο επίπεδο. Είναι ένα καλό συναίσθημα», είπε ο Ράινσντορφ στο ESPN.

Οι Μπουλς έχουν ρεκόρ 27-12 και υποδέχονται τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, το Νο2 της Δύσης (30-11). «Είμαι ενθουσιασμένος που οι Μπουλς είναι ξανά σημείο αναφοράς», πρόσθεσε ο Ράινσντορφ.

Ο Καρνισόβας, ως αντιπρόεδρος των Μπουλς, ήταν αυτός που απέλυσε τον Τζιμ Μπόιλεν και προσέλαβε τον Μπίλι Ντόνοβαν στη θέση του προπονητή, τη σεζόν 2020-2021. Και ο Λιθουανός ήταν υπεύθυνος για την «κλοπή» της χρονιάς, την απόκτηση του ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν με sign and trade από τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Και νωρίτερα, σε συνεργασία με τον Ντόνοβαν, αποφάσισαν να επενδύσουν στον Ζακ ΛαΒίν.

Όπως και οι άλλες προσθήκες που έκαναν τους Μπουλς ελκυστικούς από το καλοκαίρι: Λόνζο Μπολ, Άλεξ Καρούσο και Άγιο Ντοσούμου (38η επιλογή στο Draft).

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα