Ουέστμπρουκ: Και θα τον φωνάζουν... Ουέστμπρικ (vid)

Ουέστμπρουκ: Και θα τον φωνάζουν... Ουέστμπρικ (vid)

Ουέστμπρουκ: Και θα τον φωνάζουν... Ουέστμπρικ (vid)

bet365

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ μοιάζει χαμένος. Στα τρία τελευταία ματς των Λος Άντζελες Λέικερς έχει 8/40 τρίποντα. Ενώ έχει αστοχήσει στα τελευταία 12 τρίποντα που έχει επιχειρήσει. Η γκρίνια και η αμφισβήτηση μεγαλώνουν, μα μία ανταλλαγή απέχει μακριά.

«Ίσως οι Λέικερς να σκεφτούν μία ανταλλαγή. Τον Ράσελ Ουέστμπρουκ στην Ουάσινγκτον για τους Κάιλ Κούζμα, Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ και Μοντρέλζ Χάρελ». Μισό λεπτό... Αυτή η ανταλλαγή έχει γίνει ήδη. Με αντίθεση φορά. Κάπως έτσι ξεκίνησε η εποχή του Ράσελ Ουέστμπρουκ στο Λος Άντζελες.

Η ατάκα προέκυψε από τα social media. Ένα αθώο αστείο για να καταδείξει το λάθος που έκανε οι Λέικερς το καλοκαίρι. Δίνοντας τρεις παίκτες για τους... οφθαλμούς του Ουέστμπρουκ. Τον τελευταίο καιρό οι χρήστες του διαδικτύου και οι απανταχού φίλαθλοι τον αποκαλούν «Ουέστμπρικ». Ένα λογοπαίγνιο που αφορά τα... τούβλα (brick στα αγγλικά), δηλαδή τα άστοχα σουτ του.

Δεν έχουν και άδικο. Στα τρία τελευταία ματς ο RW δεν σταυρώνει σουτ. Μετράει 8/40 σουτ και ανάμεσά τους 0/6 τρίποντα! Και αφού αναφέραμε τα σουτ τριών πόντων, ο Ουέστμπρουκ έχει αστοχήσει στις τελευταίες 12 προσπάθειές του (σε διάστημα έξι αγώνων), έχοντας 0/12!

Εκείνη η ατάκα του, πριν από μερικές ημέρες, ότι του επιτρέπουν να αστοχεί σε σουτ, αποκτά άλλο νόημα.

Τα τρία τελευταία ματς του Ουέστμπρουκ

ΑγώναςΔίπονταΤρίπονταΒολέςΛάθη
Vs Χοκς4/14-1/33
Vs Γκρίζλις2/110/12/20
Vs Κινγκς2/90/54/51

«Cold as ice»

Στο γήπεδο του Σακραμέντο, ο DJ αποφάσισε να κάνει τη δική του πλάκα στον Ουέστμπρουκ. Έβαλε στα μεγάφωνα το τραγούδι «Cold as ice». Όταν ο γκαρντ των Λέικερς ενημερώθηκε για το συμβάν, γέλασε. Και διαπίστωσε την ελπίδα να το χρησιμοποιούν αρκετά τα τελευταία 14 χρόνια.

Το ρεπερτόριο είχε και άλλα τραγούδια. Στο πρώτο άστοχο λέι απ, ακούστηκε το «Ice Cold». Και όταν ακούμπησε την μπάλα για τελευταία φορά ήταν η σειρά του «Ice Ice Baby».

Την ίδια στιγμή, τα σενάρια για το ενδεχόμενο μιας ανταλλαγής ολοένα και πληθαίνουν. Και εκείνη η φωτογραφία που ο ΛεΜπρόν Τζέιμς διαβάζει τα στατιστικά ενός αγώνα (όχι αυτού με τους Κινγκς) και ο Ουέστμπρουκ κοιτάζει έντρομος δίνει.. τροφή για κάθε λογής σχόλιο.

Lebron Westbrook

Η αλήθεια είναι πως ο Ουέστμπρουκ, με εξαίρεση ελάχιστα ματς, δείχνει εκτός κλίματος. Επιβεβαιώνοντας αυτό που έχει φανεί και στις προηγούμενες ομάδες του. Αρνείται να μπει στη διαδικασία ενός ρόλου, βοηθητικού μεν, εξαιρετικά σημαντικού δε. Δεν το έκανε στους Χιούστον Ρόκετς, ενώ στην Ουάσινγκτον τοποθέτησε τον εαυτό του στην ψηλότερη θέση. Με τον Μπράντλεϊ Μπιλ να κάνει πίσω.

Στους Λέικερς, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν είναι δυνατόν να αφήσει τη θέση του. Ακόμη και στην ηλικία των 37. Και ο Ουέστμπρουκ ψάχνει το ρόλο του. Παίρνοντας κακές αποφάσεις και ακόμα χειρότερα σουτ.

Πριν από μία εβδομάδα σταμάτησε ένα απίστευτο σερί. Για ένα παίκτη που είναι «μηχανή» των triple double τα 407 συνεχόμενα ματς (με 984 αγώνες καριέρας) με τουλάχιστον ένα ματς είναι ένας απαράδεκτο στατιστικό. Το σταμάτησε έχοντας την πρώτη αναμέτρηση χωρίς ούτε ένα λάθος. Μετά από 407 αγώνες.

Οι Λέικερς, πάντως, αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να προβούν σε ανταλλαγή. Την αναζήτησαν, αλλά πιθανότατα αυτά που άκουσαν από την άλλη πλευρά (όποια και αν είναι αυτή) δεν τους ικανοποιούν.

Η... γκάφα με ΝτεΡόζαν και το κομπλιμέντο

Το καλοκαίρι είχαν την ευκαιρία να πάρουν τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, έστω και με sign and trade. O ίδιος ο ΝτεΡόζαν παραδέχτηκε πως κοιμήθηκε ξέροντας ότι θα παίξει με τους Λέικερς. Και το επόμενο πρωί μία... γραφειοκρατική αναποδιά τον έστειλε στο Σικάγο και τους Μπουλς.

«Το λαμβάνω ως κομπλιμέντο, επειδή αν δεν ήμουν εκεί έξω και δεν είχα κάνει τίποτα στον αγώνα, δεν θα ασχολούνταν καν με το τι έκανα και πως το έκανα», ήταν η απάντηση του Ουέστμπρουκ όταν ρωτήθηκε για την κριτική που του ασκείται από την ημέρα που φόρεσε τα χρυσά και τα μωβ.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα