Μοράντ: Ο σταρ των Γκρίζλις σε... ημιάγρια κατάσταση (vid)

Μοράντ: Ο σταρ των Γκρίζλις σε... ημιάγρια κατάσταση (vid)

Μοράντ: Ο σταρ των Γκρίζλις σε... ημιάγρια κατάσταση (vid)

bet365

O Tζα Μοράντ συνεχίζει να «βρυχάται» με τη φανέλα του Μέμφις και να προσφέρει στην ομάδα του μεγάλες βραδιές που χτίζουν ρεκόρ και προκαλούν... τρόμο στους μεγάλους.

Οι πιο πρόσφατες σελίδες στην ιστορία των Μέμφις Γκρίζλις... Δέκα σερί νίκες. Στις 9 ήταν αυτός που πήρε από το... πατουσάκι τις αρκούδες. Ηγέτης. Ο Τζα Μοράντ (περί ου ο λόγος) είναι σε ημιάγρια κατάσταση. Προσδεθείτε γιατί τα στατιστικά του είναι ανάλογα με το άλμα που έκανε κρύβωντας τον... ήλιο στον Μπράντλεϊ.

  • 18 π., 9 ασ., 7ρ. στη νίκη με τους Κίνγκς
  • 33, 4, 4. στη νίκη με τους Σανς
  • 41, 2, 10 στη νίκη με τους Λέικερς
  • 30, 8, 6 στη νίκη με τους Σπερς
  • 36, 8, 6 στη νίκη με τους Νετς
  • 26, 6, 5 στη νίκη με τους Καβς
  • 22, 6, 9 στη νίκη με τους Πίστονς
  • 16, 7, 4 στη νίκη με τους Λέικερς
  • 29, 8, 5 στη νίκη με τους Ουόριορς

Έτρεξε τον Δεκέμβρη με 26.5 πόντους, 6.2 ασίστ και 6.2 ριμπάουντ.

Τρέχει τον Ιανουάριο με 25.0 πόντους 6.8 ασίστ, 6.0 ριμπάουντ, 1.0 τάπα, 0.8 κλεψίματα.


Ο 22χρονος κοτσίδας που έχει αναγκάσει το Μέμφις να... τρίβει τα χέρια του για την συνέχεια. Εκείνος που δεν φοβάται ακόμα και αν είσαι 2.31 και θα έρθει κατά πάνω σου, όπως δήλωσε με περίσσιο θράσος. Και έχει φέρει την ομάδα του στην 4η θέση της Δύσης πάνω από το Ντάλας του Ντόνστσιτς, πάνω από το Ντένβερ του Γιόκιτς, πάνω από τους Λέικερς του ΛεΜπρον πάνω από τους Κλίπερς του Πολ Τζορτζ και πάνω από το Πόρτλαντ του Λίλαρντ.

Δεν τον «λύγισε» ο τραυματισμός, δεν «μάσησε» στον κορονοϊό

Στις 27 Νοέμβρη απέναντι στους Χοκς, άπαντες στο Μέμφις ήταν σε... αναμμένα κάρβουνα για την κατάσταση του Μοράντ, έπειτα από τραυματισμό που τον οδήγησε να αποχωρήσει από το παιχνίδι. Το πάγωμα, ωστόσο μετατράπηκε σε ένα αμυδρό χαμόγελο όταν τα στοιχεία έκαναν λόγο για μικρότερη απουσία από την αγωνιστική δράση από ό,τι όλοι φοβόντουσαν.

Κάποιες ημέρες αργότερα και με την θεραπεία στο αριστερό του πόδι να προχωράει χωρίς να είναι σε θέση να βοηθήσει, ο Τζα Μοράντ αποτέλεσε από τα ονόματα της ατελείωτης λίστας του πρωτοκόλλου, αφού διαγνώσθηκε με κορονοϊό. Ο νεαρός ηγέτης των Γκρίζλις δεν πτοήθηκε, στάθηκε με υπομονή στις ατυχίες και προχώρησε με την επιστροφή του όταν πλέον ολοκληρώθηκε η καραντίνα του.

Μπορεί η ομάδα σε εκείνο το διάστημα να επικράτησε στην πλειοψηφία των αγώνων που κλήθηκε να δώσει, αλλά η «επάνοδος» του Μοράντ θα έφερνε και την λάμψη.

Οι «σκιές» και η απόδειξη

Το πρώτο του ματς μετά την περιπέτειά του δεν συνδυάστηκε με νίκη, αφού οι Θάντερ κατάφεραν να τους χαλάσουν... το πάρτυ με «σκιές» να εμφανίζονται στην σχέση του με τον κόσμο της ομάδας. «Κατά τη διάρκεια του ματς, άκουσα φιλάθλους στα courtseat να μου λένε να κάτσω στον πάγκο. Οι ίδιοι άνθρωποι μου φώναζαν "MVP, MVP" πριν λίγο καιρό. Είναι απογοητευτικό».

Και θέλησε να τους διαψεύσει...

Με τον παραπάνω τρόπο! Χαρίζοντας μία μεγάλη νίκη στους Γκρίζλις απέναντι στους πρωτοπόρους και ποιοτικούς Φοίνιξ Σανς με μία επίδοση ως δίδυμο με τον Μπέιν που θύμισε κάτι από Άλεν Άιβερσον και άλλες δεκαετίες.

Ακολούθησαν οι 41 πόντοι, όταν το Μέμφις «υπέταξε» τους Λέικερς του Λεμπρόν Τζέιμς, αλλά και οι 36 (έχοντας 12/18 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6/10 βολές, 8 ασίστ, 6 ριμπάουντ και 3 λάθη σε 34 λεπτά) κόντρα στους Νετς των σούπερ σταρς.

Και το τρένο συνεχίστηκε και δεν προς το παρόν δεν έχει βρει κανένα εμπόδιο στο διάβα του. Ο Μοράντ είναι σε θέση να προσφέρει θέαμα και ουσία ταυτόχρονα στο παρκέ. Οι clutch βραδιές του είναι το στοιχείο του, ενώ πρόσφατα κατάφερε να αφήσει όλο το ΝΒΑ... άφωνο με το εντυπωσιακό του μπλοκ πάνω στον Έιβερι Μπράντλεϊ, κίνηση που φάνηκε να το... έχει από μικρότερες ηλικίες και βάζει σίγουρα υποψηφιότητα για το κορυφαίο «μπλοκ» της χρονιάς.

Τα δείγματα της τρομερής σεζόν του είναι πολλά και οι συζητήσεις γύρω από το όνομά του συνεχώς και πληθαίνουν. Το μόνο που μένει να δούμε είναι το αν το συγκεκριμένο τρένο θα... εκτροχιαστεί και κατά πόσο είναι «πρόθυμος» ο Μοράντ να χαριστεί στους αντιπάλους του.

 

NBA Τελευταία Νέα