Κόμπι Μπράιαντ: Το ντεμπούτο ενός showboat (vid)

Κόμπι Μπράιαντ: Το ντεμπούτο ενός showboat (vid)

Κόμπι Μπράιαντ: Το ντεμπούτο ενός showboat (vid)

bet365

Πέρασαν κιόλας 25 χρόνια. Από εκείνη την πρώτη εμφάνιση του Κόμπι Μπράιαντ. Ενός πιτσιρικά που έβγαλε επιδεικτικά τη γλώσσα του στο ΝΒΑ και ας είχε ένα πελώριο μηδενικό στην πρώτη παρουσία του.

Νοσταλγία. Και θλίψη. Στις 3 Νοεμβρίου του 1996 ένας πιτσιρικάς, με το πομπώδες όνομα Κόμπι Μπράιαντ, που είχε μόλις κλείσει 18 χρόνια ζωής φορούσε τα χρυσά και μωβ. Και πατούσε στο παρκέ. Η πρώτη εμφάνιση ήταν... περιορισμένη. Ο Ντελ Χάρις του έδωσε «σκάρτα» έξι λεπτά συμμετοχής. Και ένα πελώριο «μηδέν» θα συνοδεύει για πάντα την πρώτη του φορά.

Μία από τις βιογραφίες για το Κόμπι τιτλοφορείται «Showboat». Δηλαδή αυτός που κάνει... μόστρα! Ο Μπράιαντ το λάτρευε. Και ας επέμενε ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός του.

Ακόμη και η πρώτη εμφάνιση του, μολονότι... μηδενικό, ήταν ένα δείγμα μόστρας. Το πιτσιρίκι που έρχεται να κατακτήσει τον κόσμο σας. Η προσγείωση ήταν απότομη. Στο πρώτο ματς της σεζόν, απέναντι στους Φίνιξ Σανς δεν αγωνίστηκε.

Και στο ντεμπούτο του, στο ματς με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, όλοι θα θυμούνται ένα ματς που οι Λέικερς δεν έπρεπε να χάσουν. Και παραλίγο να συμβεί. Το τελικό 91-85 αντίκρισαν 15.407 θεατές στο θρυλικό Forum. Τότε δεν γνώριζαν ότι αντίκρισαν την ιστορία να γράφεται μπροστά στα μάτια τους.

Απέμεναν 2.58 για το τέλος της 1ης περιόδου, όταν ο εκφωνητής ανέφερε για πρώτη φορά το όνομά του.

Η... ιστορία τελικά αποδείχτηκε σύντομη, είναι η αλήθεια. Μόλις 6 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα. Μετά το τέλος του αγώνα ήταν που ο Κόμπι ξεστόμισε την ατάκα: «Δεν μπορούμε να χάνουμε από μία ομάδα όπως η Μινεσότα, αν θέλουμε να εκπληρώσουμε αυτό που θέλουμε να εκπληρώσουμε».

Αν αυτό δεν είναι... μόστρα, τότε τι είναι; Ένας πιτσιρικάς, μόλις 18 ετών, ασκούσε κριτική σε μία ολόκληρη ομάδα και μιλούσε για τη διπλή εκπλήρωση ενός στόχου. Και ας ήταν στην ομάδα μερικές εβδομάδες. Και ας προέρχονταν από ένα ματς, το οποίο όλοι θα λησμονούσαν αμέσως.

Το draft και το Λύκειο

Η προοικονομία της πρώτης εμφάνισης του με τους Λέικερς διέθετε τη γνωστή ιστορία της ανταλλαγής του το βράδυ του Draft. Οι Χόρνετς τον επέλεξαν μόνο και μόνο για να τον δώσουν στους Λέικερς για τα... μάτια του Βλάντε Ντίβατς.

Ο Κόμπι είχε γίνει ο πρώτος γκαρντ που επιλέχθηκε στο Draft, ερχόμενος απευθείας από το Λύκειο. Σε εκείνη την «τάξη» δεν ήταν ο μόνος. Και ο Ζερμέιν Ο' Νιλ είχε πάρει την απόφαση. «Η καλύτερη απόφαση της ζωής μου», είχε πει ο Μπράιαντ το 2018 στο All Star Game του Καναδά, όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Ο Κόμπι είχε... πατήσει πάνω στα χνάρια ενός άλλου θρύλου του ΝΒΑ. Το 1995 ο Κέβιν Γκαρνέτ είχε αφήσει στην άκρη την επιλογή του κολεγίου και από το Λύκειο πήγε απευθείας στο ΝΒΑ. Μερικά χρόνια αργότερα, και κάποιος άλλος έκανε την ίδια κίνηση. Θα τον γνωρίζετε, πατάει ακόμη τα παρκέ, φορώντας και αυτός τη φανέλα των Λέικερς. Τον λένε ΛεΜπρόν Τζέιμς.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα