Αντετοκούνμπο: Aντί για το «τείχος» τον περιμένει double team (vid)

Αντετοκούνμπο: Aντί για το «τείχος» τον περιμένει double team (vid)

Αντετοκούνμπο: Aντί για το «τείχος» τον περιμένει double team (vid)

bet365

Η άμυνα πάνω στον Γιάννη Αντετοκούνμπο φαίνεται να αλλάζει. Και ο Giannis όχι μόνο δεν προβληματίζεται. Το αντίθετο, το λατρεύει. Νέα πρόκληση στον ορίζοντα!

Ξεχάστε το «Τείχος». Οι Μαϊάμι Χιτ εφάρμοσαν κάτι διαφορετικό (ουχί καινούργιο) για να αντιμετωπίσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Στο μυαλό του πρωταθλητή, υπήρχε το τείχος.

Αυτό που τον σταμάτησε στα playoffs του 2020. Και εκείνο που δεν αποτέλεσε πρόβλημα την επόμενη σεζόν. Το «τείχος» το δοκίμασαν πολλές ομάδες. Οι περισσότερες με επιτυχία. Μέχρι που ο Giannis άλλαξε το παιχνίδι του. Πρόσθεσε την υπομονή. Και τις έξτρα πάσες.

Στον διασυρμό των Μπακς απ' τους Χιτ, μόλις στο δεύτερο παιχνίδι της σεζόν, το Μαϊάμι εφάρμοσε double team κάθε φορά που η μπάλα πήγαινε στον Αντετοκούνμπο.

Όταν ρώτησαν τον ίδιο τον Αντετοκούνμπο, απάντησε με τρόπο που δεν θα περίμενε κανείς. «Το λάτρεψα. Το λάτρεψα. Είναι κάτι στο οποίο δεν είχα αποτελέσει μέρος νωρίτερα. Είναι κάτι νέο. Είναι σαν να μου άνοιξαν τα μάτια. Είναι κάτι που θα έρθει στο μέλλον. Βρισκόμαστε νωρίς στη σεζόν και πρέπει να είμαι έτοιμος. Πρέπει να διασφαλίσω ότι οι συμπαίκτες μου θα είναι έτοιμοι και θα κινηθούν με τον σωστό τρόπο. Να είναι στο σωστό σημείο για να σουτάρουν τρίποντα», είπε ο Αντετοκούνμπο στο Athletic.

Και συνέχισε: «Δεν πρόκειται να σουτάρω πάνω από δύο άτομα. Θα παίξω με τον σωστό τρόπο. Έτσι έμαθα να παίζω μπάσκετ. Οπότε δεν είναι κάτι που θα με κάνει να πω "ήμουν απαίσιος". Ό,τι και αν γίνει, θα σκεφτώ, "Οκ, είναι κάτι καινούργιο, αυτή είναι η εξέλιξη". Για να καταφέρεις να υπερτερήσεις θα πρέπει να πέσεις. Μου αρέσει, γίνομαι καλύτερος. Άνοιξαν τα μάτια μου».

 

NBA Τελευταία Νέα