Μάικλ Τζόρνταν: «Χρυσά» παπούτσια απ' το 1984, «έπιασαν» $1.47 εκατ.

Μάικλ Τζόρνταν: «Χρυσά» παπούτσια απ' το 1984, «έπιασαν» $1.47 εκατ.

Μάικλ Τζόρνταν: «Χρυσά» παπούτσια απ' το 1984, «έπιασαν» $1.47 εκατ.

bet365

Μοιάζει δεδομένο ότι η... μπογιά του Μάικλ Τζόρνταν περνάει ακόμη. Και είναι πανάκριβη. Ένα ζευγάρι υποδημάτων, το οποίο θα... έπιανε 1 εκατομμύριο δολάρια σε δημοπρασία, πουλήθηκε, τελικά, έναντι $1.47 εκατομμύρια!

Τα φόρεσε σε ένα άσημο ματς: Σικάγο Μπουλς εναντίον Ντένβερ Νάγκετς. Ο Μάικλ Τζόρνταν στην 5η εμφάνισή του στον κόσμο του ΝΒΑ σημείωσε στη στατιστική του 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Τα κατέγραψε φορώντας ένα ζευγάρι μποτάκια Nike, λευκά και κόκκινα, λίγες εβδομάδες προτού λάβει τα πρώτα Air Jordan! Ο οίκος Sotheby's τα έβγαλε σε δημοπρασία, ελπίζοντας ότι θα καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ και θα συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο δολάρια.

Παπούτσια Τζόρνταν

Αν αναρωτιέστε για την προηγούμενη υψηλότερη πώληση, αυτή αφορά ένα ζευγάρια του Air από ένα φιλικό ματς στην Ιταλία, όπου ο Τζόρνταν έσπασε την μπασκέτα σε ένα κάρφωμα με τα κομματάκια του ταμπλό να μένουν πάνω στο παπούτσι. Εκείνα παραχωρήθηκαν έναντι 615.000 δολαρίων.

Η νέα πώληση διέλυσε το ρεκόρ, αφού τα παπούτσια από την 5η εμφάνισή του κατέληξαν σε κάποιον ή κάποια που θα δώσει 1.472.000 δολάρια!

Σαν σήμερα (26/10), πάντως, ο Μάικλ Τζόρνταν πάτησε για πρώτη φορά τα παρκέ του ΝΒΑ.

 

NBA Τελευταία Νέα