Ο Πέσιτς ρωτήθηκε για τον Ποκουσέφσκι και... ξέσπασε για το ΝΒΑ!

Ο Πέσιτς ρωτήθηκε για τον Ποκουσέφσκι και... ξέσπασε για το ΝΒΑ!

Ο Πέσιτς ρωτήθηκε για τον Ποκουσέφσκι και... ξέσπασε για το ΝΒΑ!

bet365

Ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας της Σερβίας, Σβέτισλαβ Πέσιτς ρωτήθηκε για τις επιδόσεις του Αλεξέι Ποκουσέφσκι στο ΝΒΑ και τα έβαλε με τους πιτσιρικάδες που πηγαίνουν πρόωρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Από τη στιγμή που ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ αποχώρησε από την άκρη του πάγκου της Σερβίας, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς επέστρεψε στην εθνική ομάδα για πρώτη φορά μετά από το 2002, όταν οδήγησε τη Γιουγκοσλαβία στην κορυφή του κόσμου στο Μουντομπάσκετ της Ιντιανάπολις.

Ο έμπειρος κόουτς παραχώρησε συνέντευξη στη σερβική Mozzartsports όπου ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων για τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι, τονίζοντας σχετικά: «Είναι ένα ταλαντούχο παιδί, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Υπάρχουν όμως και πιο ταλαντούχοι παίκτες στη Σερβία που δεν παίζουν στο ΝΒΑ. Οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές όσον αφορά την αμερικανική λίγκα και την εθνική ομάδα. Επαναλαμβάνω, υπάρχει ταλέντο όμως το ΝΒΑ πιέζει όλους μας. Η "δεξαμενή" για την εθνική ομάδα έχει περιοριστεί. Παλαιότερα, οι επιλογές ήταν περισσότερες. Η Αμερική θα είναι πάντα εκεί....

Τα προηγούμενα χρόνια, ο στόχος για έναν παίκτη ήταν να παίξει στην εθνική ομάδα. Το ΝΒΑ ήταν απλώς μια σκέψη. Τώρα όλοι θέλουν να πάνε στο ΝΒΑ. Ακόμα και αυτοί που δεν έχουν την παραμικρή πιθανότητα να παίξουν εκεί, θέλουν να δουλέψουν με έναν προπονητή που κοουτσάρει με αυτό το στιλ. Τόσοι παίκτες έφυγαν για το ΝΒΑ και μετά... εξαφανίστηκαν. Έφυγαν νωρίς και δεν επιβεβαίωσαν τις τεράστιες προοπτικές που δημιούργησαν. Όλα πρέπει να γίνονται στο σωστό timing».

@Photo credits: INTIME
 

NBA Τελευταία Νέα