ΝΒΑ: Το Malice at the Palace δεν είναι ο πρώτος καυγάς ανάμεσα σε παίκτες και οπαδούς (vid)

ΝΒΑ: Το Malice at the Palace δεν είναι ο πρώτος καυγάς ανάμεσα σε παίκτες και οπαδούς (vid)

bet365

Και ομως... Το ξύλο που έμεινε στην ιστορία, το περίφημο Malice at the Palace, δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η μεγαλύτερη φασαρία στο ΝΒΑ. Το ματς των playoffs ανάμεσα στους Πίστονς και στους Ουόριορς έμεινε στην ιστορία!

Το ντοκιμαντέρ της σειράς Untold, για τη διαβόητη νύχτα στο Ντιτρόιτ και τον απίθανο καυγά ανάμεσα σε παίκτες των Ντιτρόιτ Πίστονς και των Ιντιάνα Πέισερς με οπαδούς, δεν είναι το μεγαλύτερο... ξύλο στην ιστορία του ΝΒΑ.

Ο χρόνος πρέπει να γυρίσει πολλά χρόνια πριν. Τότε που οι Ντιτρόιτ Πίστονς δεν ήταν πρωταθλητές. Και αγωνιζόντουσαν στη Δύση! Βρισκόμαστε στα playoffs του 1977. Στο game 3 του πρώτου γύρου, όπου το Νο4, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς αντιμετωπίζουν το Νο, τους Πίστονς.

Ο Έρικ Μάνεϊ των Πιστονς και ο Τσαρλς Ντάντλεϊ των Ουόριορς αφήνουν στην άκρη το μπάσκετ και ανταλλάσσουν γροθιές και κλωτσιές! Οι πάγκοι δεν άργησαν να μπουν στο... παιχνίδι.

Με το σωρό των παικτών να μεταφέρεται στην εξέδρα! Εκεί ένας φίλαθλος του Γκόλντεν Στέιτ, χτύπησε τον Εμ Ελ Καρ στο πρόσωπο. Και ο συμπαίκτης του, Μπομπ Λανίερ ανέλαβε τα αντίποινα!

Γρονθοκόπησε και έβγαλε νοκ αουτ τον φίλαθλο, ο οποίος λίγο αργότερα συνελήφθη και αποβλήθηκε από το γήπεδο. Μόνο που η παρέμβαση του Λανίερ προκάλεσε την αντίδραση και άλλων θεατών.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Περισσότερα ματωμένα πρόσωπα! Μόλις η ένταση μειώθηκε, οι διαιτητές του αγώνα (αντικαταστάτες των κανονικών, οι οποίοι έκαναν απεργία) ανέλαβαν να ανακοινώσουν τις τιμωρίες. Οι δύο παίκτες που ξεκίνησαν τη φασαρία, ο Μάνεϊ και ο Ντάντλεϊ τιμωρήθηκαν με ένα απλό προσωπικό φάουλ. Και όλοι οι υπόλοιποι με... τίποτα!

Για την ιστορία, οι Ουόριορς επικράτησαν με σκορ 109-101 και προκρίθηκαν (2-1), με τον Ρικ Μπάρι να τελειώνει το ματς με 35 πόντους και τον Λανίερ με 30 πόντους και ένα... νοκ άουτ!

Brawl

@Photo credits: YouTube
 

NBA Τελευταία Νέα