Αντετοκούνμπο: «Να κάνουμε πρώτα τη δουλειά μας, για να κάνουν οι φίλαθλοί μας τη δική τους μετά» (vid)

Αντετοκούνμπο: «Να κάνουμε πρώτα τη δουλειά μας, για να κάνουν οι φίλαθλοί μας τη δική τους μετά» (vid)

Αντετοκούνμπο: «Να κάνουμε πρώτα τη δουλειά μας, για να κάνουν οι φίλαθλοί μας τη δική τους μετά» (vid)

bet365

Στην τελευταία συνέντευξη πριν το Game 6 των τελικών, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, για τη... δουλειά που πρέπει να γίνει, πριν τα πανηγύρια, ενώ θέλησε να απαρνηθεί τον ρόλο του «παραδείγματος»!

«Έκανα το τεστ, είμαι αρνητικός». Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εμφανίστηκε στην αίθουσα με το γνωστό πελώριο χαμόγελό του. Έτοιμος να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα. Ο Κρις Μίντλετον που προηγήθηκε ήταν πέρα για πέρα σοβαρός.

Αφού ενημέρωσε ότι δεν έχει κολλήσει covid-19 από τον αδερφό του (σ.σ.: δεν υπήρχε νέα ενημέρωση για την κατάσταση του Θανάση Αντετοκούνμπο), ο Giannis ξεκίνησε να απαντάει με ειλικρίνεια κάθε ερώτηση.

Η πρώτη αφορούσε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και την κουστωδία αστέρων που βρέθηκε στο γήπεδο, στο Game 5.

«Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση, αλλά το προηγούμενο βράδυ είδα το νέο Space Jam. Και ξαφνικά βλέπω τον ΛεΜπρόν στο γήπεδο. Είναι τρελό, γιατί έπαιξε τους πρώτους τελικούς του το 2007. Εγώ δεν έπαιζα καν μπάσκετ. Δεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε. Δεν είναι κάτι που κάνω. Δεν μιλάω ούτε στη μητέρα μου, θέλω να μένω συγκεντρωμένος», υπογράμμισε.

Ο Αντετοκούνμπο ρωτήθηκε για τις... σφαλιάρες που δέχτηκαν οι Μπακς τα δύο τελευταία χρόνια. Και πως αυτές τους ευεργέτησαν φέτος. «Σίγουρα μας βοήθησαν ως ομάδα. Βοήθησαν εμένα να γίνω πιο σκληρός πνευματικά. Και να καταλάβω ότι όλα μπορούν να γίνουν στα playoffs. Προσπαθώ να σκέφτομαι πως είναι η κατάσταση των άλλων ομάδων. Αλλοι κατάφεραν να γυρίσουν από 2-0, γιατί όχι και εμείς. Ή αν είμαστε 2-0 μπροστά, να τελειώνουμε.

Στην καριέρα μου είχα πάνω και κάτω. Κερδίζαμε και ο κόσμος γιόρταζε. Ένιωθα καλά όταν γυρίζαμε στην πόλη. Ή ένιωθα ότι είχε έρθει το τέλος του κόσμου όταν χάναμε. Δεν ανησυχώ για το αποτέλεσμα. Είναι κάτι που κάναμε ως ομάδα, ούτε βρεθήκαμε ψηλά, ούτε χαμηλά. Πηγαίναμε πάντα στο επόμενο ματς».

Ο Γιάννης ρωτήθηκε για την επιλογή του να γίνει ο ηγέτης των Μπακς, μιλώντας περισσότερο. «Δεν με ενδιαφέρει να είμαι ο πιο δημοφιλής. Αν μπορούσα να είμαι ο λιγότερο δημοφιλής και να να κάνω τη δουλειά μου, το ίδιο θα ήταν», απάντησε αρχικά, στο ενδεχόμενο να φοβόταν να μιλήσει, μήπως χάσει τη δημοφιλία του. «Η γλώσσα με δυσκόλεψε τα πρώτα χρόνια, φοβόμουν μην πω κάτι χαζό. Τώρα είναι πιο εύκολο. Είμαι πιο άνετος απέναντι σε όλους. Καλύτερα να πω κάτι ηλίθιο, παρά μην μιλήσω καθόλου. Ο Κρις μου έλεγε να μιλάω, το ίδιο και ο Πι Τζέι. Και ο Τζορτζ Χιλ».

«Να κάνουμε τη δουλειά μας πρώτα...»

Ο Γιάννης ρωτήθηκε για την παρουσία του κόσμου, μέσα και έξω απ΄ το Fiserv Forum. Και την αντιμετώπιση που πρέπει να έχουν οι Μπακς. «Θα είναι απίθανο. Θα συγκεντρωθούμε σε αυτό που πρέπει. Να παίξουμε καλό μπάσκετ, να το διασκεδάσουμε με τις οικογένειες μας και τον κόσμο μετά. Χαίρομαι που ο κόσμος ζει τον ενθουσιασμό, αλλά πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας πρώτα, για να κάνουν μετά αυτοί τη δική τους. Δεν μπορώ να σκέφτομαι τους πανηγυρισμούς. Συγκέντρωση σε κάθε κατοχή. Να κερδίσουμε το ματς. Αν δεν κερδίσουμε, έχουμε άλλη μία ευκαιρία. Είναι ιστορικό αυτό που συμβαίνει στην πόλη».

«Περνάμε τη διαδικασία ως ομάδα»

Όσο για τη στιγμή που ζει ο ίδιος και η ομάδα; «Είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς. Δουλεύεις σκληρά για να είσαι σε αυτή τη στιγμή. Αλλά είναι δύσκολο. Πρέπει να είσαι πειθαρχημένος. Όχι τόσο ενθουσιασμένος. Δεν μπορώ να παίξω αυτή τη στιγμή, το ματς είναι αύριο. Αλλά είναι δύσκολο να μην το σκέφτεσαι. Αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαι πειθαρχημένος. Και η ομάδα το ίδιο. Να μην κάνουμε πλάνα εορτασμών, μέχρι να τελειώσει».

Ο Αντετοκούνμπο ρωτήθηκε για τις πολλές εικόνες όπου αυτός ή άλλοι συμπαίκτες του, αγκαλιάζονται στο παιχνίδι. «Ολοι είναι μέρος της εξέλιξης», απάντησε και συνέχισε: «Κανείς δεν την περνάει μόνος του για να φτάσει στο πρωτάθλημα. Θέλω τον Κρις, τον Τζρου να είναι εξαιρετικοί. Αισθάνομαι ότι το βλέπετε περισσότερο, επειδή δίνουμε τα πάντα στο παρκέ, είμαστε κουρασμένοι μαζί. Κάνουμε αυτό το ταξίδι μαζί. Θέλω να τους αγκαλιάσω για να τους δείξω και να μου δείξουν ότι είμαστε μαζί μέχρι το τέλος. Και βρισκόμαστε στο τέλος. Δεν τους αγκάλιαζα τόσο στην κανονική περίοδο. Ήθελα να μείνω cocid free».

«Εγώ παίζω μπάσκετ...»

Η τελευταία ερώτηση αφορούσε τα λόγια του στην προηγούμενη συνέντευξη Τύπου. Για το παρόν, το μέλλον, το παρελθόν, τον εγωισμό.

«Δεν πρέπει να είμαι αυτό το πρόσωπο. Παίζω μπάσκετ», τόνισε όταν του εξήγησαν ότι τα λόγια του αποτέλεσαν παράδειγμα. «Είναι κάτι που με βοηθάει να ανταπεξέλθω στο μπάσκετ, στη ζωή μου. Αν βοηθάει και άλλος, είναι καλό, αν όχι, είμαι ικανοποιημένος και με αυτό», εξήγησε.

 

NBA Τελευταία Νέα