Γκλεν Ράις: «Περιμένετε να δείτε τον Γιάννη όταν βελτιώσει το σουτ του»! (vid)

Γκλεν Ράις: «Περιμένετε να δείτε τον Γιάννη όταν βελτιώσει το σουτ του»! (vid)

Γκλεν Ράις: «Περιμένετε να δείτε τον Γιάννη όταν βελτιώσει το σουτ του»! (vid)

bet365

Ο Γκλεν Ράις αναφέρθηκε στο σουτ του Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Κρις Πολ που φέτος θέλει να βάλει το... κερασάκι στην τούρτα και το πρωτάθλημα που κατέκτησε με τους Λέικερς.

O βετεράνος NBAer, πρωταθλητής με τους Λέικερς το 2000 ως συμπαίκτης του Κόμπι Μπράιαντ και του Σακίλ Ο' Νιλ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Pick-N-Roll της Cosmote TV όπου αναφέρθηκε αρχικώς στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την προοπτική να βελτιώσει το σουτ του:

«Αν είχα την ευκαιρία να παίξω μαζί του θα ήμουν ο πρώτος που θα σήκωνε το χέρι στην τάξη. Το "ταβάνι" του Αντετοκούνμπο είναι απίστευτο. Μελετώντας το παιχνίδι του, διαπιστώνεις τομείς στους οποίους χρήζει βελτίωσης, με το σουτ να είναι αυτό που πρέπει να βελτιώσει πρώτο. Πιστεύω ακράδαντα πως αν βελτιώσει το σουτ του κατά 20%... Το θεωρείτε επικίνδυνο τώρα; Περιμένετε να τον δείτε τότε! Θα είναι αποκλειστικά δικό του θέμα πόσους πόντους θα βάλει όταν φτάσει σε αυτό το σημείο».

Εν συνεχεία σχολίασε την απόδοση του Κρις Πολ που θέλει να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής με τους Φοίνιξ Σανς: «Πάντα έλεγα πως ο Κρις Πολ αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους ηγέτες εντός και εκτός του παρκέ. Η απόδοσή του στα play off κινείται σε επίπεδα τα οποία προσωπικά δεν έχω ξαναδεί. Έχει βγει μπροστά με πολύ εμφατικό τρόπο, αντιλαμβάνεται την ευκαιρία που έχει μπροστά του, το να βάλει κατά κάποιο το "κερασάκι στην τούρτα". Καταλαβαίνει πως έχει μόνο μερικά χρόνια καριέρας ακόμα και ειδικά με το επίπεδο που παίζει τώρα. Μπορείς να μαλώσεις για αν έπρεπε να είναι ο MVP, όμως την ίδια στιγμή μιλώντας για το Ντέβιν Μπούκερ κοιτάζεις να δεις ποιος είναι ο Μπάτμαν και ποιος είναι ο Ρόμπιν. Κάνει τρομερή δουλειά, παίζει με τρόπο μη αντιμετωπίσιμο, έχοντας αναπτύξει μια νοοτροπία που παραπέμπει στον Κόμπι Μπράιαντ. Αν πας σε αυτό το επίπεδο και αρχίσεις να σκέφτεσαι έτσι τότε το «ταβάνι» είναι πολύ ψηλά».

- Είχες την ευκαιρία να παίξεις στους NBA Finals με μια ομάδα το 2000 και τελικά να στεφθείς πρωταθλητής. Τι θυμάσαι από εκείνες τις ημέρες, 21 χρόνια πριν με τους Λέικερς;
«Πρώτα απ’ όλα θυμάσαι το ότι σου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Για μένα αυτό συνέβη προς το τέλος της καριέρας μου, όταν συμπορεύθηκα με δύο από τους σπουδαιότερους στην ιστορία του παιχνιδιού, τον Κόμπι Μπράιαντ και τον Σακίλ Ο’ Νιλ. Ήταν διασκεδαστικά και σίγουρα ήταν μια ευκαιρία την οποία θα εκμεταλλευόμουν, αλλά παράλληλα και μια ευκαιρία για ένα διάλειμμα κατά κάποιο τρόπο, από τα καθήκοντα του πρωταγωνιστή σε μια ομάδα. Βρέθηκα στους Λέικερς στα σημεία που με χρειάζονταν για την ξεκούρασή τους και για ορισμένα σουτ. Έμπαινα και το έκανα σε μια σταθερή βάση. Βρισκόμουν δίπλα σε ένα σπουδαίο προπονητή όπως ο Φιλ Τζάκσον αλλά και πραγματικά καλούς παίκτες με σημαντικό ρόλο. Όταν μιλάμε για την ευκαιρία να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα, χρειάζεσαι τους πάντες, από την αρχή μέχρι το τέλος. Χρειάζεσαι λίγη τύχη και εμείς είχαμε τότε για να πάρουμε τον τίτλο στο ΝΒΑ. Θα χρειαστούν παίκτες πάνω στους οποίους δεν έχουν βασιστεί και αυτοί θα πρέπει να κάνουν το βήμα και να το κάνουν με θόρυβο».

 

NBA Τελευταία Νέα