Όταν ο Τζόρνταν έκανε το ιστορικό «The Shrug» (vids)

Όταν ο Τζόρνταν έκανε το ιστορικό «The Shrug» (vids)

Όταν ο Τζόρνταν έκανε το ιστορικό «The Shrug» (vids)

bet365

Συμπληρώνονται 30 χρόνια από τη βραδιά που ο Μάικλ Τζόρνταν ευστόχησε σε έξι τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου τελικού Μπουλς - Μπλέιζερς, με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε μια κίνηση που έμελλε να περάσει στην ιστορία του ΝΒΑ!

Η αντίδρασή του Air αποτύπωνε μια έκφραση του στιλ «δεν ξέρω πώς έγινε...» και η οποία έμεινε για πάντα στο ΝΒΑ ως το γνωστό «The Shrug»!

Ο Τζόρνταν είχε σημειώσει 35 πόντους στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με το Πόρτλαντ στις 3 Ιουνίου 1992 έχοντας έξι τρίποντα! «Ένιωθα σαν να σουτάρω ελεύθερες βολές» είχε πει μετά το τέλος του αγώνα, με τον ίδιο να σημειώνει ρεκόρ πόντων σε ένα ημίχρονο τελικών. Ένα ρεκόρ το οποίο παραμένει «στοιχειωμένο» μέχρι και σήμερα, ενώ ρεκόρ είχε κάνει και στα εύστοχα τρίποντα, ισοφαρίζοντας τους Μάικλ Κούπερ (1987). Βέβαια ο Ρέι Άλεν το 2010 έμελλε να το «σπάσει» με επτά τρίποντα σε ημίχρονο των τελικών Σέλτικς - Λέικερς.

Οι Μπουλς είχαν κάνει το 1-0 σε εκείνο το παιχνίδι, κερδίζοντας στο «Chicago Stadium» το Πόρτλαντ με 122-89. Ο Τζόρνταν είχε 39 πόντους με 10/17 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 1/1 βολή, 11 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος σε 34 λεπτά συμμετοχής. Ο Σκότι Πίπεν είχε προσθέσει άλλους 24 πόντους και 10 τελικές πάσες, ενώ «διψήφιοι» για τους Μπουλς ήταν οι Σκοτ Ουίλιαμς (12π.), Μπι Τζέι Αρμστρονγκ (11π.) και Χόρας Γκραντ (11π.)

Για την ομάδα του Ρικ Έιντελμαν στο Πόρτλαντ, ο Κλάιντ Ντρέξλερ ήταν άστοχος (5/14 σουτ) αλλά και πρώτος σκόρερ (16π.) ενώ άλλους 16 πόντους είχε σημειώσει ο Κλιφ Ρόμπινσον.

 

NBA Τελευταία Νέα