Στο Κατάρ το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2027

Στο Κατάρ το Παγκόσμιο του 2027
Μία ημέρα πριν από την κλήρωση των ομίλων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, η FIBA ανακοίνωσε ότι η επόμενη διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο Κατάρ.

Το Σάββατο (29/4) θα πραγματοποιηθεί στην Μανίλα η κλήρωση για το ερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο και φυσικά το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην Εθνική μας ομάδα και στους αντιπάλους που θα κληθεί να προσπεράσει προκειμένου να πάρει το εισιτήριο στην επόμενη φάση.

Παράλληλα, η FIBA έκανε γνωστή και τη χώρα που θα φιλοξενήσει την διοργάνωση του 2027 και αυτή θα είναι το Κατάρ. Μάλιστα όλα τα ματς του επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου θα διεξαχθούν στην Ντόχα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να εξηγεί ότι «πρόκειται για την πόλη που έχει απευθείας πτήσεις από όλες τις χώρες που θα λάβουν μέρος. Και από τη στιγμή που θα διεξαχθούν όλα τα ματς στην Ντόχα, οι φίλαθλοι θα μπορούν να σχεδιάσουν το ταξίδι τους από πολύ νωρίς».

Ο Ανδρέας Ζαγκλής είπε ότι «θα ήθελα να συγχαρώ την Ομοσπονδία του Κατάρ για την επιτυχημένη υποψηφιότητά της και είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η διοργάνωση θα είναι μία από τις υψηλότερου επιπέδου που έχουν γίνει ποτέ, εντός κι εκτός γηπέδου. Είναι επίσης σημαντικό ότι τη διοργάνωση αναλαμβάνει μία πολύ καταρτισμένη και έμπειρη ομάδα που έχει πολύ σημαντικές επιδόσεις σε μία ευρεία γκάμα αθλητικών διοργανώσεων παγκοσμίων πρωταθλημάτων, κυπέλλων και πολλών άλλων κορυφαίων ολυμπιακών σπορ.

Και συνέχισε: «Επιπλέον, το γεγονός ότι θα έχουμε όλες, και τις 32 ομάδες στην ίδια πόλη για το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα παρουσιάσει μία μοναδική ευκαιρία για τους φιλάθλους να προσαρμόσουν την εμπειρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, παρακολουθώντας πολλά περισσότερα ματς δια ζώσης, συγκριτικά με κάθε άλλη παρόμοια διοργάνωση τα τελευταία 20 χρόνια. Πιστεύω ότι το 2027 η Ντόχα, θα είναι μία ξεχωριστή εμπειρία για το κορυφαίο γεγονός της FIBA.»

@Photo credits: FIBA