Το απίθανο ταξίδι του 16χρονου Ζιγιαετίν: Από την αγκαλιά του Ομπράντοβιτς έως το ντεμπούτο με τη Φενέρ (vids)

Το απίθανο ταξίδι του 16χρονου Ζιγιαετίν: Από την αγκαλιά του Ομπράντοβιτς έως το ντεμπούτο με τη Φενέρ (vids)

Ομπράντοβιτς

bet365

Το δικό του παραμύθι ζει από το απόγευμα της Κυριακής (3/3) ο Ομέρ Εγκε Ζιγιαετίν, ο οποίος και έκανε ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα της Φενέρμπαχτσε πριν καλά-καλά κλείσει 16 χρόνια ζωής.

Ήταν Οκτώβριος του 2016 όταν είχε ποζάρει γεμάτος με καμάρι και χαρά δίπλα από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Τότε φυσικά κανείς δεν γνώριζε τον 7χρονο Ομέρ Εγκέ Ζιγιαετίν και φυσικά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει το μπασκετικό του μέλλον. Ειδικά στη Φενέρμπαχτσε.

Τα χρόνια πέρασαν. Ο πιτσιρικάς που λάτρευε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρέθηκε στις ακαδημίες της Φενέρμπαχτσε και χρόνο με τον χρόνο ολοένα και προσπαθούσε να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Αγωνίστηκε στις μικρές ηλικίες της ομάδας και ολοένα και προσπαθούσε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Μέχρι που ήρθε η ημερομηνία ορόσημο για εκείνον. Κυριακή 3 Μαρτίου 2024. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους του εμπιστεύτηκε θέση στην 12άδα της ομάδας ενόψει του αγώνα με την Τόφας Μπούρσα και περίμενε καρτερικά το νεύμα του για να περάσει στο ματς. Όπερ και εγένετο. Πριν συμπληρώσει καν τα 16 του χρόνια, ο Ζιγιαετίν βρέθηκε μέσα από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ και μάλιστα αγωνίστηκε για 10:19 λεπτά! Τα καλύτερα λεπτά της ζωής του.

Μάλιστα οι συμπαίκτες του φρόντισαν να του δώσουν τα σουτ και εκείνος τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 6 πόντους με 0/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Μετά το τέλος όπου η Φενέρμπαχτσε διέλυσε την Τόφας με 109-77, οι παίκτες της ομάδας τον σήκωσαν στα χέρια και του χάρισαν την μπάλα του αγώνα...

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΤΟΥΡΚΙΑ Τελευταία Νέα