Αταμάν: Δυσαρέσκεια στην Εφές, εξετάζει ακόμα και λύση της συνεργασίας

Άγνωστο αν ο Εργκίν Αταμάν θα τελειώσει την σεζόν στην Εφές

bet365

Σύμφωνα με πηγές από την Τουρκία, η διοίκηση της τουρκικής ομάδας φέρεται σφόδρα ενοχλημένη από τις δημόσιες τοποθετήσεις του Εργκίν Αταμάν για το «φλερτ» με τον Παναθηναϊκό και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Τούρκος τεχνικός δεν θα τελειώσει την σεζόν.

Καταιγιστική μορφή φαίνεται να παίρνουν οι εξελίξεις γύρω από τις προχωρημένες συζητήσεις ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Εργκίν Αταμάν, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι σημερινές δηλώσεις που έκανε στην Live Sport και με τις οποίες παραδέχεται τις επαφές του με τον «εξάστερο», έχουν προκαλέσει έντονους τριγμούς στο οικοδόμημα της Εφές, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είχε γράψει το Gazzetta στο ρεπορτάζ της 4ης Απριλίου (με το οποίο αποκαλύψαμε την συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον 57χρονο δύο φορές πρωταθλητή Ευρώπης στο Βελιγράδι), ο πρόεδρος της Εφές Αναντολού είχε ζητήσει (και μάλιστα δις στην διάρκεια της τρέχουσας σεζόν) την απόλυσή του. Με βασική αφορμή την μέτρια εικόνα της ομάδας στο πρώτο μισό της σεζόν, αλλά και λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας σχετικά με τον αλλοιωμένο χαρακτήρα του Αταμάν μετά τους δύο συνεχόμενους ευρωπαϊκούς τίτλους.

Το θέμα είχε «κουκουλωθεί» από τον general manager της ομάδας, Αλπέρ Γιλμάζ και ο πολυνίκης Τούρκος coach παρέμεινε στην θέση του. Ο αποκλεισμός από τα playoffs της Euroleague, όμως και η διάρρηξη των σχέσεων του με τους τρεις σημαντικότερους παίκτες της ομάδας (Μίτσιτς, Λάρκιν και Κλάϊμπερν), φαίνεται ότι τον απομάκρυναν τελείως από το αγωνιστικό τμήμα, σε βαθμό που πλέον να θεωρείται ξένο σώμα.

Τα πρόσφατα ελληνικά δημοσιεύματα, δε, τα οποία τον έφερναν προ των πυλών του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν, πριν καν ολοκληρωθεί η εφετινή, έφτασαν την κατάσταση σε πολύ οριακό σημείο και φυσικά οι δηλώσεις του στην Live Sport, σύμφωνα με τις οποίες αναφέρεται σε λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων με τους «πράσινους» και εκφράζει την επιθυμία να γίνει ο «νέος Ζέλικο Ομπράντοβιτς» του «τριφυλλιού», είναι φυσιολογικό να έχουν φτάσει τον κόμπο στο χτένι.

Ataman

Σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πηγές από την Κωνσταντινούπολη, που έχουν σαφή γνώση των εσωτερικών της Εφές, η διοίκηση της δις πρωταθλήτριας Ευρώπης, φέρεται σφόδρα ενοχλημένη από τις δημόσιες τοποθετήσεις του προπονητή της ομάδας για την επόμενη δουλειά του, ενώ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στην Τουρκία.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας υπάρχουν δύο τάσεις. Η μία επιθυμεί την άμεση απομάκρυνση του Εργκίν Αταμάν και την ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας στον στενό συνεργάτη του, Γιακούπ Σεκιζκόκ και η άλλη να του δοθεί η δυνατότητα να τελειώσει την χρονιά και να διεκδικήσει την κατάκτηση του τίτλου.

Ωστόσο, οι κακές σχέσεις με τον Μίτσιτς κατά κύριο λόγο (από το «παράθυρο» του Φεβρουαρίου, οπότε και του «απαγόρευσε» να ενισχύσει την Εθνική Σερβίας στο ματς με την Τουρκία) και αλλά και με τους Αμερικανούς Λάρκιν (έχει σταματήσει να τον εμπιστεύεται όσο στο παρελθόν) και Κλάϊμπερν (τον θεωρεί υπεύθυνο για το κακό κλίμα στην ομάδα), φαίνεται να αποτελούν τροχοπέδη για την επιλογή της παραμονής του στον πάγκο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Όπως και να έρθουν τα πράγματα, οι εξελίξεις δεν πρόκειται να αργήσουν και μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο αναμένεται να ληφθεί η οριστική απόφαση της διοίκησης. Το Σάββατο (22/04), άλλωστε, η Εφές αγωνίζεται στην Προύσα απέναντι στην Τόφας και θέλει τη νίκη για να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της 3ης θέσης στην κανονική περίοδο (έχει ρεκόρ 18-7).

Κι όλα αυτά, ενώ πληροφορίες από το Βελιγράδι αναφέρουν ότι ο Σέρβος ατζέντης του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, αναμένεται τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα ώστε να συναντηθεί με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για την ολοκλήρωση του deal αλλά και για την προοπτική μετακόμισης στην Αθήνα του Ελληνοκαναδού πελάτη του και νυν παίκτη της Αρμάνι Μιλάνο, Ναζ Μήτρου-Λονγκ.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΤΟΥΡΚΙΑ Τελευταία Νέα