Σαμπόνις για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Δεν θα πιστέψουμε ποτέ ξανά ψεύτες»

Σαμπόνις για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Δεν θα πιστέψουμε ποτέ ξανά ψεύτες»

bet365

Ο Άρβιντας Σαμπόνις... ξεσπάθωσε. Μίλησε για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, χαρακτήρισε του Ρώσους «ψεύτες» και μίλησε για βομβαρδισμούς σε παιδιά και ελεύθερους ανθρώπους.

Ο Άρβιντας Σαμπόνις έχει ζήσει και τις δύο πλευρές της ιστορίας. Τη Σοβιετική Ένωση και την ελεύθερη Λιθουανία. Ενώ ο πόλεμος μαίνεται δίπλα από την... πόρτα του, ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ μίλησε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, μη διστάζοντας να χαρακτηρίσει τους Ρώσους ως «ψεύτες».

«Ποτέ ξανά στις ζωές μας δεν πρόκειται να πιστέψουμε αυτούς τους ψεύτες», είπε ο «Σάμπας» στην ιστοσελίδα «15min». Και συνέχισε: «Μία χώρα ειρήνης! Υπάρχει ειρήνη εδώ; Με το να βομβαρδίζουν παιδιά και ελεύθερους ανθρώπους; Είμαι άφωνος. Δεν έχω καμία επιθυμία να επικοινωνήσω μαζί τους. Οι στατιστικές δείχνουν ότι το 70% των Ρώσων υποστηρίζει τον πόλεμο. Φυσικά, ελπίζω αυτός ο αριθμός να είναι μικρότερος».

Ο Σαμπόνις μίλησε και για την απόφαση της EuroLeague να αφήσει εκτός των αγωνιστικών υποχρεώσεων τις ρωσικές ομάδες, τονίζοντας: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έπρεπε να μη λαμβάνονται υπόψη. Και είναι δύσκολο να πούμε πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν. Δεν είναι ξεκάθαρο, με τον πόλεμο να μαίνεται».

Όσο για το μέλλον; Ο Σαμπόνις, άλλοτε πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Λιθουανίας, ήταν ξεκάθαρος: «Δεν έχω ιδέα πως θα μπορέσουν οι άλλες ομάδες να παίξουν μαζί τους στο μέλλον. Είναι δύσκολο να φανταστώ τέτοιο σενάριο. Τώρα οι Σλάβοι σκοτώνουν Σλάβους. Δύο Σλάβοι κάνουν επίθεση σε έναν άλλον Σλάβο. Αδελφός σκοτώνει αδελφό».

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ Τελευταία Νέα