Ο Ουκρανός μπόμπιρας που έφυγε μακριά απ΄τη φρίκη του πολέμου κι εκπλήρωσε τ' όνειρό του

Newsroom
Ο Ουκρανός μπόμπιρας που έφυγε μακριά απ΄τη φρίκη του πολέμου κι εκπλήρωσε τ' όνειρό του

bet365

Ο 11χρονος Αρτούρ Τσουπίρα πριν μία περίπου εβδομάδα αναγκάστηκε να αφήσει τη χώρα του, τη μητέρα, τη γιαγιά και τη θεία του, να ταξιδέψει στη Βαλένθια μακριά από τον τρόμο του πολέμου. Φτάνοντας στην ισπανική πόλη επισκέφθηκε Ciutat de Valencia εκπληρώνοντάς το όνειρό του.

Το όνομά του είναι Αρτούρ. Είναι μόλις 11 ετών και πριν από μία περίπου εβδομάδα κλήθηκε να μαζέψει κάποια πράγματά του, να αποχαιρετήσει τη μητέρα του, τη γιαγιά και τον θείο του, να πει «αντίο» στη χώρα του, να επιβιβαστεί στο πρώτο λεωφορείο για τη Βαλένθια. Να φύγει μακριά από τις βόμβες που τον τρομάζουν.

Φτάνοντας στην πόλη που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Τούρια, μια ανάδοχη οικογένεια από τον δήμο Τόρες Τόρες, με την οποία ο μικρός Αρτούρ είχε ήδη περάσει αρκετά καλοκαίρια, τον φρόντισε από την πρώτη στιγμή. Το Τόρες Τόρες του θυμίζει πολύ την Μπούτσα (γενέτειρα πόλη του στην Ουκρανία). Βέβαια εκεί δεν έχει τη μητέρα ή τη γιαγιά του. Αλλά τουλάχιστον μπορεί να επισκέπτεται το γήπεδο της Λεβάντε.

«Φαντάζομαι ότι επιστρέφω στην Ουκρανία», εξομολογείται ο Αρτούρ, που θυμάται τις μέρες που έπαιζε με τους συμμαθητές του στο χιόνι. Ειδικά στους δύο καλύτερους φίλους του που, όπως κι εκείνος, έπρεπε επίσης να φύγουν από την Ουκρανία.

«Η ικανότητα προσαρμογής δεν σταματά ποτέ να εκπλήσσει», λέει η Μαρία Χεσούς Βέγκα, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και επικεφαλής επικοινωνίας για τον οργανισμό, αναφερόμενη σε όλα τα παιδιά που έφυγαν από την Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες.

«Έχω γνωρίσει πολλούς Αρτούρ», σημειώνει, τονίζοντας πως τα μικρά παιδιά έχουν την ικανότητα να επιστρέφουν στη ρουτίνα τους και να ξαναφτιάχνουν «όλα αυτά τα δίκτυα που έπρεπε να σπάσουν», μπορούν να προχωρήσουν και να βοηθήσουν τις οικογένειές τους να κάνουν το δικό σου. «Είναι ήρωες που μας δίνουν μαθήματα αξιοπρέπειας», τονίζει η εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Μετά τη σκληρότητα όλων όσων βίωσε τις τελευταίες εβδομάδες, ο Αρτούρ κοιμάται πλέον σε ασφαλές μέρος. «Όταν οι βόμβες ήταν κοντά, φοβήθηκα πολύ», θυμάται. Έχει ήδη επιστρέψει στο σχολείο, όπου το αγαπημένο του μάθημα είναι τα μαθηματικά. Ενώ έχει ήδη επισκεφθεί το προπονητικό της Λεβάντε, κι ετοιμάζεται να δώσει το παρών και στο παιχνίδι της ομάδας κόντρα στην Εσπανιόλ το Σάββατο (12/03).

Για την ακρίβεια ένα από τα πρώτα πράγματα που ήθελε να κάνει είναι να επιστρέψει στο «Ciutat de Valencia για να χαιρετήσει τον Ρότζερ Μαρτί ο οποίος μόλις ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, φρόντισε να επικοινωνήσει με τον μικρό! «Ήταν υπέροχο όταν είδα το μήνυμά σου, ήμουν πολύ χαρούμενος. Η Λεβάντε είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, παρακολουθώ όλα τα παιχνίδια στην τηλεόραση», του είπε ο Αρτούρ όταν τον συνάντησε στο γρασίδι του Ciutat de Valncia.

@Photo credits: LevanteUD
 

LA LIGA Τελευταία Νέα