Μόνο εμβολιασμένους παίκτες θα δέχεται το Ισραήλ

Μόνο εμβολιασμένους παίκτες θα δέχεται το Ισραήλ

bet365

Προκειμένου να εισέλθει ένας ξένος αθλητής στο Ισραήλ για να ενταχθεί στην ομάδα του, θα πρέπει να φέρει μαζί του οπωσδήποτε πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού κατά του COVID.

Σύμφωνα με το Sport5, κανένα άτομο δίχως πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης δεν θα έχει δικαιώμα εισόδου στη χώρα, κάτι που όπως είναι φυσικό δεν θα αφήσει ανεπηρέαστες και τις ομάδες του Ισραήλ που αναμένουν την άφιξη ξένων παικτών για τη νέα σεζόν.

Οι ξένοι αθλητές που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο θα μπορούν να ταξιδέψουν μεν για τη χώρα, αλλά θα πρέπει απαραίτητα να υπογράψουν ένα σχετικό έγγραφο μαζί με την ομάδα στην οποία ανήκουν, το οποίο θα πιστοποιεί ουσιαστικά πως θα εμβολιαστούν με το που φτάσουν στο Ισραήλ, ενώ θα παραμείνουν παράλληλα και σε προληπτική καραντίνα επτά ημερών.

Ο διευθυντής της Winner League τόνισε ότι «τα νέα μέτρα κι οι οδηγίες του υπουργείου υγείας υποδεικνύουν πως ένας ξένος παίκτης που έρχεται στο Ισραήλ θα πρέπει να παρουσιάσει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης κι, αν δεν το κάνει, θα πρέπει να υπογράψει μια συμφωνία πως θα εμβολιαστεί. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που αποφασίσαμε να αναβάλλουμε για μια εβδομάδα την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, προκειμένου να δώσουμε περισσότερο χρόνο στις ομάδες για να προετοιμαστούν».

Θυμίζουμε ότι η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το πρώτο σαββατοκύριακο του προσεχούς Οκτωβρίου (2/10 και 3/10), παρ' όλα αυτά αποφασίστηκε να πάρει μια μικρή αναβολή και να μετατεθεί για μια εβδομάδα αργότερα.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΡΑΗΛ Τελευταία Νέα