Μπάγερν - Άμπα 81-96: Ιστορικό threepeat!

Μπάγερν - Άμπα 81-96: Ιστορικό threepeat!

Μπάγερν - Άμπα 81-96: Ιστορικό threepeat!

bet365

Η Άλμπα έκανε το 3-1 στους γερμανικούς τελικούς έναντι της Μπάγερν Μονάχου κι έφτασε στην κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος, επιβεβαιώνοντας την εντός των τειχών κυριαρχία της.

Τα «Άλμπατρος» πανηγυρίζουν. Ξανά. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι Βερολινέζοι κατακτούν την Bundesliga, αφού έφτασαν σε τρίτη επικράτηση (81-96 στο Audi Dome) επί της Μπάγερν, τελειώνοντας με 3-1 τη σειρά των εφετινών τελικών. Οι παίκτες του Γκονζάλες προηγήθηκαν ακόμη και με 20 πόντους και το μόνο που κατάφερε το σύνολο του Τρινκιέρι ήταν απλώς να ρίξει τη τιμή της διαφοράς στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν όλα είχαν κριθεί.

Ο Τζαλίν Σμιθ με 23 πόντους κι 6/7 τρίποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών, με τον Γιοχάνες Τίμαν να συμπληρώνει 15 πόντους και 4 ριμπάουντ. Από 'κει και πέρα, ο Ταμίρ Μπλατ σκόραρε 14 πόντους και μοίρασε 3 ασίστ, ενώ ο Κριστ Κουμάτζε πρόσθεσε 11 πόντους κι 6 ριμπάουντ. Ο αρχηγός Λιουκ Σίκμα βοήθησε με 6 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ πολύτιμος ήατν κι ο Όσκαρ ντα Σίλβα με 9 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Από πλευράς Μπάγερν, ο Όγκουστιν Ρούμπιτ ξεχώρισε επιθετικά με 15 πόντους, ενώ 12 πέτυχε ο Ντεσόν Τόμας. Οι Βαυαροί λύγισαν ξανά από τα αμυντικά τους προβλήματα (52π. παθητικό στο ημίχρονο) κι είδαν την Άλμπα να κατακτά εν τέλει με άνεση τον εγχώριο τίτλο.

Η Άλμπα έφτασε αισίως τα 11 πρωταθλήματα Γερμανίας και εξακολουθεί να κυνηγά την Μπάγερ Λεβερκούζεν που έχει την πρωτιά με 14 τίτλους. Έχει αξία να αναφέρουμε πως πρόκειται για το πρώτο three-peat στην Bundesliga, έπειτα από πολλά χρόνια. Τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν προ δεκαετίας (Μπάμπεργκ με τίτλους το 2010, το 2011 και το 2012).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-26, 36-52, 54-76, 81-96.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΓΕΡΜΑΝΙΑ Τελευταία Νέα