Άλμπα - Μπάγερν 86-73: Πρώτο βήμα τίτλου για τους Βερολινέζους

Άλμπα - Μπάγερν 86-73: Πρώτο βήμα τίτλου για τους Βερολινέζους

bet365

Με εξαιρετική εμφάνιση στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Άλμπα Βερολίνου νίκησε με 86-73 τη Μπάγερν Μονάχου κι έκανε το 1-0 στους τελικούς της Bundesliga.

Παρά το γεγονός πως η Μπάγερν εισήλθε στην καθοριστική περίοδο του πρώτου τελικού της Bundesliga με το σκορ -έστω και οριακά- υπέρ της (61-62), η γηπεδούχος Άλμπα κατάφερε να την αφήσει... πολλά μέτρια πίσω. Κι αυτό διότι με επί μέρους σκορ 26-11 οι Βερολινέζοι πήραν εν τέλει σχετικά εύκολα το «πρώτο αίμα» στη σειρά, η οποία κρίνεται στις τρεις νίκες.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Γιοβέλ Ζούσμαν με 14 πόντους συν 2 ασίστ, με τον Μαόντο Λο να ακολουθεί με 13 πόντους και 4 ασίστ. Από 'κει και πέρα, η Άλμπα είχε μια πεντάδα (!) παικτών στους 8 πόντους. Ντα Σίλβα, Ολίντε, Κουμάτζε, Σίκμα και Μπλατ έβαλαν κι εκείνοι το... λιθαράκι τους στην εντυπωσιακή -έτσι όπως εξελίχθηκε- νίκη των «Άλμπατρος».

Σε ο,τι αφορά τη Μπάγερν, που κατέρρευσε στο φινάλε του ματς, ο Αντρέας Ομπστ ξεχώρισε επιθετικά με 17 πόντους, ενώ διψήφιος ήταν κι ο Γουάιλερ-Μπαμπ με 10 πόντους κι 6 ασίστ. Ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς, πάντως, έμεινε χαμηλά, τελειώνοντας το ματς με 4 πόντους και 2/5 σουτ σε 28 λεπτά. Το εντυπωσιακό για τους Βαυαρούς είναι πως ηττήθηκαν με διαφορά 13 πόντων και μένοντας στους 73 πόντους, παρά το γεγονός πως είχαν 15/31 (48%) τρίποντα!

Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων στο Audi Dome του Μονάχου, στις 14/6. Οι Βαυαροί θα αναζητήσουν την ισοφάριση ενώπιον του κοινού τους, ενώ το σύνολο του Ίσραελ Γκονζάλες φιλοδοξεί να κάνει ακόμη ένα βήμα στον δρόμο προς το τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-20, 40-43, 61-62, 86-73.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΓΕΡΜΑΝΙΑ Τελευταία Νέα