LNB: Ψηφίστηκε ο φόρος πολυτελείας και η Μονακό είναι η μοναδική που υπερβαίνει το όριο

LNB: Ψηφίστηκε ο φόρος πολυτελείας και η Μονακό είναι η μοναδική που υπερβαίνει το όριο

Μονακό

bet365

Με τα 8.5 εκατομμύρια ευρώ να τίθενται ως όριο στον φόρο πολυτελείας του γαλλικού πρωταθλήματος, η Μονακό είναι η μοναδική ομάδα που τον υπερβαίνει και... ανησυχεί.

Η LNB πήρε, όπως αναμενόταν την απόφαση να εφαρμόσει φόρο πολυτελείας στο πρωτάθλημα και η Μονακό είναι η μοναδική ομάδα που ζει με αυτόν τον φόβο.

Η Διοικούσα Επιτροπή της LNB επικύρωσε τον φόρο πολυτελείας, με όριο τα 8.5 εκατομμύρια ευρώ για τη μισθοδοσία των ομάδων. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα ψηφίστηκαν, ένας σύλλογος στη Γαλλία δεν μπορεί να υπερβαίνει στη μισθοδοσία του το 40% των λειτουργικών εξόδων και η Μονακό με τα 10.8 εκατομμύρια της φετινής σεζόν βρισκόταν στο 52%, την ώρα που το αντίστοιχο νούμερο της Βιλερμπάν βρίσκεται στα 4.2.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η Μονακό θα χρειαστεί να περιορίσει το μπάτζετ της, όμως κάτι τέτοιο πρόκειται για... ταφόπλακα στα ευρωπαϊκά της όνειρα. Οι Μονεγάσκοι μόλις στη δεύτερη σεζόν τους στην EuroLeague έφτασαν στον ημιτελικό του Final Four, όπου και ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό.

Για αυτόν τον λόγο και επειδή οι φιλοδοξίες τους είναι υψηλές, έχουν αρχίσει ήδη να σκέφτονται στην LNB να αγωνίζονται με μία δεύτερη ομάδα, δημιουργώντας έτσι διαφορετικό ρόστερ σε Γαλλία και Ευρώπη.

@Photo credits: eurokinissi
 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΓΑΛΛΙΑ Τελευταία Νέα