To Λαύριο κοστίζει όσο ο Κιθ Λάνγκφορντ! (pics & vid)

Αντώνης Σαούλης
To Λαύριο κοστίζει όσο ο Κιθ Λάνγκφορντ! (pics & vid)

bet365

Το Λαύριο απέδειξε ξανά πως τα μπάτζετ δεν κάνουν πάντα την διαφορά και το gazzetta.gr αναλύει την (μεγάλη) οικονομική διαφορά των δύο συλλόγων.

Παίζουν ρόλο τα λεφτά στον επαγγελματικό αθλητισμό; Τα μπάτζετ; Δίχως αμφιβολία. Οσο πιο ακριβό είναι ένα ρόστερ, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να πρωταγωνιστήσει. Να κάνεις πρωταθλητισμό. Είναι ο κανόνας, αλλά δεν είναι νόμος. Οτι αυτός με το μεγαλύτερο μπάτζετ θα νικήσει. Και στους κανόνες υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Στον αθλητισμό οι εξαιρέσεις είναι πάντα όμορφες. Είτε έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο και η Αλκογιάνο ν' αποκλείει την Ρεάλ Μαδρίτης είτε έχει να κάνει με το μπάσκετ και το Λαύριο ν' αφήνει εκτός Κυπέλλου την ΑΕΚ.

Ναι, το Λαύριο δεν είναι... Αλκογιάνο και η ΑΕΚ δεν είναι Ρεάλ Μαδρίτης αλλά υπάρχουν μεγάλες οικονομικές διαφορές. Απλά στην περίπτωση του Λαυρίου δεν μιλάμε για μια βραδιά. Μιλάμε για 10 νίκες στα τελευταία 11 ματς πρωταθλήματος. Μιλάμε για δεύτερη νίκη επί της ΑΕΚ. Μιλάμε για θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού. Σε αυτά τα 12 ματς που έχει δώσει από τις 5 Δεκεμβρίου έως και χθες 11 Φεβρουαρίου μόνο ο Προμηθέας το υπέταξε!

Η ΑΕΚ έχει το τετραπλάσιο μπάτζετ από το Λαύριο

Πάμε τώρα και στα νούμερα! Το μπάτζετ της ΑΕΚ για φέτος αγγίζει το 1.500.000 ευρώ. Οι παίκτες της ΑΕΚ δηλαδή μαζί με το τεχνικό τιμ αγγίζουν το 1.400.000 ετησίως. Αναφερόμαστε μόνο στα συμβόλαια της και δεν βάζουμε στο μπάτζετ παράγοντες όπως η εφορία, τα σπίτια των αθλητών και τα υπόλοιπα έξοδα.

Την ίδια ώρα το μπάτζετ του Λαυρίου είναι σχεδόν 350.000 ευρώ. Μόνο 3 παίκτες παίρνουν περισσότερα από 22.000 ευρώ το χρόνο! Τα υπόλοιπα συμβόλαια κυμαίνονται από 18.000 έως 21.000 ευρώ.

Για να έχετε και μια εικόνα της οικονομικής διαφοράς. Το συμβόλαιο του Κιθ Λάνκφορντ με την ΑΕΚ φτάνει τις 250.000 ευρώ τον χρόνο! Στην πραγματικότητα σχεδόν καλύπτει όλο το μπάτζετ του Λαυρίου. Ενα Λαύριο το οποίο νίκησε την Ενωση δύο φορές (και για το πρωτάθλημα και για το Κύπελλο) μέσα σε διάστημα 50 ημερών.

Το παράδειγμα του Πάντερ των 3.500 δολαρίων

Στις 5 Φεβρουαρίου, είχατε διαβάσει στο gazzetta.gr το θέμα του Γιάννη Σταυρουλάκη για το Λαύριο. Το «πώς χτίζεις έναν παίκτη EuroLeague με 3.500 δολάρια το μήνα».

Είναι η πολιτική του Λαυρίου και προφανώς έχει να κάνει και με τα οικονομικά δεδομένα της διοίκησης. Ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει το... πάπλωμα στο κρεβάτι και δε το απλώνει περισσότερο.

Το Λαύριο ήταν αυτό που είχε ανακαλύψει τον Κέβιν Πάντερ με συμβόλαιο 3.500 δολάρια το μήνα (αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της ομάδας το μεγαλύτερο συμβόλαιο είναι 3.000 ευρώ το μήνα).

Δεδομένα κάποια από τα φετινά λαβράκια του Λαυρίου θα βρουν (πολύ) καλύτερα συμβόλαια το καλοκαίρι. Ο Ντιαλό που μίλησε στο gazzetta.gr μετά την πρόκριση επί της ΑΕΚ. Ο Τάισον Κάρτερ. Ο Τζάρεντ Σάβατς.

Η μεχρί στιγμής πορεία του Λαυρίου αποδεικνύει πως αν υπάρχει γνώση, όρεξη, υπομονή και πίστη μπορείς σε αυτήν την Ελλάδα να γίνεις ένα όμορφο παραμύθι. Για όσο αντέξει...

Αλλωστε εάν διαβάσετε την ανάλυση του Χρήστου Σερέλη με λεπτομέρειες για το πώς δουλεύει ο συγκεκριμένος οργανισμός θα καταλάβετε ότι μόνο τυχαία δεν είναι η φετινή πορεία του Λαυρίου.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα