ΑΕΚ: Ο Κιθ χρειάζεται την Ένωση και η «Βασίλισσα» τον Λάνγκφορντ (vids)

ΑΕΚ: Ο Κιθ χρειάζεται την Ένωση και η «Βασίλισσα» τον Λάνγκφορντ (vids)

ΑΕΚ: Ο Κιθ χρειάζεται την Ένωση και η «Βασίλισσα» τον Λάνγκφορντ (vids)

bet365

Η ανάγκη είναι διπλή. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη τον Κιθ Λάνγκφορντ. Και ο Κιθ Λάνγκφορντ την ΑΕΚ. Σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Όπου η ΑΕΚ αναζητεί μία μπασκετική εξιλέωση, μία υπέρβαση απ' αυτές που είναι συνηθισμένη να κάνει στη δική της Γη της Επαγγελίας, την Κρήτη.

Σε άλλες εποχές, ο Κιθ Λάνγκφορντ θα κατάφθανε στην ΑΕΚ ως μεσσίας. Η περίσταση τον κρίνει ως απαραίτητο στην ΑΕΚ. Αλλά ουχί ως μεσσία μόνο και μόνο επειδή ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του για να «ντυθεί» ως η λύση σε όλα τα δεινά της Ένωσης, είναι ελάχιστος.

Η αλήθεια είναι πως ο Αμερικανός γκαρντ κάτι χρωστάει στην ΑΕΚ, αναφορικά με το θεσμό του Κυπέλλου. Στον τελευταίο τελικό των «κιτρινόμαυρων» και στο ύστατο τρόπαιο που κατέκτησαν (τη σεζόν της πανδημίας) - στο ίδιο γήπεδο που θα διεξαχθεί ο ημιτελικός της Παρασκευής (18/2, 20:00) με αντίπαλο τον Ολυμπιακό - ο Λάνγκφορντ ήταν απόντας, λόγω τραυματισμού.

Και στην αγαπημένη όσο και τυχερή για ΑΕΚ, Κρήτη, ο Κιθ Λάνγκφορντ θα έχει μία ευκαιρία να επιστρέψει ένα χαμένο... γραμμάτιο.

Η αλήθεια είναι πως ο Στέφανος Δέδας θα ήθελε να έχει στη διάθεσή του τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού (μεταξύ άλλων ομάδων)λίγες ημέρες νωρίτερα. Αλλά ακόμη και έτσι, μοιάζει βέβαιο ότι ο Αμερικανός θα έχει ρόλο και χρόνο στον ημιτελικό.

Με τον Μπράιαν Ανγκόλα και τον Νίκο Παππά απόντες, αφού δεν ταξίδεψαν με την αποστολή την Τετάρτη (και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και τον Άντι Ράουτινς), η ΑΕΚ αποζητά (και) σκορ. Και ο Λάνγκφορντ εξασκεί αυτή την τέχνη, με απόλυτη επιτυχία, εδώ και χρόνια.

Και με μπόλικες αποδείξεις.

Σκόρερ και ηγέτης

Ο Λάνγκφορντ έχει κάνει ελάχιστες προπονήσεις με τη νέα ΑΕΚ. Ίσα ίσα για να μάθει τους συμπαίκτες του. Εκείνοι πιθανότατα τον γνωρίζουν. Αν όχι, θα το κάνουν στο παρκέ.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Δέδας περιμένει περισσότερο. Όχι μόνο σκορ. Ο Λάνγκφορντ είναι γεννημένος ηγέτης. Και η ηλικία του, όπως και η αποχή του - αφού δεν έχει αγωνιστεί μετά το τέλος της περασμένης σεζόν - δεν παίζουν σημασία. Έτσι και αλλιώς, ο Λάνγκφορντ μεγαλώνοντας έχει μάθει να παίζει κόντρα στο χρόνο.

Η παρουσία του στο παρκέ μπορεί να δώσει άλλη οντότητα στην ΑΕΚ. Όχι μόνο σε ένα ματς, όπως είναι ο ημιτελικός. Αλλά και στη συνέχεια της σεζόν.

Ουσιαστικά ο Δέδας καλείται να κάνει για άλλη μία φορά υπομονή. Προκειμένου οι παίκτες που είναι εκτός αγωνιστικής δράσης να ξεπεράσουν τα (μικρότερα ή μεγαλύτερα) προβλήματά τους και μετά τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες να παρουσιάσει μία γεύση αυτού που πραγματικά ονειρεύεται.

Και ο Λάνγκφορντ αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι του.

O «βιονικός» Κιθ

Την περσινή σεζόν, ο τότε 37χρονος γκαρντ, πέρα από πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στην Basket League, ήταν και ο παίκτης με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στο παρκέ (27:33) στην κανονική περίοδο. Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 15 πόντους, 2.9 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ.

Ενώ στο BCL, μία από τα ίδια. Ο παίκτης με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής (24.3), τα περισσότερα ματς (12) και τον υψηλότερο μέσο όρο πόντων (17.5).

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα