Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ, Ολυμπιακός - Περιστέρι: Η «μάχη» των Μήτρου Λονγκ

Newsroom
Μήτρου Λονγκ

bet365

Δύο αδέλφια, ο Ναζ και ο Ελάιτζα Μήτρου Λονγκ τίθενται αντιμέτωποι στον τρίτο χρονικά προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Ολυμπιακού και του Περιστερίου (18:00, Live στο Gazzetta).

Δεν πέρασε πολύς καιρός από την 27η Νοεμβρίου. Τότε στο κέντρο του ΣΕΦ είχε στηθεί ένα... πηγαδάκι με τον Ναζ και τον Ελάιτζα Μήτρου Λονγκ. Ο Ολυμπιακός υποδεχόταν το Περιστέρι bwin και τα δύο αδέρφια βρήκαν χρόνο να τα πουν.

Ο Ναζ είχε μόλις έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό των Πειραιωτών και τα αδέρφια πλέον είχαν καταλήξει... αντίπαλοι στην ίδια πόλη. Τότε βέβαια ο «ερυθρόλευκος» Μήτρου Λονγκ δεν είχε ακόμα δικαίωμα συμμετοχής, μιας και το διαβατήριό του αποκτήθηκε λίγες ημέρες αργότερα.

Έτσι η άτυπη κόντρα τους τελικά θα λάβει χώρα πρώτη φορά στα «Δύο Αοράκια» και τον τρίτο χρονικά προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Τότε ο Ελάιτζα είχε τονίσει στο Gazzetta, πως για τους δύο δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο να βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλον, αφού κάτι τέτοιο είχε συμβεί και στο κολλέγιο. Βέβαια τώρα το διακύβευμα είναι εντελώς διαφορετικό.

Η βοήθεια στο rotation του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός σε μία χρονιά που χτυπήθηκε από τους τραυματισμούς στράφηκε στην απόκτηση του Ναζ Μήτρου Λονγκ, ως μία έξτρα ενίσχυση στην περίμετρο. Ο παράγοντας του διαβατηρίου έπαιξε προφανώς σημαντικό ρόλο και ο 30χρονος μπήκε στη 12άδα των Πειραιωτών τόσο στα εγχώρια όσο και στην EuroLeague.

Όπως είναι λογικό ο ομογενής γκαρντ βρίσκει πολύ περισσότερο χρόνο στην Stoiximan Basket League, επιτρέποντας και στον Γιώργο Μπαρτζώκα μεγαλύτερο rotation. Σε 8 αγώνες, μετράει σχεδόν 16.5 λεπτά, έχοντας 6.5 πόντους μέσο όρο και κυρίως φέρνοντας έναν έξτρα πόλο ενέργειας και διάθεσης στους Πειραιώτες.

Ο... βετεράνος Ελάιτζα Μήτρου Λονγκ

Ο 27χρονος γκαρντ στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έφερε όλη αυτήν την εμπειρία που κουβαλάει ανά τα χρόνια. Σχεδόν... βετεράνος πλέον στο πρωτάθλημά μας, αφού αγωνίστηκε σε 13 παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2020-21 προτού τραυματιστεί στο γόνατο. Σε ακόμα 13 με τον Απόλλωνα Πάτρας το 2022 καθώς και σε 19 με τον Άρη πέρσι.

Γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και επίσης πλέον κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου, ο Μήτρου Λονγκ έχει γίνει ένας εκ των σημαντικότερων σκόρερ στο Περιστέρι με 9.8 πόντους ανά αγώνα στα 18.5 λεπτά που αγωνίζεται.

Μάλιστα αυτήν τη σεζόν συνδυάζει και με εξαιρετικά ποσοστά από την περίμετρο, έχοντας 42.55% έξω από το τρίποντο στη Stoiximan Basket League.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα