Γερμανία: Προαιρετική χρήση συσκευών ανίχνευσης στους παίκτες

Γερμανία: Προαιρετική χρήση συσκευών ανίχνευσης στους παίκτες

bet365

Η Bundesliga αρχίζει ξανά και οι άνθρωποι του πρωταθλήματος προσπαθούν να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα, ελέω πανδημίας.

Η Superleague επέστρεψε με κορυφαίες αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα

Το γερμανικό πρωτάθλημα κάνει τζάμπολ το Σάββατο (06/06) με 10 ομάδες να παίρνουν μέρος σε ένα τουρνουά 36 αγώνων στο Μόναχο.

Οι ομάδες, των οποίων οι αποστολές θα απαρτίζονται από 22 άτομα το πολύ, θα είναι απομονωμένες σε ξενοδοχεία και θα τους γίνονται τεστ για κορονοϊό πριν, αλλά και κατά την διάρκεια, των παιχνιδιών.

Οι άνθρωποι της λίγκας, όμως, αποφάσισαν να πάρουν κι ακόμα ένα μέτρο, στην προσπάθεια περιορισμού της νόσου Covid-19, καθώς θεώρησαν καλό να έχουν οι παίκτες πάνω τους συσκευές ανίχνευσης, για την ιχνηλάτηση του ιού.

Κάποιοι παίκτες δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι αυτή την απόφαση, αφού θεωρούν ότι παραβιάζεται η ιδιωτικότητά τους, αλλά ο κομισάριος Στέφαν Χολζ δήλωσε ότι είναι προαιρετικό αυτό το μέτρο, και όχι υποχρεωρτικό.

«Είναι εθελοντικό, προαιρετικό. Για να ανιχνεύει τις επαφές. Αν υπάρξει κάποιο τεστ θετικό μέσα στο γκρουπ, όλοι θα είναι σε κίνδυνο και το πρώταθλημα μπορεί να τελειώσει μια και καλή».

Ο τζένεραλ μάνατζερ της Μπάγερν Μονάχου, Μάρκο Πέσιτς, δήλωσε πως οι παίκτες ενθαρρύνονται να ακολουθήσουν αυτό το μέτρο, αλλά δεν τους υποχρεώνει κανείς να φορούν τη συσκευή στο λαιμό ή τον καρπό τους.

Επίσης, διευκρινήστηκε στο υπόμνημα που στάλθηκε στις ομάδες πως μόνο οι γιατροί θα έχουν το δικαίωμα να εξετάζουν που πήγαν οι παίκτες και μόνο σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα. Όσοι επιλέξουν να φορέσουν τη συσκευή, θα την έχουν πάνω τους μόνο στο ξενοδοχείο και όχι σε προπονήσεις, ενώ δεν θα υποχρεούνται να φορούν και μάσκα.

Σε περίπτωση κρούσματος, πάντως, η γερμανική λίγκα θα απομονώνει τον παίκτη, τον προπονητή ή τον διαιτητή και θα προσπαθήσει να βρει με ποιους ήρθε σε επαφή προηγουμένως.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΓΕΡΜΑΝΙΑ Τελευταία Νέα