Ελλάδα - Τσεχία 75-66: Άτυπη εκδίκηση με «20αρα» της Χριστινάκη

Ελλάδα - Τσεχία 75-66: Άτυπη εκδίκηση με «20αρα» της Χριστινάκη

Σπύρος Μαρκεζίνης
Η Χριστινάκη κόντρα στην Τσεχία

bet365

Η Εθνική Γυναικών επιβλήθηκε της Τσεχίας με 75-66 και πήρε τη ρεβάνς, έχοντας σε πολύ καλή ημέρα την Ελεάννα Χριστινάκη.

Στον δεύτερο αγώνα των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ Γυναικών, η Εθνική ομάδα Γυναικών υποδέχτηκε στην Χαλκίδα την Τσεχία, ομάδα από την οποία είχε ηττηθεί το καλοκαίρι και επικράτησε με 75-66.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες πήγαιναν «χέρι χέρι» με την Εθνική να αυξάνει στα τελευταία δύο λεπτά της πρώτης περιόδου την διαφορά στους 4 ενώ ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο όντας στο +7 (18-11). Η Τσεχία βρήκε αντίδραση και κατάφερα στα τελευταία πέντε λεπτά του ημιχρόνου να βρει την ισοφάριση. Η Ελλάδα διατήρησε την ηρεμία της και συνέχισε στον ρυθμό της ως και το τέλος του 20λεπτου όπου πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 37-34.

Οι παίκτριες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ξεκίνησαν πολύ δυνατά την τρίτη περίοδο και επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και ολοκλήρωσαν με πλεονέκτημα 9 πόντων και το σκορ στο 61-52. Οι φιλοξενούμενη χώρα βρήκε όμως τρόπο να βγάλει ξανά αντίδραση και ροκάνισε την διαφορά χωρίς όμως να πάρει τα ηνία του αγώνα τα οποία διατήρησα μέχρι τέλους η Ελλάδα.

Η Ελεάννα Χριστινάκη ηγήθηκε της Εθνικής με τάδε πόντους έχοντας παράλληλα ψ ριμπάουντ ενώ, με διψήφιο αριθμό τελείωσαν οι Σπανού και Σταμολάμπρου με 13 και 15 αντίστοιχα. . Από την άλλη πλευρά η Τσεχία είχε τις Ποσπισίλοβα, Στουπαλόβα και Βοράκοβα με 16 πόντους έκαστος.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 37-34, 61-52, 75-66

Τα στατιστικά της Εθνικής

@Photo credits: Fiba Basketball
 

EUROBASKET Τελευταία Νέα