Ιτούδης: «Ο κόσμος έδειξε ενδιαφέρον για τον τρόπο που αγωνίστηκε αυτή η ομάδα» (vid)

Ιτούδης: «Ο κόσμος έδειξε ενδιαφέρον για τον τρόπο που αγωνίστηκε αυτή η ομάδα» (vid)

bet365

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη μετά την ήττα της Εθνικής από τη Γερμανία και η αναφορά του στα βήματα προόδου αυτής της ομάδας.

Αποστολή στο Βερολίνο: Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Δημήτρης Ιτούδης απάντησε στο τι έφταιξε για την ήττα-αποκλεισμό από το EuroBasket της Εθνικής με 107-96 από τη Γερμανία αλλά και στα βήματα προόδου που έκανε αυτή η ομάδα κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη

«Πολλά πήγαν στραβά, δώσαμε στον Ομπστ και τον Βάγκνερ να σουτάρουν 10/14 και να βρούνε ρυθμό σε διαφορετικές καταστάσεις, από σκριν και από pick n' roll. Επιστρέψαμε στο παιχνίδι αλλά η 3η περίοδος μας κόστισε. Έπρεπε να κάνουμε προσαρμογές αμυντικά ή να κερδίσουμε επιθετικά σε αυτόν τον ρυθμό».

Για τον απολογισμό της Εθνικής: «Πήραμε δύο τάιμ άουτ να διακόψουμε τον ρυθμό αλλά κάποιες φορές σου βγαίνει, άλλες όχι. Δεν επιτεύχθηκε ο στόχος να περάσουμε στην επόμενη φάση. Αναμφίβολα υπάρχουν θετικά σχόλια για τους παίκτες, αυτή η ομάδα πάλεψε ακόμα και σήμερα. Θεωρώ ότι ο κόσμος έδειξε ενδιαφέρον για την Εθνική, για τον τρόπο που αγωνίζεται. Χρειάζεται χρόνος για να φτιάξεις συνήθειες.

Δε θέλω να δικαιολογήσω το αποτέλεσμα λόγω των τραυματισμών, προσπαθούμε να χτίσουμε καλές συνήθειες και για αυτό χρειάζεται χρόνος. Ο απολογισμός είναι θετικός άσχετα αν δε φτάνει μέχρι το τέλος το ταξίδι. Θα πρέπει να είναι υγιείς όλοι και να γυρίσουν στις ομάδες τους ώστε να είναι παρόντες στο επόμενο ταξίδι».

Για τα βήματα προόδου της ομάδας: «Είδα ομάδα που έκανε βήματα προόδου, όπως το είδε και ο κόσμος. Όταν πέφτουν οι αθλητές για την μπάλα, ο Σλούκας, ο Γιάννης, ο Παπαπέτρου και όλοι οι αθλητές. Αξίζουν συγχαρητήρια και στις ομάδες που μας δώσανε τους αθλητές και είδαμε ότι υπάρχει εξέλιξη. Προφανώς δεν ήταν αρκετό για να προχωρήσουμε περαιτέρω. Αυτό το 3ο δεκάλεπτο ήταν πολύ άσχημο για εμάς. Αμυντικά δεν ήμασταν σε αυτό το επίπεδο».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα