EuroBasket 2022, Γεωργία - Βουλγαρία 80-92: Βεζένκοβ και Μποστ έφεραν τα πάνω κάτω (vids)

Βασίλης Βλαχόπουλος
EuroBasket 2022, Γεωργία - Βουλγαρία 80-92: Βεζένκοβ και Μποστ έφεραν τα πάνω κάτω (vids)

bet365

Σάσα Βεζένκοφ και Ντι Μποστ έκαναν μυθική εμφάνιση και η Βουλγαρία μπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16» του Eurobasket καθώς επικράτησε της Γεωργίας με 92-80 αφήνοντας την ομάδα του Ηλία Ζούρου με λιγοστές ελπίδες πρόκρισης.

Ο Βεζένκοβ έκανε μια ακόμη τρομερή εμφάνιση με 26 πόντους και 14 ριμπάουντ στο τρίτο του double double στη διοργάνωση. Ο δε Ντι Μποστ τελείωσε τον αγώνα με 33 πόντους και 11 ασίστ κάνοντας για δεύτερη φορά double double σε πόντους και ασίστ.

Πλέον η ομάδα του Ηλία Ζούρου για να προκριθεί χρειάζεται νίκη στην τελευταία αγωνιστική επί του Μαυροβουνίου και ήττα της Βουλγαρίας από το Βέλγιο, ώστε να βάλει από κάτω στην ισοβαθμία τους Μαυροβούνιους, ενώ η ομάδα του Σάσα Βεζένκοβ χρειάζεται απλή νίκη επί του Βελγίου.

Ο αγώνας

Η Γεωργία μπήκε πιο αποφασισμένη στο παιχνίδι και βασίστηκε στην… αεροπορία της και πιο συγκεκριμένα στην κυριαρχία του Μπιτάτζε κάτω από τα καλάθια. Ο Γεωργιανός σέντερ σημείωσε 17 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ένας από τους λόγους των διαδοχικών ανανεώσεων των επιθέσεων της ομάδας του αλλά και του +8 (22-14) στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Η Βουλγαρία κρατήθηκε στο παιχνίδι χάρη στα τρίποντα του Μποστ (4/5 στο ημίχρονο), κάποια στιγμή όμως ήταν αναμενόμενο να πάρει μπρος ο Σάσα Βεζένκοβ.

Αυτός ήταν και ο πρωταγωνιστής του δεύτερου δεκαλέπτου με τον διψήφιο αριθμό πόντων που πέτυχε αλλά και ο εκφραστής του επιμέρους σκορ 3-16 που έκανε η Βουλγαρία και της έδωσε πρωτοπορία στο σκορ (25-30, 15:30). Ωστόσο, η Γεωργία ακούμπησε στην ασφάλεια που της παρείχε ο Μπιτάτζε, δεν έχασε την επαφή με το σκορ και στο ημίχρονο η Βουλγαρία πήγε στα αποδυτήρια με ελαφρύ προβάδισμα (38-39).

Ο Ντι Μποστ συνέχισε να τα βάζει… από το σπίτι του (42-48, 22’) αναγκάζοντας τη Γεωργία να ψάχνει τρόπους για να τον σταματήσει. Κι όταν ο έμπειρος γκαρντ σταμάτησε να σουτάρει, το έκανε ο Παβλίν Ιβάνοβ. Η Βουλγαρία είχε 14/25 τρίποντα μέχρι το 26’ (49-60). Είχε όμως να διαχειριστεί τη φθορά των βασικών ψηλών της αλλά και την αδυναμία της στη ρακέτα. Δεν της κόστισε μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου (57-66).

Ο Βεζένκοβ ξεκίνησε ζεστός στην τελευταία περίοδο καθώς με δέκα συνεχόμενους πόντους δεν επίτρεψε τη Γεωργία να μειώσει τη διαφορά (67-81, 34’) καθώς ο ΜακΦάντεν προσπάθησε να επαναφέρει την ομάδα του στη διεκδίκηση της νίκης με τα δικά του διαδοχικά τρίποντα. Στην τελευταία απόπειρα επιστροφής της στο παιχνίδι η Γεωργία μείωσε σε 78-86 (38’) αλλά η Βουλγαρία δεν της έδωσε περισσότερα δικαιώματα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Γεωργία έπεσε θύμα της τρομερής ευστοχίας της Βουλγαρίας έξω από τα 6.75. Εκεί που περιόρισε τον Μποστ, εμφανίστηκε ο Ιβάνοβ κι όταν «ηρέμησε» από αυτόν, την «αποτελείωσε» ο Βεζένκοβ.

MVP: Ντι Μποστ και Σάσα Βεζένκοβ έκαναν απίστευτο παιχνίδι. Ο πρώτος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ο Βεζένκοβ έκανε τη διαφορά στην τελευταία περίοδο.

Ο «ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ»: Ο Παβλίν Ιβάνοβ ήταν από τους παίκτες που «εκτέλεσαν» τους Γεωργιανούς έξω από τα 6.75.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Πέραν της ευστοχίας των Βούλγαρων, η Γεωργία ξέχασε να παίξει άμυνα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Για 2η φορά σε τέσσερα παιχνίδια ο Ντι Μποστ κάνει double double σε πόντους και ασίστ. Για τον δε Βεζένκοβ ήταν το 3οdouble double σε τέσσερα παιχνίδια.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μέχρι το 36’ η Βουλγαρία είχε 19/36 προσπάθειες τριών πόντων. Η Γεωργία τελείωσε το παιχνίδι με 7/32.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Βουλγαρία βασίστηκε στην ευστοχία της στο μακρινό σουτ και δικαιώθηκε αφού «απορρόφησε» το πρόβλημά της στη ρακέτα καθώς εκεί είχε μεγάλο πρόβλημα. Η Γεωργία βρέθηκε προ εκπλήξεως και επιτρέποντας παίκτες ρυθμού να βρουν… ρυθμό, πλήρωσε το τίμημα.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 38-39, 57-66, 80-92

1

1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα