Αντετοκούνμπο - Βεζένκοβ, Eurobasket 2022: Κυρίαρχοι στις βασικές στατιστικές κατηγορίες

Νίκος Καρφής
Αντετοκούνμπο - Βεζένκοβ, Eurobasket 2022: Κυρίαρχοι στις βασικές στατιστικές κατηγορίες

bet365

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Σάσα Βεζένκοβ κάνουν θραύση στο Eurobasket και απολαμβάνουν τις κορυφαίες θέσεις σε σημαντικές στατιστικές κατηγορίες.

Κυρίαρχοι μέχρι στιγμής είναι στο Eurobasket τόσο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όσο και ο Σάσα Βεζένκοβ. Μόνο που οι φοβερές εμφανίσεις του Greek Freak συνδυάζονται με νίκες της Εθνικής μας, ενώ ο παίκτης του Ολυμπιακού δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει μέχρι στιγμής με την Βουλγαρία.

Οι δυο τους φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις στις κορυφαίες στατιστικές κατηγορίες, δείχνοντας την προσφορά τους στην ομάδα με πολλούς τρόπους. Στο ranking o Bεζένκοβ βρίσκεται στο 32 και πατά την κορυφή, ενώ ο Γιάννης είναι στη δεύτερη θέση με 30.5 βαθμούς ανά ματς.

υθυθ

Τώρα όσον αφορά τους πόντους ανά ματς, ο σταρ της Βουλγαρίας μετρά 26.7 πόντους και φιγουράρει στην πρώτη θέση, ενώ ο ηγέτης της Ελλάδας είναι δεύτερος με 26 πόντους ανά παιχνίδι. Θραύση κάνουν και στα double double, αφού συγκατοικούν στην κορυφή με 2 μέχρι τώρα, με τη διαφορά πως ο Γιάννης έπαιξε σε δύο ματς και ο Σάσα σε τρία.

Πάμε και στα ριμπάουντ, εκεί όπου ο Βεζένκοβ κατέχει την πρωτιά με 11.3 μαζί με τους Βαλαντσιούνας και Μαμουκελασβίλι, ενώ πίσω τους είναι ο Greek Freak με 11 ανά παιχνίδι. Τέλος ο ηγέτης της Εθνικής μας είναι πολύ ψηλά στα μπλοκ και τον συναντάμε στη δεύτερη θέση με 2, ενώ ο Βεζένκοβ είναι στην τρίτη θέση στο ποσοστό ευστοχίας στις βολές με 93.8.

Δύο παίκτες που καταθέτουν τα διαπιστευτήρια τους στο παρκέ σε κάθε ματς, δίνοντας τα πάντα για τη χώρα τους με σκοπό να πετύχουν το καλύτερο δυνατό και να οδηγήσουν και τους συμπαίκτες τους σαν ηγέτες.

οο

@Photo credits: INTIME
 

EUROBASKET Τελευταία Νέα