Μ. Βρετανία - Κροατία 65-86: Διαφορά ταλέντου (vid)

Μ. Βρετανία - Κροατία 65-86: Διαφορά ταλέντου (vid)

bet365

Η Κροατία αντέδρασε μετά την ήττα της από την Ελλάδα και επικράτησε με 65-86 της Μ. Βρετανίας.

Αποστολή στο Μιλάνο: Κωνσταντίνος Μελάγιες

Η Κροατία έκανε το αυτονόητο κι επικράτησε της Μ. Βρετανίας με 65-86 για τη δεύτερη αγωνιστική του ομίλου. Για ένα ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, ωστόσο η διαφορά ταλέντου και λύσεων βγήκε στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο και οι Κροάτες επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί.

Οι Κροάτες μπήκαν στο παιχνίδι λίγο πιο χαλαρά από όσο τους επιτρέπει μία διοργάνωση όπως το Eurobasket ακόμη κι αν αντίπαλος είναι η Μ. Βρετανία. Με 9 πόντους του Χέσον το σκορ ήταν 11-12 (8’) και χάρη στον Σάριτς το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 17-20. Οι Βρετανοί με την αθλητικότητά τους έβαζαν προβλήματα στους παίκτες του Μουλαομέροβιτς και στις δύο πλευρές του γηπέδου, κυρίως με την κυριαρχία τους στα ριμπάουντ.

Η Κροατία χρειαζόταν κάποιον να την αφυπνίσει και ο Σάριτς βρήκε συμπααράσταση στον Ζούμπατς με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία διαφορά στον πίνακα του σκορ (19-28, 14’). Ορισμένες αποφάσεις των διαιτητών εκνεύρισαν τους Κροάτες και οι αντίπαλοί τους δεν το άφησαν ανεκμετάλλευτο και ο Ολασένι μείωσε σε 31-35 (19’).

Η Κροατία δεν ήθελε να κάνει τον αντίπαλό της να πιστεύει στη νίκη και η αλήθεια είναι πως βγήκε αγριεμένη από τα αποδυτήρια. Οι Nbaers Μπογκντάνοβιτς, Σάριτς και Ζούμπατς δεν είχαν σταματημό και πολύ γρήγορα η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο επίπεδο πόντων (33-54, 25’). Οι Βρετανοί παραιτήθηκαν, επέμεναν σε ακατανόητα τρίποντα και μόνο κάτι που φυσικά έφερε πολλούς εύκολους πόντους για τους Κροάτες στον αιφνιδιασμό και η διαφορά αυξήθηκε (40-72, 30’).

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Μουλαομέροβιτς έκανε συντήρηση αλλάζοντας τους βασικούς του και δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όσους δεν έπαιξαν αρκετά στην πρεμιέρα με την Ελλάδα. Η Μ. Βρετανία βρήκε μετά από ώρα κάποια εύστοχα σουτ πίσω από τα 6.75 και έτσι έριξε λίγο τη διαφορά.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου η Κροατία «έκρυψε» τη μπάλα, έτρεξε επιμέρους σκορ 2-17, έκλεισε το συγκεκριμένο δεκάλεπτο με 9-35 και δεν ξανακοίταξε πίσω της.

MVP: Ο Σάριτς έπαιξε πολύ καλά ολοκληρώνοντας με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Ο Μπογκντάνοβιτς από την πλευρά του πρόσφερε 15 με 2 ριμπάουντ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ζούμπατς δεν είχε πρόβλημα να κυριαρχήσει στη ρακέτα και έτσι σκόραρε 15 πόντους μαζεύοντας και 6 ριμπάουντ. Ο Χεζόνια πρόσθεσε 13 πόντους και 9 ριμπάουντ, αλλά όταν όλα είχαν κριθεί.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Κλαρκ αν κι έπαιξε 18 λεπτά τελείωσε άποντος με 0/5 σουτ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι Κροάτες σούταραν με 68% στο δίποντο και μοίρασαν 24 ασίστ. Οι Βρετανοί ήταν άστοχοι πίσω από τα 6.75 (6/25)

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Στο μπάσκετ κάποια στιγμή το ταλέντο κι η ικανότητα θα επικρατήσει. Οι Κροάτες έχουν και τα δύο στοιχεία σε μεγάλο βαθμό σε αντίθεση με τους Βρετανούς οι οποίοι δεν βρήκαν τρόπο αντίδρασης στο ξέσπασμα των αντιπάλων τους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-20, 31-37, 30-72, 65-86.

6586

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα