Αντετοκούνμπο: Ο Giannis θέλει τους γκαρντ του (vid)

Αντετοκούνμπο: Ο Giannis θέλει τους γκαρντ του (vid)

Αντετοκούνμπο: Ο Giannis θέλει τους γκαρντ του (vid)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλει τους γκαρντ του. Μία καλή ασίστ και ένα εύκολο καλάθι. Μία συνεργασία που αποζητάει τόσο ο Greek Freak, όσο και ο Δημήτρης Ιτούδης. Το Gazzetta, με τη βοήθεια του Instat, παρουσιάζει τις συνεργασίες του Γιάννη με τρεις γκαρντ της Εθνικής.

Αποστολή στο Μιλάνο: Μιχάλης Γκιουλένογλου

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι γκαρντ της Εθνικής ομάδας. Ένα τεράστιο κεφάλαιο στο φετινό βιβλίο των πεπραγμένων της «γαλανόλευκης», μέχρι στιγμής, και όσων αναμένουμε να δούμε στο Μιλάνο και στο Βερολίνο.

Εκεί που θέλουμε όσο τίποτα άλλο τη συνεργασια ανάμεσα στον Greek Freak και όσους βρίσκονται στο παρκέ την ίδια στιγμή μαζί του.

Το Gazzetta με τη βοήθεια του Instat αναζήτησε τις συνεργασίες του Giannis με τους Νικ Καλάθη, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Κώστα Σλούκα, τους τρεις γκαρντ που αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής στο EuroBasket 2022, εφόσον και ο Σλούκας ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα του τραυματισμού του.

Και η αλήθεια είναι πως ο Γιάννης έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε τέσσερα ματς από την έναρξη της προετοιμασίας:

Απέναντι στην Ισπανία, στο ΟΑΚΑ, κόντρα στην Πολωνία στο «Ακρόπολις» και στα δύο επίοσημα ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αντιπάλους τη Σερβία και το Βέλγιο.

O Giannis με τον Καλάθη

Ο νέος γκαρντ της Φενέρμπαχτσέ είναι αυτός που έχει συνεργαστεί τις περισσότερες φορές με τον παίκτη των Μιλγουόκι Μπακς.

Όπως θα διαπιστώσετε και από το παρακάτω γράφημα, ο Καλάθης του έχει δώσει 7 έτοιμα καλάθια μέσα στο «ζωγραφιστό», ενώ τον έχει τροφοδοτήσει και για ένα σουτ μέσης απόστασης.

Συνολικά οι δύο τους, στα τέσσερα ματς που αγωνίστηκαν μαζί, έχουν περάσει 18:04 στο παρκέ.

Giannis - Calathes

Ο Giannis με τον Ντόρσεϊ

Ο γκαρντ των Ντάλας Μάβερικς δεν έχει την ίδια συνεργασία που έχει ο Γιάννης με τον Καλάθη, τουλάχιστον σε πλήθος καλαθιών. Αλλά είναι ο γκαρντ που του δίνει πάσες στην περιφέρεια.

Ουσιαστικά, οι δυο τους αλλάζουν ρόλους και από εκεί που ο Αντετοκούνμπο καλείται να μοιράσει την μπάλα, λόγω της σύνθετης άμυνας, πλέον ο Ντόρσεϊ γίνεται ο χειριστής και ο Giannis ο εκτελεστής. Μπορεί να μην είναι πολλά, αλλά τα 3/3 τρίποντα του Αντετοκούνμπο από τις ασίστ του Ντόρσεϊ θα φανούν χρήσιμα στο μέλλον.

Ο Greek Freak έχει συνυπάρξει στην ίδια πεντάδα με τον Ντόρσεϊ και τον Καλάθη (μαζί με τους Κώστα Παπανικολάου και Θανάση Αντετοκούνμπο), αυτή που έχει προτιμήσει περισσότερο ο Δημήτρης Ιτούδης.

Συνολικά, οι Ντόρσεϊ και Αντετοκούνμπο έχουν βρεθεί μαζί στο παρκέ για 29:09, σε διάφορες πεντάδες και τον Giannis να περναει από αρκετές θέσεις, ανάμεσά τους και το «5».

Giannis - Dorsey

Ο Giannis με τον Σλούκα

Εδώ υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα, αφού ο Κώστας Σλούκας μπορεί να έχει αγωνιστεί σε μόλις τρία ματς (φιλικά και επίσημα), αλλά μόνο σε ένα μαζί με τον Γιάννη.

Και αυτό είναι κόντρα στη Σερβία. Η συνεργασία ανάμεσά τους είναι μία μοναδική. Και εύστοχη, με τον πλέι μέικερ του Ολυμπιακού να «ταίζει» τον συμπαίκτη στο «ζωγραφιστό». Πάντως, οι δυο τους έχουν αγωνιστεί μαζί για 11:07 στο ματς του Βελιγραδίου.

Giannis - Sloukas

@Photo credits: INTIME
 

EUROBASKET Τελευταία Νέα