Πάσπαλι για τη Σερβία: «Αν είχαμε έναν ξένο θα είχαμε κερδίσει χρυσά μετάλλια»

Πάσπαλι για τη Σερβία: «Αν είχαμε έναν ξένο θα είχαμε κερδίσει χρυσά μετάλλια»

Πάσπαλι για τη Σερβία: «Αν είχαμε έναν ξένο θα είχαμε κερδίσει χρυσά μετάλλια»

bet365

Ο Ζάρκο Πάσπαλι, σε συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για την ανάγκη της απόκτησης ενός ξένου παίκτη για την Εθνική Σερβίας.

Ο Ζάρκο Πάσπαλι έχει ζήσει τεράστιες στιγμές, τόσο με την ενωμένη Γιουγκοσλαβία, όσο και με τη Σερβία. Εκείνη την εποχή η παρουσία ενός ξένου αθλητή, ενός νατουραλιζέ, ήταν ταμπού.

Πλέον, δεν θα πρέπει να είναι. Ακόμη και για τη Σερβία. Τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Πανιωνίου και του Άρη.

«Τα πράγματα στην Εθνική ομάδα δεν πάνε καλά εδώ και καιρό. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε επισημάνει τα προβλήματα πριν 15 χρόνια. Η δουλειά για την οποία ήμασταν γνωστοί έχει πάει περίπατο. Είμαστε μια μπασκετική χώρα, αλλά το ερώτημα είναι… πού πάμε. Το πρώτο αρνητικό σημάδι ήταν που δεν πήγαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Τώρα έχουμε προβλήματα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θα είναι δύσκολο να περάσουμε και φοβάμαι και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Τίποτα όμως δεν έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη», εξήγησε ο Ζάρκο στην MaxBet Sport.

Και συνέχισε: «Πιστεύω πως χρειαζόμαστε έναν ξένο παίκτη. Θα έκανε τη διαφορά και θα μας οδηγούσε στο χρυσό. Χρειαζόμασταν έναν ξένο στη θέση τέσσερα, αλλά δεν τον θέλαμε και δεν καταλαβαίνω γιατί. Δεν καταλαβαίνω γιατί είμαστε οι μόνοι που δεν κάνουμε χρήση αυτής της δυνατότητας.

Η Σλοβενία βοηθήθηκε σημαντικά από τους ξένους που επέλεξε. Χρειάζεται να το σκεφτούμε σοβαρά, γιατί τα αποτελέσματα της Εθνικής ομάδας επηρεάζουν το πόσο ενδιαφέρονται τα παιδιά στη Σερβία για το μπάσκετ».

Στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Σερβία είναι αντίπαλος της Ελλάδας στο νέο όμιλο που σχηματίστηκε για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023. Μάλιστα, οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στις 25 Αυγούστου στο Βελιγράδι (21:00) για την πρώτη αγωνιστική της νέας προκριματικής φάσης.

Τον όμιλο συμπληρώνουν οι Λετονία, Τουρκία, Βέλγιο και Μεγάλη Βρετανία.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα