Βασιλακόπουλος: «Γιατί να αναλάβει ένας πρώην παίκτης; Είναι προσόν το "πρώην παίκτης";»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Βασιλακόπουλος: «Γιατί να αναλάβει ένας πρώην παίκτης; Είναι προσόν το "πρώην παίκτης";»

bet365

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μιλάει στο gazzetta.gr και σε μία συνέντευξη-ποταμό σχολιάζει τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, την απόφαση των Αγγελόπουλων, τον Ολυμπιακό Β', την ελληνική διαιτησία και δηλώνει κάθετα αντίθετος με την ανάμιξη πρώην παικτών στην διοίκηση της ΕΟΚ.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι εκ των κεντρικών προσώπων τις τελευταίες ώρες εξαιτίας του νέου νομοσχέδιου το οποίο αναμένεται να καταθέσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ σε μία μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr επιτέθηκε στον Λευτέρη Αυγενάκη για την πρόταση που κατέθεσε και την οποία χαρακτηρίζει «απαράδεκτη, ανήθικη και αντισυνταγματική».

Ο «ισόβιος» επικεφαλής της ελληνικής ομοσπονδίας πήρε θέση για την επόμενη μέρα της ΕΟΚ, αρνούμενος να παραχωρήσει τα σκήπτρα σε πρώην παίκτη ή παίκτες, μίλησε για τον Ολυμπιακό Β' και τους αδελφούς Αγγελόπουλους και τόνισε πως δεν έχει ουδεμία σχέση με την ελληνική διαιτησία. Μάλιστα εξέφρασε την άποψη πως αν αυτή πάει στον ΕΣΑΚΕ, θα διαλυθεί το ελληνικό μπάσκετ.

Ολοκληρώνοντας ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ αναφέρθηκε στην απόφαση του Νικ Καλάθη να σταματήσει του χρόνου από την Εθνική, στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, στους Μπακς και στον Θανάση Σκουρτόπουλο, ενώ εξαπέλυσε μία ακόμη επίθεση κατά των ατζέντηδων, οι οποίοι - όπως υπογράμμισε - «στήνουν παιχνίδια και διοικούν».

- Πώς κρίνετε το νομοσχέδιο που προτάθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Αυγενάκη;

«Το νομοσχέδιο του Αυγενάκη περιλαμβάνει μόνο μία τροποποίηση, ένα μικρό κομμάτι που αφορά στον πραγματικό αθλητισμό. Όλα τα άλλα είναι περί βίας κλπ. Βρήκε μία ευκαιρία και "κόλλησε" ένα άρθρο το οποίο δεν στέκεται πουθενά. Πουθενά δεν στέκεται. Ούτε στην ελληνική νομική τάξη, δηλαδή στο Σύνταγμα. Είναι αντισυνταγματικό πρώτον και αυτό έχει κριθεί και στο παρελθόν. Δεύτερον είναι αντίθετο με την Ολυμπιακή καταστατική χάρτα της ΔΟΕ.

Δεν είναι η πρώτη προσπάθεια βίαιης ανατροπής των Ομοσπονδιών οι οποίες εκλέγονται από την λαϊκή τους βάση. Ποιο είναι αυτοί που θα καθορίσουν και θα βάλουν περιορισμούς. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα, ούτε από τον λαό. Εμείς από τη βάση εκλεγόμαστε, δεν διοριζόμαστε.

Επί Ασλανίδη αυτά...

Ο Μπάουμαν (σ.σ.: πρώην γ.γ. της FIBA) είχε στείλει ένα έγγραφο όταν είχε κάνει την ίδια απόπειρα κι ο Κοντονής».

«ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ, ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ!»

-Ναι αλλά και ο Κοντονής και ο Ανδριανός και ο Βασιλειάδης και ο Αυγενάκης τώρα.... Θεωρείτε πως σας «φωτογραφίζει» αυτό το νομοσχέδιο;

«Δεν μιλάω για φωτογραφική διάταξη. Είναι απαράδεκτο και παράνομο. Δεν ξέρω αν στοχεύουν σε μένα ή σε άλλον. Είναι αντισυνταγματικό, απαράδεκτό και ανήθικο. Ο τρόπος με τον οποίο έρχεται, σε ένα πάκο σελίδων υπάρχει μόνο αυτό το άρθρο.

Νομίζω είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Όλοι είναι άσχετοι με τον Αθλητισμό. Εκτός από τον Γιώργο Ορφανό. Ο Ορφανός ήταν αυτός που συνέτριψε αυτούς που ήθελαν να παρέμβουν στο αθλητικό κίνημα και το τονίζω. Όλοι οι άλλοι προσπάθησαν να ελέγξουν βιαίως το αθλητικό κίνημα. Δεν μπορούν αν το ελέγξουν, υπάρχουν διεθνείς οργανώσεις που προστατεύουν το αυτοδιοίκητο και την ανεξαρτησία. Αυτό είναι το κόμπλεξ των Υφυπουργών αυτών.»

-Γιατί πιστεύετε πως συμβαίνει αυτό με τόσους Υφυπουργούς;

«Γιατί θέλουν να γίνουμε εντολοδιεκπεραιωτές. Εντολοπαραλήπτες και εντολοδιεκπεραιωτές. Ε, δε θα τους κάνουμε το χατίρι. Δε γίνεται αυτό. Το αθλητικό κίνημα έχει ανεξαρτησία και αυτοδιοίκητο. Εμείς δεν αμειβόμαστε. Εγώ και ο Γενικός Γραμματέας εδώ μέσα, δεν παίρνουμε λεφτά. Παρά την πονηρή διάταξη που πέρασε ο κ. Βασιλειάδης η οποία αναφέρει πως το διοικητικό συμβούλιο μπορεί να καθορίζει τον μισθό του Προέδρου. Εμείς δεν το δεχτήκαμε αυτό. Δεν το εφαρμόσαμε. Η διάταξη αυτή είναι επαίσχυντη. Στο αθλητικό κίνημα όσοι θέλουν να προσφέρουν πρέπει να το κάνουν χωρίς ανταλλάγματα. Έτσι λέει η αθλητική κοινωνία.»

-Θεωρείτε πως θα περάσει το Νομοσχέδιο;

«Δεν ξέρω. Σ' αυτόν τον τόπο τα πάντα μπορούν να συμβούν. Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα κάνουν, αλλά είναι ανεπίτρεπτο, απαράδεκτο και ανήθικο. Ακόμη κι η πρόταση που γίνεται. Για τροποποίηση του άρθρου. Το ωραίο είναι, για να δεις πόσο αγράμματοι είναι αυτοί που την έγραψαν, πως λέει μέσα... εξακολουθεί να υπάρχει περιορισμό της θητείας των μελών. Που υπάρχει; Πως γράφει «εξακολουθεί»; Υπάρχει περιορισμός στις θητείες; Δεν υπάρχει. Τι γράφει αυτός; Είναι αγράμματος αυτός που τα έχει γράψει αυτά κι αυτοί όλοι που παρέσυραν τον Αυγενάκη και τον κάθε Αυγενάκη. Αυτός είχε εμφανιστεί ποτέ στο αθλητικό κίνημα; Πριν μπει Υφυπουργός Αθλητισμού, τον γνώριζες; Τον είχες δει πουθενά; Δεν τον είχα δει ποτέ σε αθλητικό χώρο. Εγώ πήγαινα χρόνια στην Κρήτη και δεν είχε εμφανιστεί ποτέ. Από σπόντα έγινε Υφυπουργός.»

«ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΛΟ ΜΠΆΣΚΕΤ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ»

-Που πιστεύετε ότι οφείλεται η απουσία επιτυχίας τα τελευταία χρόνια;

«Δεν έχουμε κάποια υποχρέωση να κερδίζουμε πάντα. Βρισκόμαστε πάντα ψηλά και είμαστε η 7η καλύτερη ομάδα στην Παγκόσμια κατάταξη. Ανεβήκαμε μία θέση. Αυτό γιατί δεν το γράφουν. Ο κύριος αυτός, ο Αυγενάκης είπε πως το μπάσκετ έφτασε στον πάτο. Ποιος είναι ο πάτος; Η έβδομη θέση στον κόσμο; Πάνω από Λιθουανία, Ρωσία, Βραζιλία, Ιταλία, Κροατία, Τουρκία. Σε ποιο άθλημα η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή τη θέση; Ούτε να πλησιάσουν δεν μπορούν. Και βγαίνει και λέει πως είμαστε στον πάτο.»

-Εσείς δηλαδή είστε ικανοποιημένος από την πορεία της Εθνικής;

«Είπα ότι ήταν μία από τις αποτυχίες μας. Δεν πετύχαμε τον στόχο μας, αλλά όχι φτάσαμε στον πάτο ή ότι ήταν καταστροφή κι όποια άλλα επίθετα χρησιμοποιήθηκαν. Απαράδεκτα. Χάσαμε έναν πόντο από την Βραζιλία και αυτό ήταν όλο. Και μετά περίμεναν όλοι με το όπλο στο χέρι, δε γίνεται έτσι. Το μπάσκετ παραμένει το πρώτο άθλημα της χώρας, είναι πολύ καλά θεμελιωμένο, έχει ικανούς Έλληνες παίκτες, αλλά όσα γίνονται τελευταία το οδηγούν... Όχι μόνο το ελληνικό μπάσκετ, αλλά φοβάμαι και το ευρωπαϊκό γενικότερα, που πέφτει συνέχεια. Η ανεξέλεγκτη είσοδος φταίει! Ό,τι περισσεύει από την αμερικάνικη αγορά ή γενικά από το εξωτερικό το παίρνουν στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα, εις βάρος των Ελλήνων παικτών. Τώρα έχουμε 6 ξένους στις ομάδες. Αν δεις αγώνες εννιά στους 10 είναι αλλοδαποί. Πώς θα αναπτυχθεί το ευρωπαϊκό μπάσκετ; μας λέτε για τις ΚΑΕ... Πέρυσι ήθελαν να αυξήσουν τους 6 ξένους και να τους κάνουν 7. Με πονηρό τρόπο μάλιστα. Να έχουν 7, αλλά να χρησιμοποιούν τους έξι. Και μετά θα μας έλεγαν πως... αφού πληρώνουμε 7 να παίζουν κι οι εφτά. Με πίεση και άρνηση δική μας στην Πολιτεία.»

«ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΥΤΕΨΟΥΜΕ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΚΤΕΣ;»

-Σας απασχολεί το γεγονός ότι σε πολλές ξένες ομοσπονδίες ηγούνται παίκτες "θρύλοι" των χωρών τους;

«Οχι, γιατί να με απασχολεί. Πάντα συνέβαινε αυτό.»

-Στην Ελλάδα γιατί δεν το βλέπουμε;

«Γιατί να πρέπει να γίνει στην Ελλάδα; Δεν κατάλαβα. Ας μπουν στη διαδικασία, υπάρχουν εκλογικές διαδικασίες. Να τους φυτέψουμε;»

-Εσείς με τόσα χρόνια εμπειρίας δεν θα ήταν ωραίο να έχετε έναν ή δύο παίκτες τους οποίους να συμβουλεύετε;

«Είναι προσόν ο πρώην παίκτης; Δεν κατάλαβα καλά. Τι είναι; Έπαιξε μπάσκετ εκείνη τη στιγμή και μάλιστα έναντι κάποιας αμοιβής. Τα διοικητικά τους προσόντα δεν κρίνονται από αυτά που έκαναν στο παρκέ.»

-Δε θα μπορούσε να υπάρξει ένας συνδυασμός παικτών και τεχνογνωσίας;

«Οχι. Αν θέλουν ας ξεκινήσουν από κάποιο αθλητικό σωματείο και ας δείξουν την διοικητική ανέλιξή τους. Όχι την αγωνιστική, την διοικητική. Είναι διαφορετικό το διοικητικό από το αθλητικό μέρος. Άλλα προσόντα χρειάζεται να έχεις. Στη Ρωσία είναι ο Κιριλένκο, τι έκανε; Στην Τουρκία ο Τούρκογλου, ο φίλος μου, τι έκανε; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Ο Ντανίλοβιτς στη Σερβία, τι έγινε; Μπορεί τα παιδιά να είναι μια χαρά, δεν έχω τίποτα μαζί τους. Φίλοι μου είναι, με ρωτάνε και τους συμβουλεύω όταν βρισκόμαστε.»

-Αυτό το μοντέλο συνεπώς δεν το βλέπετε;

«Εκ των πραγμάτων δε γίνεται. Από την αναζήτηση της βάσης του αθλήματος θα βγουν αυτά. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει πως όποιος έπαιξε μπάσκετ μπορεί να γίνει παράγοντας.. Γιατί δεν πάνε να γίνουν πρόεδροι στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό;

«ΚΑΝΑΜΕ ΗΔΗ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!»

-Ξέρω πόσο αγαπάτε τον Καλάθη. Θα προσπαθήσετε να τον μεταπείσετε που αποφάσισε να σταματήσει του χρόνου από την Εθνική;

«Ναι, ναι. Βεβαίως. Το έχω υπόψη μου κι είναι προγραμματισμένο.»

Με το Προολυμπιακό τι θα γίνει; Θα καταθέσετε αίτημα στην FIBA;

«Κάναμε ήδη αίτηση. Αν μας δώσουν τα χρήματα γιατί είναι και πολλά τα λεφτά. Αυτό είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε την κίνηση και να φιλοξενήσουμε το Προολυμπιακό τουρνουά. Πλέον είναι υποχρέωση της Πολιτείας να βοηθήσει και να συμβάλλει σε αυτά που ζητάει η FIBA για να το αναθέσει. Το οικονομικό σκέλος δεν μπορεί να το καλύψει η Ομοσπονδία.»

«Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ!»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα έρθει πιστεύετε;

«Θα έρθει. Το έχει δηλώσει και το έχουμε συζητήσει και μαζί. Θα είναι παρών. Και ο Κουφός και ο Ντόρσεϊ θα έρθουν. Όποιος πάει στο ΝΒΑ πράγματι τα πράγματα γίνονται δύσκολα για να τους φέρεις πίσω. Αν κι αυτοί πλέον σιγά σιγά καταλαβαίνουν πως κάνουν ζημιά στην παγκοσμιοποίηση του μπάσκετ.»

-Εννοείται ότι οι ομάδες του ΝΒΑ τους κάνουν ζημιά...

«Δεν είναι ομάδες. Επιχειρήσεις είναι. Δεν είναι ομάδα. Άλλο ομάδα, άλλο επιχείρηση. Αυτοί που δεν τους αφήνουν, οι διάφοροι Χορστ όπως έλεγαν αυτόν στους Μπακς με διάφορες ανόητες δικαιολογίες. Κάνουν κακό και στο ΝΒΑ, το οποίο ψάχνει μία απήχηση παγκόσμια.»

-Υπάρχει στο μυαλό σας στο Προολυμπιακό τουρνουά να βάλετε μαζί με τον Σκουρτόπουλο και κάποιον άλλον προπονητή;

Αυτή τη στιγμή προπονητής είναι ο Σκουρτόπουλος και τον στηρίζουμε. Αυτός θα έχει την ομάδα στα «παράθυρα» του Φεβρουαρίου. Θα μείνει ο Σκουρτόπουλος. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα προπονητή για την εθνική ομάδα.»

«ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ»

-Ασχολείστε με την ελληνική διαιτησία;

«Καθόλου. Καθόλου. Ας βρεθεί ένας που να πει πως τον πήρα τηλέφωνο. Ποτέ. Η διαιτησία από τη φύση της δεν είναι καθαρή. Και ποιος τη βρωμίζει; Οι ίδιοι οι παράγοντες. Αυτοί που διαμαρτύρονται, αυτοί τη βρωμίζουν. Προσπαθούν να επηρεάσουν τον διαιτητή.

-Γιατί λοιπόν να μην γίνει επαγγελματική και να πάει στον ΕΣΑΚΕ; Έτσι ώστε να μην μπλέκεστε κι εσείς...

«Γιατί εμένα με ενδιαφέρει το άθλημα. Στον ΕΣΑΚΕ δε μπορούν να χωρίσουν δύο ψύλλων τα άχυρα, θα βρουν άκρη με τη διαιτησία. Εκεί θα γίνεται χαμός.»

-Ο Ολυμπιακός φωνάζει για τη διαιτησία, θέλει να αλλάξουν πράγματα...

«Είναι μετάθεση ευθύνης.»

-Δεν θα σας εξυπηρετούσε να πάει η διαιτησία στον ΕΣΑΚΕ;

«Αν γίνει αυτό θα διαλυθεί το αθλητικό κίνημα. Θα διαλυθεί το μπάσκετ στην Ελλάδα.

-Θα διαλυθεί το μπάσκετ αν γίνει επαγγελματική η διαιτησία;

«Βεβαίως. Δεν υπάρχει επαγγελματική διαιτησία πουθενά στην Ευρώπη. Αυτά είναι μπούρδες που λένε διάφοροι. 'Όταν αναλάβει τη διαιτησία ο ΕΣΑΚΕ, η ομάδα που θα ελέγχει την πλειοψηφία, τις 8 από τις 14, θα επηρεάζει τους διαιτητές. Θα κάνει ό,τι θέλει. Θα διαλυθεί το πρωτάθλημα κι όταν διαλυθεί το πρωτάθλημα θα διαλυθεί και το μπάσκετ. Για αυτό στέκομαι απέναντι, διότι είναι εναντίον των Αρχών του αθλητισμού και του ελληνικού μπάσκετ. Πρέπει πάντα να υποστηρίζουμε το ελληνικό μπάσκετ κι όχι το μπάσκετ στην Ελλάδα. Εδώ δυστυχώς έχουμε μπάσκετ στην Ελλάδα., όχι ελληνικό μπάσκετ.»

-Τα μέλη της ΚΕΔ δεν αμείβονται, γιατί τόσοι βετεράνοι διαιτητές επιθυμούν να γίνουν μέλη της;

«Γιατί θέλουν να έχουν εξουσία. Πάντα ο άνθρωπος από τη φύση του θέλει να είναι ο ίδιος εξουσία. Αυτό έχουν κι αυτοί όλοι.

Αν πράγματι υπάρχουν τίποτα ύποπτες σχέσεις, αυτές οφείλονται στα σωματεία. Οι ΚΑΕ είναι αυτές που θα προσπαθήσουν να βρουν τον διαιτητή ή θα κάνουν κάτι πίσω από την πλάτη. Αυτά δεν τα κάνει ούτε ο σύμβουλος της ΕΟΚ, ούτε αθλητικοί φορείς. Αυτοί που διαμαρτύρονται αυτοί τα κάνουν.»

-Ο Ολυμπιακός θεωρείτε πως έχει δικαίωμα να αισθάνεται αδικημένος από την διαιτησία;

«Οχι. Κανένας δεν έχει αυτό το δικαίωμα. Αυτά είναι λόγια... Όταν έπαιρνε τα πρωταθλήματα γιατί δεν μιλούσε για αδικία; Με τους ίδιους διαιτητές τα έπαιρνε. Αυτά είναι μετάθεση ευθύνης. Δεν φταίω εγώ, φταίει ο διαιτητής. Και στο ποδόσφαιρο το ίδιο συμβαίνει, όποιος χάνει βγαίνει και φωνάζει.»

«ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ DEVELOPMENT»

-Πως κρίνεται τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο και τις αποφάσεις τους το τελευταίο εξάμηνο;

«Δεν κρίνω τους Αγγελόπουλους. Η παρουσία τους δεν ήταν αρνητική. Από εκεί και πέρα το τι κάνει ο καθένας και πως χειρίζονται τα θέματα των ομάδων τους, ας κριθούν από τη συνέλευση και από αυτούς που υπηρετούν την ΚΑΕ. Για παράδειγμα αυτό το Ολυμπιακός Development με το σήμα του Ολυμπιακού και το 1925, προσβάλλουν την ιστορία του συλλόγου. Είναι μέρες ευθύνης και όλοι οφείλουν να τις αναλάβουν. Δεν χρειάζεται να γίνουν διασπαστικές κινήσεις στο ελληνικό μπάσκετ, πρέπει να το στηρίζουμε. Το τονίζω αυτό.»

-Έχετε αναφέρει κιόλας πως θέλετε τον Ολυμπιακό στην Basket League...

«Φυσικά. Ιστορικό σωματείο. Εγώ έπαιζα μπάσκετ ήμουν φίλος με τους Σπανουδάκηδες. Είμαι Πειραιώτης. Ειλικρινά και συναισθηματικά μιλώντας, είμαι ενάντια σε όλο αυτό που γίνεται. Απομειώνει τη σημασία και την αξία του Ολυμπιακού και φυσικά τραυματίζει και συνολικά το χώρο. Ο Ολυμπιακός είναι τεράστιο σωματείο με πολύ μεγάλη απήχηση κοινωνική και λαϊκή. Δεν μπορεί να μένει εκτός ελληνικού πρωταθλήματος. Ας βρουν την άκρη μόνοι τους.»

«ΟΙ ΑΤΖΕΝΤΗΔΕΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ»

-Συνεχίζετε να έχετε άσχημη άποψη για τους μάνατζερ;

«Φυσικά. Αυτή τη στιγμή το παγκόσμιο αθλητικό κίνημα διακινείται, διοικείται θα έλεγα ακόμη από τους ατζέντηδες. Μεσολαβητές είναι, όχι μάνατζερ που τους λέτε. Το διακινούν όπως θέλουν, κάνουν έναν τζίρο δισεκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος αφαιρείται από το αθλητικό κίνημα. Όπως θέλουν και όπου θέλουν. Μολύνουν το αποτέλεσμα. Ποιοι στήνουν τα ματς παγκοσμίως; Ήδη γίνεται προσπάθεια να αλλάξει αυτό. Αυτά είναι τα βασικά θέματα κι όχι αυτά με τα οποία ασχολείται ο Αυγενάκης. Με το πως θα κυνηγήσει τον Βασιλακόπουλο. Η «σκοτεινή μπίζνα δισεκατομμυρίων που έφτιαξε τους superagents» είναι η έρευνα της «Guardian» και της «Marca». Αυτή η έρευνα αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο οι ατζέντηδες καταναγκάζουν σε κινήσεις και ενέργειες το αθλητικό κίνημα. Αυτά όλα έχουν διαστρεβλώσει τα πάντα. Αυτοί στήνουν παιχνίδια. Όλοι οι παίκτες έχουν μεσολαβητές, μεσίτες βασικά. Υπάρχουν ολόκληρα γραφεία που τα διοικεί ένας μεσίτης. Σε αυτά συμμετέχουν προπονητές, διοικητικοί παράγοντες, διαιτητές και παίκτες ακόμη παγκόσμιας εμβέλειας. Η κατάρα του αθλητικού κινήματος είναι οι ατζέντηδες. Όχι μόνο στα ομαδικά αθλήματα, αλλά και σε ατομικό άθλημα. Αυτοί πουλάνε ό,τι θέλουν. Το ρήμα «πουλάω» είναι εμπορικό, δεν έχει σχέση με τον αθλητισμό.»

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα