Οι θέσεις του Άγγελου Παπανικολάου για τις Εθνικές ομάδες (vid)

Gazzetta team
Οι θέσεις του Άγγελου Παπανικολάου για τις Εθνικές ομάδες (vid)

bet365

Ο Άγγελος Παπανικολάου, παρουσίασε τις θέσεις του σχετικά με τις Εθνικές ομάδες.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου, παρουσίασε τα βασικότερα σημεία που αφορούν τις Εθνικές ομάδες μπάσκετ και το πλάνο τους σε σχέση με αυτές.

Αναλυτικά:

«Η Εθνική Ομάδα ή όπως είναι γνωστότερη στους Έλληνες φιλάθλους η Επίσημη Αγαπημένη όλων των Ελλήνων, είναι ο βασικότερος λόγος ύπαρξης της Ε.Ο.Κ.

Τα βασικά σημεία είναι:

1) Η ομοσπονδία άμεσα θα εφαρμόσει ένα εθνικό σχέδιο επιλογής ταλαντούχων αθλητών απ' όλη την επικράτεια αλλά και από τις Ελληνικές κοινότητες όλου του κόσμου και την ανάπτυξη τους, έτσι ώστε σε πρώτη φάση να στελεχώσουν όλες τις μικρές Εθνικές Ομάδες αλλά και τις Εθνικές Ομάδες Γυναικών – Ανδρών.
2) Οι ομοσπονδιακοί προπονητές θα έχουν δια ζώσης επαφή με όλες τις αναπτυξιακές ομάδες των Ενώσεων της χώρας, στο θερινό camp που θα συμμετέχουν όλοι οι ταλαντούχοι αθλητές και σε όλες τις βάσεις δεδομένων των ενώσεων με τους καλύτερους αθλητές κάθε ηλικίας, αναλυτικότερα για τα παραπάνω στοιχεία μπορείτε να δείτε στο κεφάλαιο Ενώσεις.
3) Οι ομοσπονδιακοί θα έχουν για πρώτη φορά πρόσβαση σε μια εθνική βάση δεδομένων όχι, μόνο της σημερινής κατάστασης όλων των υποψηφίων για τις εθνικές ομάδες, αλλά και την πορεία τους μέσα στο χρόνο.
4) Τα πρωταθλήματα Νέων και η διαδικτυακή μετάδοση κάθε αγώνα θα δώσει την δυνατότητα στους Έλληνες προπονητές των Αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων να είναι βέβαιοι ότι έχουν παρακολουθήσει κάθε ταλαντούχο αθλητή της χώρας.
5) Οι ενώσεις και οι Τ.Ε. θα εξελιχθούν σε ακαδημίες της Επίσημης Αγαπημένης ανά την επικράτεια και η Ομοσπονδία μέσα από την τεχνική της ηγεσία θα είναι αυτή που θα δίνει κάθε χρόνο τους στόχους που πρέπει να πετύχει η κάθε Ένωση.
7) Η Ε.Ο.Κ. σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε. και την Πολιτεία θα εκμεταλλευτεί το κύρος της και τις διεθνείς θέσεις που κατέχουν Έλληνες για να διεκδικήσει κάθε δυνατή διοργάνωση όλων των Εθνικών Ομάδων.
8) Η Ε.Ο.Κ. θα κάνει επαφές με όλες τις πόλεις που ενδιαφέρονται να διοργανώσουν Ευρωπαϊκά ή Παγκόσμια Πρωταθλήματα Καλαθοσφαίρισης και θα υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με όσες από αυτές τηρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές (διαμονή, εγκαταστάσεις, πρόσβαση). Γνωρίζοντας αυτά τα στοιχεία η Ε.Ο.Κ. θα διεκδικεί τα πρωταθλήματα. Δεν θα υπάρχει πρωτάθλημα της FIBA που η Ελλάδα δεν θα δηλώνει την ένθερμη πρόθεση της να το διοργανώσει. Ειδικότερα για Εθνικές Ομάδες που υπάρχει πιθανότητα διάκρισης η Ε.Ο.Κ. θα απαιτεί την υποστήριξη της Κυβέρνησης τόσο για να κερδίσει την οργάνωση του Πρωταθλήματος όσο και για την χρηματοδότηση του. Η επιτυχία του αθλήματος περνάει μέσα από την Εθνική Ομάδα και οι επιτυχίες είναι ευκολότερο να έρθουν με το ελληνικό κοινό στο πλάι της Επίσημης Αγαπημένης».

Δείτε και το βίντεο:

Διαβάστε ακόμα:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα