Ήφαιστος: Στο τοπικό με Παπαμακάριο

Gazzetta team
Ήφαιστος: Στο τοπικό με Παπαμακάριο

bet365

Στο τοπικό πρωτάθλημα της Λέσβου με προπονητή τον Μανώλη Παπαμακάριο θα είναι ο Ήφαιστος Λήμνου.

Η οικογένεια Μπούμπουρα αποχώρησε από την ομάδα της Λήμνου, ωστόσο αυτή δεν θα «εξαφανιστεί».

Όπως έκανε γνωστό η τοπική ιστοσελίδα «αθλητικό μέτωπο στο Αιγαίο», ο Ήφαιστος αναμένεται να αγωνίζεται σε εφηβικό και παιδικό επίπεδο στο τοπικό πρωτάθλημα Λέσβου, με τον Μανώλη Παπαμακάριο στον πάγκο.

Η ομάδα θα βασιστεί στα περίπου 200 παιδιά που έχει η Ακαδημία της ομάδας, ενώ ο Ήφαιστος θα ιδρύσει τμήμα βόλεϊ για να συνεχίσει τις προσπάθειες του αείμνηστου Νίκου Σαμαρά που απεβίωσε το 2013.

Η δήλωση του Παπαμακάριου

«Πριν από 2 χρόνια μου έγινε η πρόταση να αναλάνω υπεύθυνος Ακαδημιών του Ηφαίστου Λήμνου από την οικογένεια Μπούμπουρα.

Μετά από 2 χρόνια είμαι απόλυτα σίγουρος ότι πήρα την καλύτερη απόφαση τότε.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον coach Μανωλόπουλο που με δέχτηκε στο προπονητικό team της αντρικής ομάδας και μου έδωσε βήμα να ξεκινήσω την προπονητική μου καριέρα στο υψηλότερο επίπεδο.

Ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια, που έχει σαν βάση αυτό το υπέροχο γήπεδο και μια βάση 250 παιδιών που έχουμε μέλη στην Ακαδημία μας.

Θα συμμετέχουμε στο τοπικό πρωτάθλημα με αντρικό και παιδικό τμήμα.

Σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε ένα τουρνουά με την συμμετοχή κορυφαίων ομάδων της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού.

Για τα μην αγωνιστικά τμήματα, στόχος μας είναι να συμμετέχουμε σε τουρνουά εκτός Λήμνου.

Η Ακαδημία μας είναι Ακαδημία όλης της Λήμνου, γι' αυτό θα πραγματοποιηθούν προπονήσεις στο Λιβαδοχώρι Κοντοπούλο Μούδρο.

Θα έρθουμε σε επαφή με το Δήμο του Αγίου Ευστρατίου, ώστε να μπορέσουμε να συμπεριλάβουμε όλα τα παιδιά αυτά του ακριτικού νησιού στην οικογένεια του Ηφαίστου Λήμνου.

Οι προεγγραφές της Ακαδημίας θα ξεκινήσουν στις 17 Αυγούστου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 7 Σεπτέμβρη.

Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Σεπτέμβρη για όλα τα τμήματα, εκτός από τα αγωνιστικά, που θα ξεκινήσουν 1 Σεπτέμβρη.

Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Μπούμπουρα και όλους τους ανθρώπους που συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, όσο και σε όλους τους γονείς και τα παιδιά για τη συνεργασία που είχαμε και ευελπιστώ να έχουμε και την επόμενη χρονιά.

Τα καλύτερα έρχονται!».

Η δήλωση του γιατρού Θωμά Λουκά (ιδρυτικό μέλος του ΑΟ Ήφαιστος Λήμνου)

«Διανύσαμε δύο πραγματικά υπέροχα χρόνια. Ο Ήφαιστος Λήμνου ήταν μία ομάδα που πέτυχε πολύ περισσότερα από όσα όριζαν οι αθλητικές δράσεις της.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι κατάφερε να γνωρίσει το νησί μας το basket στην υψηλότερη έκφραση του σε εθνικό επίπεδο. Δεν είναι επίσης το γεγονός ότι κατάφερε να επανασυστήσει το νησί της Λήμνου σε όλη την Ελλάδα και να κάνει τους χειμώνες καλοκαίρια.

Είναι κυρίως το γεγονός ότι, αφενός όλοι νιώσαμε πως κάθε 15 μέρες γινόμασταν μία γροθιά μέσα σε αυτό το γήπεδο, ανεξαρτήτου χρώματος, πεποιθήσεων και ιδεολογίας, αφετέρου μας έμαθε να ονειρευόμαστε πως δεν υπάρχει όριο όταν η δράση συναντάει τη θέληση.
Η ομάδα μας, ο Ήφαιστος Λήμνου, ολοκλήρωσε αυτό το υπέροχο ταξίδι. Πριν το ολοκληρώσει όμως φύτεψε για τα καλά μέσα μας το σπόρο της επιθυμίας.

Της επιθυμίας να σταθούμε κυρίως κοντά στα παιδιά μας, ώστε να συνεχίσουν το δικό τους όμορφο ταξίδι. Αυτό που ξεκινάει από τα άσημα γήπεδα της περιφέρειας, αλλά μπορεί να τα οδηγήσει στις μεγαλύτερες σάλες του κόσμου.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να γεννηθεί κάτι νέο. Ένα νέο όμως που θα παίρνει δύναμη από το παρελθόν του. Ήρθε η ώρα να γεννηθεί ένας νέος Ήφαιστος Λήμνου.

Ξεκινάμε μία χούφτα ανθρώπων που μας ενώνει η κοινή αγάπη για τον αθλητισμό και τα παιδιά. Στόχος μας είναι να προετοιμάσουμε όλο το απαραίτητο πρόσφορο έδαφος, ώστε να ανθίσουν τα ιδεώδη του αθλητισμού με τα οποία θα γαλουχηθούν τα παιδιά μας. Κρατάμε από το παρελθόν την εμπειρία που αποκτήσαμε και το ευχαριστώ που αποδίδουμε στην οικογένεια Μπούμπουρα, χωρίς την συνδρομή της οποίας δεν θα ήμασταν σήμερα όλοι εμείς εδώ να συζητάμε για το αύριο του basket στην Λήμνο.

Κάποιοι μπορεί να πιστέψουν ότι είμαστε Δον Κιχώτες και κυνηγάμε ανεμόμυλους. Η απάντηση έρχεται από μόνη της. Δεν νομίζουμε ότι υπήρχε καταλληλότερη στιγμή για τη Λήμνο, για να αναπτύξουμε το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, από αυτήν τη συγκεκριμένη στιγμή.

Πότε άλλοτε θα είχαμε την ευκαιρία να αντλούμε διδάγματα από μία τέτοια συσσωρευμένη εμπειρία, και τα λάθη κάποιες φορές βέβαια που έγιναν, των τελευταίων 2 ετών; Πώς αλλιώς θα ήταν δυνατόν να σχεδιάζουμε το μέλλον σε ένα γήπεδο, στο οποίο ακόμα ακούγονται τα βήματα το μεγάλων παικτών που γνωρίσαμε; Πότε επίσης άλλοτε θα μας δινόταν η ευκαιρία να εμπιστευτούμε την αθλητική ανάπτυξη των παιδιών μας σε έναν άνθρωπο που έχει ιδρώσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας μας και έχει προπονήσει ομάδες στο υψηλότερο επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα το νεαρό της ηλικίας του του επιτρέπει να είναι το ίδιο ονειροπόλος και απαιτητικός με εμάς, και αυτός να είναι ο Μανώλης Παπαμακάριος;

Αυτοί είναι λίγοι από τους λόγους για τους οποίους εμείς που ξεκινάμε αυτό το καινούργιο εγχείρημα, όχι απλώς δεν καταλαμβανόμαστε από την αφέλεια ενός Δον Κιχώτη αλλά νιώθουμε βαριά την ευθύνη πως ποτέ άλλοτε δεν θα υπάρχουν τόσο ευνοϊκές συνθήκες για να πετύχουμε.

Κλείνοντας αυτό το σύντομο πρόλογο για τη νέα μας προσπάθεια και κοιτάζοντας απέναντί μας τη μορφή του Νίκου Σαμαρά, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι νιώθουμε πολύ φτωχοί αναλογιζόμενοι όλα αυτά πού θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει αν είχαμε σήμερα δίπλα μας τον Νίκο. Ως ένδειξη διαρκούς τιμής σε αυτό τον άνθρωπο, το πρώτο άνοιγμα που κάνει ο νέος Ήφαιστος Λήμνου, είναι να εντάξει στους κόλπους του και τμήμα πετοσφαίρισης. Θέλοντας να πιάσουμε το νήμα από κει που το άφησε ο Νίκος και να το πάμε ακόμα παραπέρα, εμπιστευόμαστε το τμήμα της πετοσφαίρισης στην κυρία Πασχαλίνα Γρηγορίου και πέραν της υπόσχεσης ότι θα είμαστε στο πλευρό της σε αυτό το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, την προτρέπουμε να ακολουθήσει τα βήματα του αετού μας, του Νίκου Σαμαρά.

Ο νέος Ήφαιστος Λήμνου επιδιώκει να αποδείξει ότι θα είναι η ομάδα όλων μας. Άμεσα θα ξεκινήσουμε την εγγραφή νέων μελών που θα έρθουν να πλαισιώσουν τα ιδρυτικά μέλη. Η νέα ομάδα έχει ανοικτές της πόρτες της για όλους όσους θέλουν από οποιοδήποτε πόστο να συνεισφέρουν ή να αναπτύξουν τις ιδέες τους. Η ομάδα επίσης, θα ακολουθήσει έναν τέτοιο τόπο οργάνωσης και διαχείρισης ώστε να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη και να επιδιώκει στόχους μέχρι εκεί που το επιτρέπουν κάθε φορά οι δυνάμεις της. Είμαστε θιασώτες του αργά και σταθερά, παρά να κυνηγήσουμε χίμαιρες που θα δώσουν άδοξο τέλος στην προσπάθειά μας.

Σας ευχαριστούμε.

Το ΔΣ του Αθλητικού Ομίλου Ήφαιστος Λήμνου».

Η δήλωση της κα. Γρηγορίου Πασχαλίνας (Βόλεϊ)

«Είμαι πολύ χαρούμενη που από την νέα χρόνια θα ανήκω στην οικογένεια του Ηφαίστου. Γίνεται μια πολύ όμορφη προσπάθεια από την μεριά του συμβουλίου και είμαι πολύ χαρούμενη που θα αποτελώ και εγώ με την σειρά μου κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σύλλογο για την εμπιστοσύνη του και για την ευκαιρία που μου δίνει. Θα προσπαθήσω και εγώ από την μεριά μου να κάνω το καλύτερο που μπορώ ώστε να ξανά δημιουργήσουμε και αγωνιστικα τμήματα στο νησί μας και να συνεχίσουμε την μεγάλη προσπάθεια και το έργο του Νίκου Σαμαρά, γιατί το Βόλεϊ είναι ένα πολύ όμορφο άθλημα και είναι κρίμα να λείπει από το νησί μας».

Μάρκος Κολώκας προπονητής και ιδρυτικό μέλος

«Εγώ από την πλευρά μου θέλω να επισημάνω ότι δεν γινόταν να μην συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια στο νησί από την οικογένεια Μπούμπουρα. Και εξηγούμαι: Μετά την παύση της ΚΑΕ είχα τον ενδοιασμό για το πώς θα αντιδράσει ο κόσμος εδώ στο νησί και κατ’ επέκταση πόσο θα συνεχιστεί αυτή η μεγάλη ανταπόκριση των παιδιών στο κάλεσμα των ακαδημιών. Πώς θα αντιδράσει μάλιστα μετά από μία μεγάλη παύση όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού και τον φόβο που προκάλεσε και προκαλεί η πανδημία.

Η μεγάλη συμμετοχή όμως των παιδιών στις καλοκαιρινές προπονήσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου, ήρθε να διαψεύσει μονομιάς τις αρνητικές αυτές μου σκέψεις. Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι ο αθλητισμός είναι ένα μέσο, μία δίοδος για τον άνθρωπο να ξεπερνάει κάποια μεγάλα εμπόδια και λειτουργεί ενωτικά για έναν κοινό σκοπό: Να προχωρήσει παρακάτω...

Και εγώ, μαζί με τον συνεργάτη μου τον Μάνο είμαστε εδώ για αυτόν τον σκοπό: Να προχωρήσουμε με την ομάδα παρακάτω... Και σε αυτήν την προσπάθεια, όπως φαίνεται, δεν είμαστε μόνοι. Με χαρά διαπιστώνω ότι πάρα πολλοί άνθρωποι αφανείς, αλλά και επιφανείς, έδειξαν μεγάλο ζήλο και όρεξη για να ενισχύσουν τις προσπάθειές μας. Είναι σίγουρο λοιπόν, ότι όλο αυτό το εγχείρημα θα έχει επιτυχία».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα