Εκτός Eurocup o Άρης

Εκτός Eurocup o Άρης

Εκτός Eurocup o Άρης

bet365

Ο Άρης δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των «24» ομάδων που θα αγωνιστούν στο Eurocup της επόμενης περιόδου κι αν επιμείνει επί της συμμετοχής του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τις διοργανώσεις της FIBA.

Οι «κίτρινοι» είχαν στείλει φάκελο πρόθεσης συμμετοχής στο Eurocup της επόμενης σεζόν, αλλά εισέπραξαν αρνητική απάντηση από τη διοργανώτρια αρχή. Η τελευταία ανακοίνωσε σήμερα (15/6) τις ομάδες που θα πάρουν μέρος την περίοδο 2020-21 και ο Άρης δεν είναι μέσα σ’ αυτές. Οι Θεσσαλονικείς είχαν εκφράσει πρόθεσης συμμετοχής και στο BCL της επόμενης περιόδου, ωστόσο, ασφαλείς πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι οι διοργανωτές είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορούν να προσφέρουν θέση σε όμιλο της διοργάνωσης. Αυτό σημαίνει ότι μοναδικός τρόπος συμμετοχής στο BCL είναι μέσω των προκριματικών φάσεων αλλά κι αυτός δεν είναι εγγυημένος καθώς η FIBA επιλέγει ομάδες βάσει της βαθμολογικής θέσης των ομάδων στα εγχώρια Πρωταθλήματα και ο Άρης για μια ακόμη χρονιά περιορίστηκε σε πορεία επιβίωσης.

Αυτό σημαίνει ότι αν ο Άρης επιμείνει να πάρει μέρος σε ευρωπαϊκή συμμετοχή θα τεθεί προς συζήτηση το ενδεχόμενο παρουσίας στο FIBA Europe Cup, μέχρι στιγμής όμως δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική κουβέντα επί τούτου.
 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα