ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 62-63 (pics & vid)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 62-63 (pics & vid)

bet365

Η ΑΕΚ συνεχίζει την πορεία της στην προημιτελική φάση του BCL, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση! Η ήττα από τον ΠΑΟΚ (62-63) ήταν ανώδυνη μετά το +9 του πρώτου αγώνα. Δυναμική η παρουσία των 13.000 οπαδών στο ΟΑΚΑ.

Ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων στο «PAOK Sports Arena» ήταν αυτός που διαμόρφωσε τα δεδομένα και κυρίως έκρινε το «εισιτήριο» της πρόκρισης. Πάνω στη νίκη με διαφορά 9 πόντων (75-84) στηρίχθηκε η ΑΕΚ για την πρόκρισή της στους «8» της διοργάνωσης. Ο ΠΑΟΚ «επένδυσε» στον Φιλ Γκος, αλλά ο Αμερικανός ήταν απελπιστικά άστοχος.

Ο ΠΑΟΚ έκανε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα στο πρώτο μισό της περιόδου καθώς έκοψε τις σχέσεις συνεργασίας της ΑΕΚ, είχε υπομονή στην επίθεση και προηγήθηκε με 5-10 (5’). Εκεί η «Βασίλισσα» απέκτησε καλύτερη ανάγνωση των φάσεων, έβγαλε συνεργασίες και απάντησε με 8-0 σερί (13-10, 8’) και τη διαφορά έκανε ο Χάντερ. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 18-14 (10’).

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με διαφορά επτά πόνων (23-16) έπειτα από 2:30 λεπτά στη δεύτερη περίοδο, στη συνέχεια όμως δεν είχε ρυθμό στην επίθεση. Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ πήρε πολλά από τον Βαγγέλη Μαργαρίτη, κυρίως στο κομμάτι της ανάγνωσης των φάσεων αλλά και τελικής πάσας και με 0-7 σερί ισοφάρισε (23-23) μετά τη συμπλήρωσε έξι αγωνιστικών λεπτών. Σαντ-Ρος και Τζέιμς ηγήθηκαν στο 9-0 σερί που ακολούθησε για την ΑΕΚ (32-23, 19’), ενώ το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 32-27, καθώς οι μεν «κιτρινόμαυροι» παρέμειναν άστοχοι έξω από τα 6.75 (3/14), ο δε ΠΑΟΚ πέρα από τα 11 λάθη που έκανε σ’ αυτό το διάστημα, δεν πήρε τίποτε από Χάτσερ και Γκος οι οποίοι ήταν άποντοι.

Ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε την… κακή συνήθεια των λαθών, αυτό εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και πάτησε σε διαφορά εννιά πόντων (39-30, 23:30). Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση καθώς έκλεψε μπάλες μέσα από την άμυνά του και μείωσε σε 39-36 λίγο πριν τη συμπλήρωση πέντε λεπτών στην 3η περίοδο. Η ΑΕΚ είχε πρόβλημα στην επίθεσή της, δεν μπόρεσε να βρει σουτ υπό καλές προϋποθέσεις και ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά στο σκορ με 43-46 (28:30) και το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 45-47.

Ένα τρίποντο του Χάτσερ έδωσε στον «Δικέφαλο του Βορρά» προβάδισμα πέντε πόντων (45-50), αλλά εκεί ένα τρίποντο του Ματσιούλις κι ένα κλέψιμο του Τζέιμς, το οποίο μετατράπηκε σε καλάθι σε ανοιχτό γήπεδο, κράτησαν την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να χτίσει πάνω στο τρίποντο του Γκος (50-53) καθώς σε τρεις διαδοχικές επιθέσεις η ΑΕΚ έκλεψε μπάλες και πήρε το προβάδισμα (54-53). Οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε διαδοχικές άστοχες επιθέσεις, τούτο όμως λειτούργησε υπέρ της ΑΕΚ η οποία μπήκε στα τελευταία 100 δευτερόλεπτα με +2 (57-55) και κυρίως με το μαξιλαράκι των εννιά πόντων διαφοράς από τον πρώτο αγώνα. Ο ΠΑΟΚ έδωσε όλα τα μεγάλα σουτ στον Φιλ Γκος, ο Αμερικανός ήταν άστοχος κι έτσι εξανεμίστηκαν οι ελπίδες της ανατροπής.

Η ΑΕΚ έκανε νέο ρεκόρ προσέλευσης στο BCL, αφού 13.000 έδωσαν το «παρών» στο ΟΑΚΑ.

Η Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση η αντίπαλος στα προημιτελικά, την οποία συναντούν ξανά οι «κιτρινόμαυροι» μετά τους ομίλους. Πρώτο ματς στη Γερμανία και ρεβάνς στην Αθήνα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΑΕΚ πήρε 27 πόντους από τα λάθη του ΠΑΟΚ, ακόμη 10 από δεύτερες ευκαιρίες κι έτσι κάλυψε το πρόβλημα στην επίθεση.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Αν και σε επίπεδο προσώπων, δεν υπήρξε σχετικός παίκτης, Χάντερ και Μασιούλις έδωσαν το κάτι παραπάνω.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Τζόρνταν Θιόντορ… έπαιξε με την υγεία του, ρίσκαρε πολύ καθώς οι ιατροί του είπαν να μην αγωνιστεί και δικαιωματικά του ανήκει αυτός ο τίτλος. Και ο Τζέιμς έκανε καλή δουλειά.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Γκος τελείωσε το παιχνίδι με 1/9 σουτ ενώ και ο Λίνος Χρυσικόπουλος δεν βρήκε ρυθμό.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα διαδοχικά κλεψίματα της ΑΕΚ στα μισά της 3ης περιόδου όταν ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 50-53 και τα τρία λάθη του Μαργαρίτη.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η επιθετική λειτουργία των δύο ομάδων ήταν για κλάματα, ο δε ΠΑΟΚ έκανε και πάρα πολλά λάθη (σ. σ. 21).

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Μασιούλις στα… μούτρα του Τζέφερσον στο πρώτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 32-27, 45-47, 62-63.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα