Περιστέρι: Με νοοτροπία νικητή, δουλειά και καρδιά υπέγραψε την πρόκριση (vids)

Περιστέρι: Με νοοτροπία νικητή, δουλειά και καρδιά υπέγραψε την πρόκριση (vids)

Νίκος Καρφής
Το Περιστέρι

bet365

Το Περιστέρι Bwin προκρίθηκε στη φάση των 16 του BCL και το Gazzetta στέκεται στους λόγους που έκαναν την ομάδα του Σπανούλη να σκουπίσει τη Ρίτας.

Το Περιστέρι Bwin τα χρειάστηκε στο τέλος, αλλά επικράτησε και στο δεύτερο ματς της φάσης του play-in για το BCL (83-80). H oμάδα του Σπανούλη έβγαλε χαρακτήρα και νίκησε τη Ρίτας, έτσι έκλεισε θέση για τη φάση των 16, εκεί που περιμένουν οι Τενερίφη, Χάποελ Ιερουσαλήμ και μία εκ των Μπρεογάν ή Καρσιγιακά.

Περιστέρι: Ο όμιλος στη φάση των 16 του BCL

Το Gazzetta στέκεται στα στοιχεία που έκαναν την ομάδα του Σπανούλη να κάνει βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι και να... σκουπίσει μια εξαιρετική ομάδα όπως οι Λιθουανοί, έχοντας μειονέκτημα έδρας.

Το ρεσιτάλ στο Game 1 και το... γκάζι στο ξεκίνημα του Game 2

To Περιστέρι πήγε σαν αουτσάιντερ στη Λιθουανία, αλλά μετά το ματς έγινε το φαβορί για την πρόκριση στη φάση των 16. Μπήκε αποφασισμένο να επιβάλλει τον ρυθμό του από το πρώτο λεπτό και να φύγει με το μεγάλο διπλό από την έδρα της Ρίτας. Και τα κατάφερε πιστό στο πλάνο του προπονητή του. Φυσικά μεγάλο ρόλο έπαιξε και η τρομερή βραδιά στην οποία βρέθηκε πίσω από τη γραμμή του τριπόντου.

Τελείωσε το ματς με 17/25 τρίποντα σε ένα ρεσιτάλ, ενώ το κοντέρ έγραψε 110 πόντους. Δεν γινόταν να χάσουν οι Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης. Έλεγξε το ματς σε 'ολη τη διάρκεια του και έκανε μια δήλωση στους Λιθουανούς πως εκείνο είναι το αφεντικό της σειράς, κάτι που έδειξε και στο κλειστό Ανδρέας Παπανδρέου χθες.

Η ομάδα του Σπανούλη μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια και στο Game 2, σαν να φώναζε πως η πρόκριση θα τελειώσει στην Ελλάδα. Το Περιστέρι ξεκίνησε το δεύτερο ματς με 12-1 με τον Ντάνγκουμπιτς να καρφώνει εντυπωσιακά και να τρελαίνει τον κόσμο της ομάδας. Η ελληνική ομάδα έπαιξε φοβερή άμυνα στα πρώτα επτά λεπτά και επέτρεψε μόλις 3 πόντους στη Ρίτας. Έθεσε τον τόνο, έπνιξε τους Λιθουανούς στο ξεκίνημα και τους έκανε να καταλάβουν πως θα... πεθάνει στο παρκέ για να πάρει την πρόκριση. Κάτι που έγινε με την προσπάθεια των τελευταίων λεπτών.

Η... καρδιά που ήθελε να δει ο Σπανούλης

Καλές οι τακτικές, τα συστήματα και τα στατιστικά, αλλά θες ψυχή και καρδιά για να φτάσεις στην πρόκριση σε ματς-θρίλερ. Εκεί όπου το Περιστέρι έδειχνε να ελέγχει το ματς και νικούσε με 67-53 στο 30', οι Λιθουανοί επέστρεψαν και κατάφεραν να περάσουν μπροστά με 75-76 στο 37' με τον Εχόντας.

Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Βασίλης Σπανούλης που θέλησε να μιλήσει στην καρδιά των παικτών του. Άλλωστε ο ίδιος σαν παίκτης ήξερε πολύ καλά πως να κρίνει ένα ματς-θρίλερ. Ήταν ένας από τους πιο clutch μπάσκετ στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ και πλέον προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει όλες αυτές τις γνώσεις και την νοοτροπία νικητή σαν προπονητής.

Ο Kill Bill θέλησε να ξυπνήσει τους παίκτες του κατά τη διάρκεια ενός τimeout στην τέταρτη περίοδο όπου το Περιστέρι έχανε για ένα πόντο και ξεστόμισε φοβερή ατάκα. «Που είναι η γαμ... καρδιά σας;» αναρωτήθηκε ο προπονητής του Περιστερίου. Το Περιστέρι σε εκείνο το σημείο είχε βραχυκυκλώσει, δεν έβρισκε λύσεις και η συμβολή του προπονητή του ήταν κομβική για να πάρει το ματς θρίλερ. Στη συνέχεια πέτυχε τα μεγάλα σουτ και με ήρωα τον εκπληκτικό Ράγκλαντ έφτασε στην πρόκριση.

Τα... όργια του ηγέτη Ράγκλαντ

Αρκετοί παίκτες βοήθησαν όπως ο Κασελάκης, ο Τόμπσον, ο Λοβ, ο Γουίλιαμς και ο άχαστος Μήτρου Λονγκ, αλλά εκείνος που το πήγε σε... άλλο επίπεδο με την απόδοση του στα δύο ματς και υπέγραψε την πρόκριση ήταν ο Ράγκλαντ. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι για να κάνει τη διαφορά σε τέτοια ματς και την έκανε. Ο Σπανούλης ήθελε έναν έμπειρο κουμανταδόρο για να... διευθύνει την ορχήστρα και ο Ράγκλαντ ανταποκρίθηκε στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν.

Στο Game 1 ήταν με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης του Περιστέριου και το κοντέρ έγραψε 25 πόντους και 15 ασίστ. Αδιανόητα νούμερα για τον γκαρντ της ομάδας του Σπανούλη. Βγήκε μπροστά και το Περιστέρι έφυγε με ένα πολύτιμο διπλό από τη Λιθουανία.

Ο Ράγκλαντ τελείωσε την αποστολή του, την αποστολή πρόκρισης στην Ελλάδα, εκεί όπου μας κράταγε άλλο ένα show. Ήταν εντυπωσιακός για το Περιστέρι και τελείωσε με 17 πόντους, 10 ασίστ και 5 ριμπάουντ, ενώ ήταν εκείνος που είχε την ψυχραιμία να ανταποκριθεί στο ματς, όταν η Ρίτας είχε περάσει μπροστά και απειλούσε με ανατροπή και διπλό το Περιστέρι. Ο Ράγκλαντ δεν πτοήθηκε, προσπάθησε να κατευθύνει τους συμπαίκτες του που έδειχναν να χάνουν το μυαλό τους τα τελευταία λεπτά και πέτυχε ίσως το πιο κρίσιμο καλάθι του ματς για το 77-76, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του, 1:47 για το τέλος. Στη συνέχεια ο Ντάνγκουμπιτς πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο για το 80-76 και το Περιστέρι κράτησε μέχρι το τέλος. Την ασίστ στον Ντάνγκουμπιτς την έδωσε φυσικά ο Ράγκλαντ.

Αυτή τη φορά πέρασε το play-in

Για δεύτερη σερί σεζόν το Περιστέρι βρέθηκε στο play-in του BCL και έδειξε να μαθαίνει από τα περσινά λάθη. Την αγωνιστική περίοδο 2022-23 είχε βρει μπροστά του τη Ντιζόν με μειονέκτημα έδρας. Ηττήθηκε στη Γαλλία, ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 στην Ελλάδα σε ματς-θρίλερ και κλήθηκε να τα παίξει όλα για όλα εκτός έδρας. Στο καθοριστικό Game 3 ηττήθηκε με 89-82 και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Φέτος το Περιστέρι μπήκε πιο αποφασισμένο, πιο υποψιασμένο και πιο έτοιμη. Και φυσικά με τον Βασίλη Σπανούλη να διανύει την δεύτερη σεζόν του στην ομάδα. Στο πρώτο ματς ήταν εντυπωσιακό μέσα στη Λιθουανία και καθάρισε άνετα τη Ρίτας. Στο δεύτερο ματς αν και τα... χρειάστηκε στο τέλος, κράτησε την ψυχραιμία του και πήρε τη νίκη. Φέτος στα κρίσιμα έδειξε πολύ πιο ώριμο. Προκρίθηκε και έκανε χαρούμενο τον κόσμο του που ήταν συγκλονιστικός στο Game 2 κόντρα στη Ρίτας και το τέλος έγινε... ένα με τους παίκτες του Σπανούλη.

Παρόλο που σε σχέση με την περσινή σεζόν, άλλαξαν πολλά πρόσωπα στο ρόστερ, το Περιστέρι έδειξε εξαιρετική εικόνα, έκανε τα ματς που έπρεπε στο play-in και ετοιμάζεται πλέον για τη φάση των 16. Ακόμα μια πρόκληση για την ομάδα του Σπανούλη.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα