ΑΕΚ: Δεν μπορεί να κάνει προσθήκη, συνεχίζει με έξι ξένους

ΑΕΚ: Δεν μπορεί να κάνει προσθήκη, συνεχίζει με έξι ξένους

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν τη πρόκριση στα προημιτελικά του BCL

bet365

Προς το παρόν η ΑΕΚ δεν πρόκειται να προβεί σε απόκτηση άλλου παίκτη μετά και τον σοβαρό τραυματισμό του Γιάνις Στρέλνιεκς.

Οι φόβοι που υπήρχαν μετά τον τραυματισμό του Γιάνις Στρέλνιεκς, επιβεβαιώθηκαν σε λιγότερο από 24 ώρες αργότερα. Όπως έγινε γνωστό, ο Λετονός γκαρντ υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Γαλατασαράι και τέθηκε νοκ άουτ έως και το τέλος της σεζόν.

Αυτομάτως δημιουργήθηκε «κενό» στις τάξεις της ομάδας, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που άρχισε να μπαίνει ψηλά ο πήχης μετά και τη πρόκριση στα προημιτελικά του BCL. Παρόλα αυτά τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει σκέψη στις τάξεις της ομάδας για την απόκτηση άλλου παίκτη ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της Ένωσης. Αν και στο Basketball Champions League δεν υπάρχει περιορισμός ξένων, στην ΑΕΚ (προς το παρόν τουλάχιστον) μένουν ως έχουν.

Για το πρωτάθλημα της Basket League δεν υπάρχει λόγος να γίνεται κουβέντα. Η ΑΕΚ έχει «ξοδέψει» και τις τρεις αλλαγές που είχε δικαίωμα να κάνει κατά τη διάρκεια του β' γύρου (με Μάιλς, Οριόλα και Λεμάρ), όπερ και σημαίνει ότι δεν έχει το δικαίωμα να συμπεριλάβει άλλον παίκτη έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Άλλωστε η επτάδα ξένων που διατηρούσε στο ρόστερ μαζί φυσικά με τον Γιάνις Στρέλνιεκς είχε περισσότερο τη μορφή της υπέρβασης προκειμένου να υπάρχουν περισσότερες λύσεις στο BCL.

Έτσι η εξάδα των ξένων της ΑΕΚ που θα πορευτεί στο ελληνικό πρωτάθλημα (και ενδεχομένως και στο BCL) αποτελείται από τους Λεμάρ, Οριόλα, Μίτσελ, Μάιλς, Μάντσεν και Γουίλιαμς.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα