Μάλαγα - ΑΕΚ 88-66: Άντεξε για τρία δεκάλεπτα, παραδόθηκε στο τέταρτο (vid)

bet365

Η Μαλάγα (1-0) πήρε τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ (0-1) με 88-66, με την Ένωση να αντέχει μέχρι το φινάλε της 3ης περιόδου. Πρώτος σκόρερ για την ΑΕΚ ο Ακίλ Μίτσελ, «εκτελεστές» της ομάδας του Καντζούρη οι Κέντρικ Πέρι και Ντέιβιντ Κράβις.

Η ΑΕΚ αισθάνθηκε ότι μπορούσε να αποχωρήσει νικήτρια από την έδρα της Μάλαγα. Η αίσθηση (με καλή εμφάνιση και σωστή άμυνα) κράτησε μέχρι το φινάλε της 3ης περιόδου (88-66).

Εκεί η Μάλαγα επέβαλλε το ρυθμό της, εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος της ΑΕΚ και από τη στιγμή που η ομάδα του Ηλία Καντζούρη μείωσε σε 59-58, οι Ισπανοί πάτησαν γκάζι κάνοντας ένα επί μέρους 17-2 για να πάρουν προβάδισμα νίκης.

Ο Ακίλ Μίτσελ είχε 18 πόντους και 13 ριμπάουντ, αλλά όταν κουράστηκε, σε συνδυασμό με την αποβολή του Αϊζάια Μάιλς (5 φάουλ με 14 πόντους) η ΑΕΚ εγκλωβίστηκε.

Ο Κέντρικ Πέρι μολονότι έπαιξε με 4 φάουλ για μεγάλο διάστημα είχε 20 πόντους, ενώ ο Ντέιβιντ Κράβις που κέρδισε πολλές μάχες κάτω από το καλάθι είχε 22 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Το ματς

Αλλιώς ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ και αλλιώς το ολοκλήρωσε. Ο Αίζάια Μάιλς έβρισκε στόχο από μακριά, στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά η ΑΕΚ δεν επιχείρησε να ελέγξει το ρυθμό.

Το επέτρεψε στη Μάλαγα. Και οι Ισπανοί άλλο που δεν ήθελαν. Έτρεξαν την ΑΕΚ και βρήκαν εύκολους πόντους (13π.). Και όταν ο ρυθμός δεν ήταν ξέφρενος, η ισπανική ομάδα πήγε το παιχνίδι κοντά στο καλάθι, με τον Ντέιβιντ Κράβις να έχει 9 γρήγορους πόντους.

Ένα σερί 5-0 της Μάλαγα, με το σκορ στο 22-17, την έφερε για πρώτη φορά στο +10 (27-17), με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με την αντίπαλο της ΑΕΚ στους 29 πόντους και στις 12 ασίστ!

Η ΑΕΚ, όπως συνηθίζει σε πολλά παιχνίδια της, εμφανίστηκε εντελώς διαφορετική. Πήρε τον έλεγχο στο ρυθμό, περιόρισε τη δημιουργία της Μάλαγα (2 ασίστ σε ολόκληρη τη 2η), η άμυνα των Φλιώνη, Γιάνκοβιτς αλλά και η επιθετική διάθεση του Στρέλνιεκς επέτρεψε στην ΑΕΚ να επιστρέψει στο σκορ. Οι Μάιλς και Μίτσελ ήταν οι πιο σταθεροί παίκτες στον τομέα των πόντων, με την ΑΕΚ να φτάνει στο... Χ (31-31) με λέι απ του Φλιώνη.

Αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη ήταν να περιορίσουν τον Κέντρικ Πέρι. Ο Αμερικανός γκαρντ, πέρσι στον Παναθηναϊκό, μέτρησε 10 από τους 12 πόντους του (στο πρώτο ημίχρονο) στη 2η περίοδο του αγώνα.

Αλλά η ουσία ήταν η ΑΕΚ επέστρεψε στο ματς και έμεινε κοντά στο σκορ.

Μίτσελ παντού στο παρκέ

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο η διάθεση της ΑΕΚ να τροφοδοτήσει τον Μίτσελ ήταν φανερή και με 6 πόντους του Αμερικανού σέντερ έκανε το σκορ 46-45.

Ο Κέντρικ Πέρι έφτασε τα 4 προσωπικά φάουλ, ένας παράγοντας που μπορεί να έχει σημασία στην εξέλιξη του αγώνα. Η ΑΕΚ ισοφάρισε ξανά (50-50) με ένα απίθανο τρίποντου του Φλιώνη στη λήξη του χρόνου της επίθεσης, στο όριο των 27 λεπτών στον αγώνα.

Και μάλιστα η Ένωση πέρασε και μπροστά στο σκορ (52-51) για πρώτη φορά μετά το 9-8 της 1ης περιόδου. Και ενώ ο Πέρι σταμάτησε να σκοράρει, όντας στον πάγκο, ανέλαβε δράση να δώσει σκορ στη Μάλαγα ο Γιανκούμπα Σίμα. Σημείωσε επτά συνεχόμενους πόντους (από 50-47 μέχρι το 55-52).

Ουσιαστικά στα τελευταία λεπτά της 3ης η ΑΕΚ «πλήρωσε» κάποια επιπόλαια λάθη, χάνοντας την ευκαιρία να κλείσει το δεκάλεπτο σε καλύτερη μοίρα από το -5 (59-54).

Η κατάρρευση

Ένα τρίποντο του Γουίλιαμς επέτρεψε ξανά στην ΑΕΚ να μειώσει σε απόσταση... βολής (59-58), με τον Αμερικανό σούτινγκ γκαρντ να πιστοποιεί ότι είναι σε καλό «φεγγάρι».

Η Μάλαγα χάρη σε βολές, ένα δίποντο του Κράβις και ένα τρίποντο του Μπριθουέλα (μετά από κιτρινόμαυρο λάθος) έφερε το σκορ - από το πουθενά - στο +8 (66-58 με σερί 7-0).

Και μία βολή του Τζέντοβιτς και ένα επιθετικό ριμπάουντ με εύστοχο δίποντο έφεραν το σερί στο 10-0 και τη διαφορά για πρώτη φορά στο ματς στους 11.

Με το σκορ στο 69-60 η ΑΕΚ έχασε και τον Μάιλς, ο οποίος έκανε το 5ο προσωπικό του φάουλ (τελείωσε με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ σε 22:59).

Δύο φάσεις μετά, η ΑΕΚ είχε χάσει τη δική της επίθεση και η Μάλαγα που άρχισε πάλι να τρέχει, έβγαλε τον αιφνιδιασμό με κερδισμένο φάουλ (Κράβις) για το 74-60.

Συνολικά η Μάλαγα πήρε την 4η περίοδο με 26-10, τελειώνοντας το ματς με 25 πόντους βγαλμένους στον αιφνιδιασμό.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Με το σκορ στο 59-58, η Μάλαγα έκανε επί μέρους 17-2.

Οι MVP's: Ο Κέντρικ Πέρι με 22 πόντους, 6 ασίστ και ο Ντέιβιντ Κράβις με 22 πόντους και 5 ριμπάουντ.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Γιακούμπα Σίμα κράτησε τη Μάλαγα όταν η ΑΕΚ έδειχνε ότι μπορεί να γράψει αλλιώς την ιστορία (13π., 6 ριμπ.).

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Η συνολική άμυνα της ΑΕΚ στην 4η περίοδο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 12 ασίστ και οι 29 πόντοι της Μάλαγα στην 1η περίοδο και οι 25 πόντοι στον αιφνιδιασμό.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η ΑΕΚ άντεξε για τρία δεκάλεπτα. Στο τέταρτο η Μάλαγα έδειξε γιατί είναι εξαιρετική ομάδα. Μόλις ο Μίτσελ κουράστηκε και ο Μάιλς αποβλήθηκε, η ΑΕΚ έχασε κάθε επιθετική λύση. Και η Μάλαγα το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να τρέξει το ματς. Και το έκανε.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-20, 44-39, 59-54, 88-66

Malaga - AEK stats

Malaga - AEK stats

@Photo credits: BCL

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα