ΑΕΚ - Καρσίγιακα 80-72: Επική ανατροπή από το -25 και προκρίθηκε με το δικό της τρόπο (vid)

bet365

Η ΑΕΚ (3-3) έκανε μία απίθανη ανατροπή από το -25, πήρε τη νίκη απέναντι στην Καρσίγιακα (2-4) με 80-72 και τη 2η θέση στον όμιλο που την οδηγεί στο play-in με πλεονέκτημα απέναντι στην Τόφας του Δημήτρη Πρίφτη.

Μία απίθανη ΑΕΚ. Ένα απίστευτο δεύτερο ημίχρονο. Και μία επική ανατροπή (80-72). Σε ένα αδειανό γήπεδο. Το τελευταίο ίσως δε μέλλει αυτή τη στιγμή την Ένωση, αφού ο στόχος της επιτεύχθηκε, αλλά η απουσία του κόσμου, μολονότι αισθητή, επηρέασε στην ΑΕΚ μόνο για ένα ημίχρονο.

Επιβλητική εμφάνιση από τον Ακίλ Μίτσελ (24π., 14 ριμπ.), κομβική η παρουσία των Γιάνις Στρέλνιεκς (13π.), Κένι Γουίλιαμς (13π.) και Δημήτρη Φλιώνη (8π.).

Ενα κακό πρώτο ημίχρονο, με 9 πόντους στο πρωτο δεκάλεπτο και σκορ 40-24 μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά.

Και μετά η ΑΕΚ όχι μόνο ανέτρεψε τη διαφορά, αλλά πήρε την πρόκριση με τον δικό της τρόπο, αφού ακόμη και αν έχανε, εξαιτίας της επικράτησης της Βόννης στην Ιταλία απέναντι στη Ρέτζιο Εμίλια, θα περνούσε έτσι και αλλιώς.

Θέλησε να το κάνει με το δικό της τρόπο. Και το πέτυχε.

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε νευρικά το ματς. Στα πρώτα τρία λεπτά έκανε δύο λάθη, ωστόσο στη συνέχεια βρήκε την υπομονή και τον τρόπο να χτυπήσει την Καρσίγιακα με γρήγορο passing game και καλάθια από κοντά.

Μόνο που και η Καρσίγιακα είχε σχεδόν την ίδια τακτική. Ο Τζέιλον Μπράουν κέρδισε πολλές μάχες και έδωσε εύκολους πόντους στην ομάδα του με επιθετικά ριμπάουντ (11-6 το σκορ).

Ενώ η ΑΕΚ έμοιαζε χαμένη στην πλευρά που έκανε επίθεση, στην άλλη η Καρσίγιακα με 2/2 τρίποντα του Ακιαζίλι έπαιρνε αέρα 11 πόντων (17-6). Και ένα ακόμα τρίποντο από τον Τζέιλον Μπράουν έκανε το σκορ 20-6!

Η ΑΕΚ έκλεισε το δεκάλεπτο με 9 πόντους και 4/17 σουτ (3/10 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 0/2 βολές) και 5 λάθη!

Το δεύτεριο δεκάλεπτο συνεχίστηκε όπως σταμάτησε το πρώτο. Η Καρσίγιακα έκανε επί μέρους 12-0 και έφτασε το σκορ στο 32-9.

Η ΑΕΚ έμεινε χωρίς πόντο για 6:25, προτού ο Μίτσελ ευστοχήσει σε μία βολή (32-10).

Μετά από αρκετά λεπτά κακού μπάσκετ και ακόμα χειρότερης άμυνα, η ΑΕΚ έδειξε σημάδια ζωής. Αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 20. Όσο συνέβαινε αυτό, τα νέα από την Ίταλία ήταν ευχάριστα, αφού η Βόννη ήταν μπροστά στο σκορ.

Η Καρσίγικα φρόντισε σε μία κατοχή να επαναφέρει το ματς στα προηγούμενα επίπεδα: Δίποντο ο Μπράουν, κλέψιμο στην επαναφορά ο Ανγκόλα, τρίποντο ο Μπράουν!

Η αντεπίθεση της ΑΕΚ!

Το δεκάλεπτο έκλεισε στο -16 (40-24), με την ΑΕΚ να βρίσκει λύσεις στο τέλος. Αλλά το λάθος του Φλιώνη στην τελευταία κατοχή ήρθε να θυμίσει το δείκτη δυσκολίας του αγώνα.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με μία... κανονική ΑΕΚ. Μείωσε το σκορ σε 42-30. Εκεί ήρθε ο Ανγκόλα να δώσει ανάσα στην ομάδα του με τρίποντο.

Η ΑΕΚ επέμεινε και καλά έκανε. Πέντε πόντοι του Στρέλνιεκς έριξαν τη διαφορά κάτω από τους 10 για πρώτη φορά μετά από ώρα (49-40).

Και το τρίποντο του Μάντσεν, ενώ η άμυνα της ΑΕΚ κρατούσε χωρίς πόντο την Καρσίγιακα, έκανε το 49-43.

Ο παράγοντας που έβλαψε την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, τα τρίποντα, τη βοήθησαν στην 3η. Οι παίκτες του Καντζούρη είχαν 4/7 σουτ με τη διαφορά να κλείνει στους 6 πόντους (56-50). Και ενώ στο ίδιο χρονικό σημείο η Βόννη ήταν μπροστά με 8 πόντους στην Ιταλία.

Ένα γρήγορο 5-0 της Ένωσης έφερε το ματς στον πόντο (56-55) και 7:43 πριν το τέλος η ΑΕΚ πέρασε μπροστά στο σκορ με εμφάτικο κάρφωμα του Μίτσελ (60-59).

Αμέσως όμως ο Τζέιλον Μπράουν, με τρίποντο, έφερε ξανά οδηγό την Καρσίγιακα (62-60).

Και ενώ η Βόννη έμοιαζε να παίζει και ας μην είχε κίνητρο (+15) η ΑΕΚ φρόντιζε να περάσει με το δικό της τρόπο: Τρίποντο του Φλιώνη για το 64-62.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 70-64 συνεχίζοντας την επική ανατροπή της, με το σκορ στο 4ο δεκάλεπτο, 4 λεπτά πριν το τέλος να είναι 20-8!

Η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Ασταμάτητη! Με τον Ακιλ Μίτσελ να κυριαρχεί και τους Γιάνις Στρέλνιεκς και Κένι Γουίλιαμς, αλλά και τον Δημήτρη Φλιώνη να ορίζουν το ρυθμό του αγώνα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο απίθανο δεύτερο ημίχρονο της ΑΕΚ. Η Ένωση έκλεισε το 2ο ημίχρονο με επί μέρους 56-32!

MVP's: Ο Ακίλ Μίτσελ έκανε τα πάντα: 25 πόντους, 14 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Πολλοί. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς έδωσε πνοή (13π.), ο Κένι Γουίλιαμς μεγάλα σουτ (13π.) και ο Δημήτρης Φλιώνης μεγάλες άμυνες.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο ΜακΚόλουμ είχε 9 πόντους με 3/15 σουτ!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το 70-37 υπέρ της ΑΕΚ από το 15ο λεπτό και μετά!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η ΑΕΚ εκανε ό,τι και με τη Ρέτζιο. Άλλη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο. Ό,τι έκανε στο παρκέ έδινε... καρπούς και κατάφερε να κάνει μία επική ανατροπή από το -25. Αφελέστατη η εμφάνιση της Καρσίγιακα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 9-20, 24-40, 50-56, 80-72.

ρ

ι

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα