ΑΕΚ - Ρέτζιο Εμίλια 68-59: Είναι ακόμα ζωντανή, νίκη με απίθανο τέταρτο δεκάλεπτο (vid)

bet365

Η ΑΕΚ (2-3) πήρε τον... τελικό από τη Ρέτζιο Εμίλια (2-3) με απίθανη εμφάνιση στο 4ο δεκάλεπτο του αγώνα. Μεγάλης έκτασης επεισόδια έγιναν πριν από την έναρξη του αγώνα.

Η ΑΕΚ είναι αυτή που αγωνίστηκε στο παρκέ. Γύρισε έναν... τελικό κόντρα στη Ρέτζιο Εμίλια (68-59). Δεν είναι αυτή των γεγονότων που έγιναν προ του τζάμπολ του αγώνα. Με το ντου μερίδας των οπαδών της ΑΕΚ στην κερκίδα των Ιταλών.

Με την παντελή απουσία της αστυνομίας, ο... πόλεμος διήρκησε μόλις λίγα λεπτά, αλλά ήταν ικανός να προκαλέσει συναισθήματα απέχθειας σε όσους δεν συμμετείχαν.

Η καθυστερημένη έναρξη του αγώνα (κατά 15 λεπτά) φάνηκε να επηρεάζει την ΑΕΚ. Μόνο για ένα ημίχρονο. Στο δεύτερο εμφανίστηκε μία άλλη ομάδα. Η οποία έκανε την ανατροπή και διατήρησε τις ελπίδες της για την κατάληξη μίας από τις δύο θέσεις των play in του BCL.

Το ματς

Αργός ρυθμός και πολλά λάθη. Για την ΑΕΚ, τουλάχιστον, η οποία στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα έκανε πέντε λάθη για δύο ασίστ.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Ηλία Καντζούρη έδειχνε να έχει βρει μία λύση στο πρόσωπο του Ακίλ Μίτσελ, μέχρι που ο Παναμέζος σέντερ φροτώθηκε με δύο φάουλ. Εκεί η ΑΕΚ έχασε σημαντική δύναμη κοντά στο καλάθι.

Παράλληλα, δεν μπορούσε να σταματήσει το περιφερειακό σουτ των Ιταλών, οι οποίοι μέτρησαν 3/5 τρίποντα και 7 ασίστ στο πρώτο δεκάλεπτο.

Εύκολοι ιταλικοί πόντοι

Η ΑΕΚ διάλεξε να δοκιμάσει την τύχη της από την περιφέρεια και μέχρι τα πρώτα 13 λεπτά αυτό το πλάνο δεν λειτούργησε: 1/9 τρίποντα, με τη Ρέτζιο να τρέχει το ρυθμό και να βρίσκει εύκολους πόντους.

Ένα εύστοχο τρίποντο του Ανίμ έφερε τη Ρέτζιο στο +7 (25-18) και η ΑΕΚ κάτι έπρεπε να αλλάξει.

Ο Καντζούρης διαφοροποίησε την πεντάδα αρκετές φορές, δοκίμασε να την κοντύνει, να την ψηλώσει, αλλά το αμυντικό ζήτημα δεν άλλαξε. Οι Ιταλοί ήταν εύστοχοι από την περιφέρεια (34-23 στο 16' με 6/11 τρίποντα.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με σκορ 39-29 υπέρ των Ιταλών, με την ΑΕΚ να.. βασανίζει τον εαυτό της και τη Ρέτζιο να προηγείται δίχως να κάνει απίθανο ματς.

Η Βόννη και τα μεγάλα σουτ!

Όσο η Ρέτζιο ήταν μπροστά στο σκορ, ήρθαν ευχάριστα νέα από την Τουρκία. Αφού η επικράτηση της Βόννης απέναντι στην Καρσίγιακα (89-80) σημαίνει ότι η ΑΕΚ δεν... χάθηκε!

Χωρίς απαραίτητα να γνωρίζουν τι είχε συμβεί πολλά χιλιόμετρα μακριά, οι παίκτες της ΑΕΚ άλλαξαν το ματς. Πρώτα ο Μάντσεν με πείσμα, μετά ο Παπαδάκης και τελευταίος ο Γουίλιαμς έδωσαν στην Ένωση τα μεγάλα σουτ που ήθελε. Και ξαφνικά το ματς έγινε ντέρμπι (47-49).

Και όλα αυτά με μία πεντάδα που δεν... γεμίζει το μάτι: Παπαδάκης, Κόνιαρης, Μάιλς, Μάντσεν και Γουίλιαμς.

Το σερί της ανατροπής

Στο ξεκίνημα της 4ης ένα καλάθι του Κόνιαρη έφερε τη διαφορά στο ελάχιστο (50-49), ενώ ο Γουίλιαμς έδωσε το πρώτο προβάδισμα στην ΑΕΚ στο ματς, μετά από 31 λεπτά!

Ο Αμερικανός γκαρντ της «Βασίλισσας» ίσως στο καλύτερο ματς του με τα κιτρινόμαυρα συνέχισε να σκοράρει: Τρίποντα για το 54-50. Και στην επόμενη φάση ο Παπαδάκης με δίποντο έκανε το 56-50!

Με την ΑΕΚ να ξεκινάει με 9-0 το 4ο δεκάλεπτο.

Το σερί «έσπασε» ένα τρίποντο του Βιτάλι, υπενθυμίζοντας στην ΑΕΚ ότι τιποτα δεν έχει τελειώσει. Μόνο που η ομάδα του Ηλία Καντζούρη είχε άλλη άποψη.

Η Ρέτζιο έμεινε σε αυτούς τους τρεις πόντους, και με 2:39 για το τέλος είχε δεχτεί 19. Και το σκορ είχε διαμορφωθεί σε 66-53.

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε τίποτα. Η ΑΕΚ συνέχισε να κυριαρχεί σε άμυνα και επίθεση. Και η νίκη σημαίνει ότι οι ελπίδες για να βρεθεί στο play in του BCL αυξήθηκαν κατακόρυφα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο τέταρτο δεκάλεπτο με την ΑΕΚ να κυριαρχεί σε άμυνα και επίθεση και το επί μέρους σκορ να είναι 21-9.

MVP's: Ο Ακίλ Μίτσελ ήταν... βράχος με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και ο Κένι Γουίλιαμς με 15 πόντους και μεγάλα καλάθια.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Φλιώνης έβγαλε μεγάλες άμυνες, ο Παπαδάκης έβαλε μεγάλα σουτ και ο Μάιλς έδωσε πολύτιμες ανάσες.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Στράουτινς σε 19 λεπτά στο παρκέ ήταν άποντος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το 21-9 της 4ης περιόδου, υπέρ της ΑΕΚ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα απίστευτης αγριότητας επεισόδια πριν από το τζάμπολ, με τους οπαδούς της ΑΕΚ να κάνουν ντου στην κερκίδα των οπαδών της Ρέτζιο και να ακολουθεί... πόλεμος.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μία εντελώς διαφορετική ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Και μία... υπερηχητική ΑΕΚ στο 4ο δεκάλεπτο. Με ένα σχήμα που δεν μας έχει συνηθίσει να παίζει μαζί και με μπόλικο ελληνικό στοιχείο (Φλιώνης, Παπαδάκης, Κόνιαρης μαζί στην πεντάδα).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-20, 29-39, 47-50, 68-59.

2

56

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα