Τρεβίζο - ΑΕΚ 81-69: Τέλος με ήττα για τη «Βασίλισσα» των 7 παικτών (vid)

Τρεβίζο - ΑΕΚ 81-69: Τέλος με ήττα για τη «Βασίλισσα» των 7 παικτών (vid)

bet365

Η ΑΕΚ (1-5) γνώρισε την ήττα στην Ιταλία, με 81-69, από την Τρεβίζο (4-2) στο φινάλε της φάσης των ομίλων. «Αντίο» με μία νίκη για την ομάδα του Στέφανου Δέδα που αγωνίστηκε με εννιά παίκτες.

Τα πράγματα ήταν δύσκολο πριν από το τζάμπολ. Η ΑΕΚ του Στέφανου Δέδα παρατάχθηκε με εννιά παίκτες. Και οι επτά απ' αυτούς τράβηξαν το... κουπί. Μοιραία παραδόθηκαν. Προτού το κάνουν, έδειξαν κάποια δείγματα καλού μπάσκετ, πάντα με την ανοχή της Τρεβίζο, η οποία έδειχνε ότι αν ήθελε, μπορούσε να πατήσει... γκάζι και να εξαφανιστεί. Το έκανε σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Κάπως έτσι, η ΑΕΚ έμεινε εκτός συνέχειας, ενώ η Τρεβίζο τερμάτισε στη 2η θέση του ομίλο, μετά τη νίκη της Σομπατέλι απέναντι στη Ρίγα (68-59) και θα βρει απέναντί της το Λαύριο στη φάση του play-in.

Το ματς

Η ΑΕΚ ήταν ανταγωνιστική για λίγα λεπτά. Μέχρι το 9-7, 6:46 πριν το τέλος της 1ης περιόδου. Η Τρεβίζο έκανε ένα σερί 9-0 και από το 5-7 βρέθηκε στο 14-7.

Εκεί που η ΑΕΚ πήρε μία ανάσα με τρίποντο του Μπράιαν Ανγκόλα, ο οποίος είχε ένα φραστικό επεισόδιο με τον Δέδα, η Τρεβίζο έκανε ακόμη ένα μίνι σερί 5-0 και ξέφυγε.

Κάθε τάιμ άουτ είχε νεύρα από τον Δέδα, για τη συμπεριφορά των παικτών του σε άμυνα και επίθεση. Απάντηση δεν υπήρχε από την ΑΕΚ, με τους Ιταλούς να τελειώνουν το πρώτο ημίχρονο με 8/18 τρίποντα και 10/19 δίποντα (μαζί με 11 ασίστ και 24 ριμπάουντ).

Ήδη από το πρώτο ημίχρονο η Τρεβίζο είχε τρεις παίκτες με διψήφιο πόντων (13 Ράσελ με 3/4 τριπ., Τζόουνς 10, Τσίλο 10).

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με ένα σερί 7-0 το δεύτερο ημίχρονο, με ισάριθμα λέι απ, μειώνοντας το ματς στους 10 πόντους. Η 3η περίοδος ήταν ό,τι καλύτερο είχε να δείξει η ομάδα του Δέδα στο ματς.

Ο Ανγκόλα (12π.) βρήκε σκορ, το ίδιο και ο Κολόμ (6π. όλους στην 3η), όπως και ο Γκρίφιν (21π.). Με αυτούς τους τρεις και τον σταθερό Ίαν Χάμερ (16π., 8 ριμπ.) η ΑΕΚ κατάφερε να κλείσει τη διαφορά, στο τέλος της 3ης περιόδου, στους 6 πόντους (59-53).

Η τελική έκβαση δεν αφαιρεί την ηρωϊκή προσπάθεια της ΑΕΚ των επτά παικτών. Όπως σας γράψαμε και στην αρχή, με την ανοχή των Ιταλών.

Όποτε η ΑΕΚ μείωνε στο σκορ και αποκτούσε ελπίδες για ένα διπλό τιμής, η Τρεβίζο έβρισκε λύσεις από το τρίποντο. Με τον Σοκολόφσκι και τον Μπορτολάνι να «εκτελούν» την ΑΕΚ στην 4η.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στα δύο τρίποντα της Τρεβίζο στο ξεκίνημα της 4ης που έκαναν το σκορ από 59-53 σε 65-55.

Ο ΜVP: Ο ΝτεΟυέιν Ράσελ με 17 πόντους και 3/5 τρίποντα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Άδικο να επιλέξουμε αδύναμο κρίκο σε μία ομάδα επτά ατόμων.

ΟI ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Μπορτολάνι από τον πάγκο είχε 14 πόντους και ο Άαρον Τζόουνς 10 πόντους, 17 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 16/34 τρίποντα της Τρεβίζο

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα πολλά νεύρα του Στέφανου Δέδα στα τάιμ άουτ της ΑΕΚ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Επιτέλους τέλος για την ΑΕΚ στο BCL. Αγωνίστηκε με 7 παίκτες, προσπάθησε, αλλά η Τρεβίζο δεν μπορούσε να χάσει.

Τα δεκάλεπτα: 19-12, 45-29, 59-53, 81-69

Trevio - AEK

tREVISO - aek

@Photo credits: BCL

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα