ΑΕΚ: Δέχεται «ban» και απ' το BCL

ΑΕΚ: Δέχεται «ban» και απ' το BCL

ΑΕΚ: Δέχεται «ban» και απ' το BCL

bet365

Ο Μιχάλης Γκιουλένογλου παρακολούθησε τη νέα αποκαρδιωτική εμφάνιση της ΑΕΚ απέναντι στη Ρίγα και αναρωτιέται τι είναι χειρότερο: Το... ban του BCL ή τα ban της FIBA;

Ο Στέφανος Δέδας και καλά κάνει, εγγυήθηκε ότι η ΑΕΚ θα είναι στην επόμενη φάση του BCL. Μικρό το κακό αν θα τερματίσει 1η (που δεν μπορεί) ή 3η (που μπορεί, αλλά...).

Γενικότερα, με όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ, το BCL μοιάζει με μία μεγάλη πολυτέλεια. Η εκκίνηση με τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς, υποχρεώνει την ΑΕΚ να αναζητήσει όχι μόνο νίκες στον 2ο γύρο (με δύο ματς στα Λιόσια), αλλά και τις απαραίτητες διαφορές για να καλύψει τα χάντικαπ. Ήδη η ήττα στη Λετονία με διαφορά 16 πόντων κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο της Ένωσης, αν υποθέσουμε ότι η ΑΕΚ θα παίξει την 3η θέση με τη Ρίγα. Αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία, θα μας απασχολήσει σε δύο εβδομάδες.

Πάμε πάλι πίσω στην πολυτέλεια. Δεν σας μοιάζει, τελικά, με κάτι μη απαραίτητο; Σύμφωνοι, θα πείτε ότι η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να παλεύει σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις καταστάσεις.

Μόνο που αυτή τη στιγμή, την Ένωση πρέπει να την απασχολούν δύο πράγματα: Πώς θα διορθώσει τις... ανορθογραφίες στο ρόστερ της και πώς θα «σβήσει» τα νέα ban και το κυριότερα να μην επαναληφθούν όσα έγιναν για να φτάσει η ΑΕΚ στα 9 ban μέσα σε 2,5 ημέρες.

Οι (οικονομικές) ισορροπίες στη φετινή ΑΕΚ είναι εξαιρετικά λεπτές. Και όσοι νομίζουν ότι επειδή η ΑΕΚ διέγραψε τα καλοκαιρινά ban και μπήκε στο νέο της γήπεδο, έλυσε όλα τα προβλήματά της, θα πρέπει να σκεφτούν ξανά.

Η υπόσχεση του Δέδα

Ο Στέφανος Δέδας δεν εγγυήθηκε μόνο την παρουσία της ΑΕΚ στην επόμενη φάση του BCL, αλλά και την «επιδιόρθωση» της ομάδας, που ο ίδιος έφτιαξε. Στην συγκρότηση του ρόστερ ο προπονητής της - και σύμφωνα με τους περιορισμούς που είχε στο μπάτζετ - δημιούργησε κάτι... δύσκολο. Στις επιλογές, στην καθοδήγηση, στις αλλαγές ρόλων. Και φυσικά στο περιορισμένο rotation.

Πάμε στο άλλο, ωστόσο. Ο Δέδας δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, στη Λετονία, το παρακάτω: «Δεν παλέψαμε και ο τρόπος που παίξαμε με έκανε σκεπτικό για κάποια πράγματα». Χωρίς να εξηγήσει τι ακριβώς τον έκανε σκεπτικό. Ούτε αν υπάρχει ερμηνεία περί... ενοχής των παικτών του. Ή κάτι άλλο.

Οι ισορροπίες στην ΑΕΚ είναι περίεργες. Όσο η ομάδα δεν κερδίζει ή όσο θα έχει βράδια όπως αυτό στη Λετονία, ο χρόνος της υπομονής θα λιγοστεύει. Για όλους, δίχως εξαιρέσεις. Και αυτό το γνωρίζουν απανταχού οι πλευρές.

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Μετά από ένα μήνα, η ΑΕΚ ακόμα ψάχνεται. Ίσως αυτό είναι φυσιολογικό. Αυτό που ξεφεύγει από τον κανόνα είναι πως κάνει τα ίδια πράγματα λάθος. Και ενώ έχει μεσολαβήσει η προετοιμασία και αρκετά επίσημα ματς.

Το BCL δείχνει στην ΑΕΚ με τον πιο σκληρό τρόπο ότι η σεζόν θα είναι δύσκολη. Δεν μπορεί να αναμετρηθεί ακόμη και με ομάδες επιπέδου Σομπατέλι και Ρίγα. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Μακάρι να μπορέσει να το κάνει στον 2ο γύρο.

Αλλά με την εικόνα της, μέχρι στιγμής, κάτι τέτοιο δεν μοιάζει εφικτό.

Τουλάχιστον ο Δέδας πέτυχε διάνα με την πρώτη προσθήκη του (Χάμερ). Αν και οι άλλες δύο που θέλει να κάνει είναι τέτοιου ή ανώτερου επιπέδου, τότε η ΑΕΚ θα μπορεί να κάνει αλλαγή ταχύτητας. Όχι υπερηχητικής, αλλά τουλάχιστον σταθερής και ανεκτής.

Υ.Γ.: Πάμε στα ban. Για να γνωρίζετε ότι η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή, οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) παίκτες που έκαναν συμφωνία το καλοκαίρι με την ΑΕΚ για την καταβολή των χρωστούμενών τους, έβαλαν έναν όρο που αναφέρει: Αν η ΑΕΚ χάσει μία δόση, τότε μπορούν να ζητήσουν ολόκληρο το ποσό απευθείας. Αν θέλουν, έχουν το δικαίωμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Πώς μπορεί κάποιος να μεταπηδήσει μετά από χρόνια στο ρεπορτάζ του μπάσκετ, από το χώρο του ποδοσφαίρου; Πληροφορίες εντός. Το μπάσκετ ήταν για πάρα πολλά χρόνια στη ζωή μου. Παίζοντας. Στην πρώτη μεγάλη επαγγελματική μου ευκαιρία, στο ΕΘΝΟΣ και στο θρυλικό ΕΘΝΟΣΠΟΡ, το μακρινό 2002, υπήρχε χώρος μόνο στο ποδόσφαιρο. Εκεί γνώρισα τον κόσμο του ρεπορτάζ με ομάδες όπως η Προοδευτική, η Κέρκυρα, η Λάρισα και η Ξάνθη. Το μπασκετικό ρεπορτάζ μπήκε στη ζωή μου όταν μεταπήδησα στην εφημερίδα GoalNews, ενώ μετά από σύντομο πέρασμα από την ιστοσελίδα Sportime.gr και το Athletestories.gr, ο δρόμος με οδήγησε στο Gazzetta.gr., από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι σήμερα.