Μπράιαν Ανγκόλα: Ο... πρώην ποδοσφαιριστής και «κολλητός» με τους Χάμες και Κουαδράδο

Μπράιαν Ανγκόλα: Ο... πρώην ποδοσφαιριστής και «κολλητός» με τους Χάμες και Κουαδράδο

Μπράιαν Ανγκόλα: Ο... πρώην ποδοσφαιριστής και «κολλητός» με τους Χάμες και Κουαδράδο

bet365

Ο Μπράιαν Ανγκόλα μιλάει στο Gazzetta για τους διάσημους ποδοσφαιρικούς φίλους του, αλλά και πως κατόρθωσε να... αποδράσει απ' το γρασίδι για να αφοσιωθεί στο μπάσκετ.

Με μια μπάλα στα χέρια. Ξέρετε, εκείνη την άσπρη, με τα μαύρα καρέ. Ο φόργουορντ της ΑΕΚ, Μπράιαν Ανγκόλα, δεν έπαιζε πάντα μπάσκετμπολ. Στην Κολομβία, την πατρίδα του, το... εθνικό σπορ είναι εκείνο που παίζουν με τα πόδια. Όχι με τα χέρια.

Ο γεννημένος στην πόλης της Βιλανουέβα, στην Κολομβία, δεν έχει απαρνηθεί το ποδοσφαιρικό παρελθόν του. Στην προθέρμανση της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Άρη, ο Κολομβιανός φόργουορντ, εμφανώς χαρούμενος για την επιστροφή του από τραυματισμό μετά από απουσία 15 ημερών, έκανε... μαγικά με τα πόδια του.

Μαζεμένα «ποδαράκια», με το τελευταίο να θυμίζει επαγγελματία ποδοσφαιριστή, μέχρι που η μπάλα ήρθε στα χέρια του! Η τέχνη που έμαθε κάποτε δεν μπορεί να ξεχαστεί. Όπως και οι καλοί φίλοι του. Θέλετε να μάθετε ποια είναι τα εκλεκτά φιλαράκια του;

«Είναι από τα αγαπημένα μου σπορ, αρκετοί φίλοι μου παίζουν ποδόσφαιρο», απάντησε ερώτηση του Gazzetta ο Ανγκόλα. Όταν τον ρωτήσαμε αν οι φίλοι - ποδοσφαιριστές είναι γνωστοί, αποκρίθηκε: «Λιγάκι...».

Ποιοι είναι; «Ο Κουαδράδο, ο Χάμες Ροντρίγκες, ο Γέρι Μίνα...». Όχι και άσχημα για έναν μπασκετμπολίστα.

Απ' το ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ

Ο Ανγκόλα δεν έπαιζε από μικρός μπάσκετ. Μολονότι η φαμίλια του είναι ένα μπασκετικό... γκέτο, με τη μητέρα και τον πατέρα του να παίζουν μπάσκετ.

Ο φόργουορντ της ΑΕΚ μπορεί να άργησε, αλλά τελικά στα χέρια του κατέληξε η πορτοκαλί μπάλα. Πώς; Ο Ανγκόλα ήθελε να ξεχωρίσει και να μην ακολουθήσει την ποδοσφαιρική πεπατημένη.

«Όταν ήμουν μικρός ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό, έπαιζαν μπάσκετ η μαμά μου και ο μπαμπάς και το διάλεξα, μολονότι έπαιζα ποδόσφαιρο όλη την υπόλοιπη ζωή μου», τόνισε στο Gazzetta.

Η αλλαγή μπάλας και σπορ δεν ήρθε νωρίς. Για την περίπτωση του Ανγκόλα κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι γεννήθηκε με την μπάλα του μπάσκετ. Αν και αυτή υπήρχε σίγουρα στη ζωή του.

Ο μικρός Μπράιαν περνούσε την ώρα του παίζοντας ποδόσφαιρο. Μέχρι που κλήθηκε να διαλέξει στην ηλικία των 12. Κάπου εκεί γεννήθηκε ο μπασκετμπολίστας Μπράιαν Ανγκόλα.

Αλλά την πρώτη αγάπη και τους καλούς φίλους, δεν τους ξεχνάς.

@Photo credits: eurokinissi
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα